Wołowina po arabsku!

Wołowina po arabsku!

Wołowina po arabsku!

Przepis na : obiad

Bliski Wschód na talerzu! Pysznie, kolorowo i bardzo, bardzo aromatycznie! Uwielbiam aromaty kuchni arabskiej, mają one niepowtarzalny charakter, sprawiają, że każdy zagląda do kuchni ;-), gotujemy! SKŁADNIKI: - 300 g wołowiny- rostbef - 2 cebule szalotki - 2 ząbki czosnku - 2 garście włoszczyzny gotowej (marchew, pietruszka, seler, por w słupkach) - duża czerwona papryka - 1/2 małej cukinii pokrojonej jak makaron- na cieniutki paseczki - przyprawa sumak - 2 łyżeczki płaskie - przyprawa zatar hala-bi  - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, wołowina, cukinia, chleb, seler, imbir, por , makaron, makarony, obiad, marchewka, makaron na słodko, makaron z patelni, makaron smażony, makaron na obiad, obiad z makaronem, duszona marchew

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.