cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:23/100)

Chińszczyzna, czyli kurczak na sposób chiński 302

makaronem. Wybór należy do Was. Składniki: 1 cała pierś z kurczaka 1 papryka 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 600 ml napoju kokosowego Alpro ( lub mleko kokosowe + woda ) 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej oliwa do smażenia 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki przyprawy do potraw chińskich Dodatkowo do smaku: sos sojowy limonka chili ( świeże(...)wrzucić cebulę, smażyć pół minuty, dodać marchew i smażyć 2-3 minuty. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, a po kolejnych 2-3 minutach cukinię. Na koniec dorzucić pokrojony w cienkie plastry czosnek. Warzywa smażyć jeszcze około 2 minuty. Warzywa mają pozostać lekko chrupkie. Do warzyw dodać podsmażone mięso z kurczaka, zalać całość napojem kokosowym, dodać koncentrat i przyprawę

kolorowotorcikowo
Leczo 195

świeżych warzyw.  Wtedy smakuje najlepiej  :) Qchnia po prostu Składniki: - 5 czerwonych papryk - 2 żółte papryki - 1 zielona papryka - 1 cukinia - 1 bakłażan - 220ml przecieru pomidorowego - 75dag cebuli - ok. 1kg cienkiej kiełbasy (np. podwawelska) - olej do smażenia - 2 łyżki majeranku - ostra i słodka papryka  do smaku - sól, pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy(...)zalewamy przecierem pomidorowym. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy na rumiany kolor. Dodajemy do garnka. Cebulę kroimy w piórka i dusimy na tłuszczu powstałym podczas smażenia kiełbasy. Wrzucamy do garnka. Cukinię i bakłażan razem ze skórką kroję w kostkę i również przesmażam na patelni. Gdy zaczyna być miękka dodaję do poprzednich rzeczy. Całość doprawiam majerankiem (nie oszczędzajcie tu, majeranek

Qchnia po prostu
RYBA Z PATELNI Z KREWETKAMI I CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI 219

nadzianiu" czosnkiem, koperkiem i cytryną, usmażyłam z jednej strony, a następnie dorzuciłam na patelnię krewetki i kolorowe warzywa: pomarańczową i czerwoną paprykę oraz cukinię - z dodatkiem odrobiny soku z limonki i płatków chili. Całość smażyłam jeszcze kilka minut, tak aby krewetki były jędrne, warzywa chrupiące, a ryba zdążyła do końca się usmażyć. Pracy przy tym daniu praktycznie nie ma wcale(...)włóż do każdej po plasterku cytryny. Na patelni rozgrzej dobrze oliwę i ułóż na niej ryby. Smaż je z jednej strony przez około 6-7 minut. W tym czasie usuń gniazda nasienne z papryk i pokrój je w większą kostkę. Cukinie pokrój (razem ze skórką) w grubsze plastry,a następnie w ćwiartki. Warzywa wrzuć do miski, dodaj do nich odsączone

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron w delikatnym sosie pomidorowym z warzywami 233

ziemniaczanej + 1/2 szklanki wody 400 g makaronu wstążki WYKONANIE Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do brytfanny nalać nieco oliwy, dodać cebulę, mięso mielone i lekko podsmażyć mieszając. Cukinię i paprykę umyć i pokroić w kostkę (usuwając z papryki gniazda nasienne), dodać do mięsa i zostawić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.  W międzyczasie robimy(...)wodą dodać mąkę ziemniaczaną i dobrze rozmieszać, tak żeby nie było grudek. Całość wlać do pomidorów i zblendować wszystko razem. Gotowy sos wlać do mięsa mielonego i smażyć do momentu, aż cukinia i papryka nie będą zbyt twarde. W międzyczasie przygotować makaron al dente (u mnie 5 minut), odcedzić go i dodać do gotowej potrawy. Wymieszać i w razie potrzeby

Passions hobbies life
Jesienne wieżyczki z bazyliowym Almette 124

wędzonej surowej* ulubione przyprawy* oliwa z oliwek Przygotowanie :Bakłażana i cukinię opłukać, pokroić w grubsze plastry, posolić i odstawić na 5 minut. Przyprawić, rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć do miękkości. Układać wieżyczki : cukinię, pomidor, serek Almette z bazylią, ogonówka, bakłażan. Aż do wyczerpania składników. Najlepiej podawać od razu, na ciepło

Magiczne Życie Marty
domowe drożdżówki z dżemem z cukinii 157

łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Cukinie kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do rondla, zasypujemy cukrem oraz cukrem z wanilią i odstawiamy na kilka godzin, aż cukinia puści sok. Następnie smażymy na małym ogniu przez ok. 30 min. Dodajemy suchą galaretkę mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy do zgęstnienia. składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 100 g cukru(...)Dzielimy na 16 równych kawałków, z każdej części formujemy kulkę i układamy na blasze. W każdej drożdżówce robimy wgłębienie np. małym słoiczkiem z nakrętką i nakładamy łyżeczką nadzienie z cukinii. Odstawiamy jeszcze na ok. 15 min. do podrośnięcia. Wyrośnięte drożdżówki smarujemy białkiem i posypujemy obficie kruszonką pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
drożdżówki z ckinią 182

łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Cukinie kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do rondla, zasypujemy cukrem oraz cukrem z wanilią i odstawiamy na kilka godzin, aż cukinia puści sok. Następnie smażymy na małym ogniu przez ok. 30 min. Dodajemy suchą galaretkę mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy do zgęstnienia. składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 100 g cukru(...)Dzielimy na 16 równych kawałków, z każdej części formujemy kulkę i układamy na blasze. W każdej drożdżówce robimy wgłębienie np. małym słoiczkiem z nakrętką i nakładamy łyżeczką nadzienie z cukinii. Odstawiamy jeszcze na ok. 15 min. do podrośnięcia. Wyrośnięte drożdżówki smarujemy białkiem i posypujemy obficie kruszonką pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 258

szybkim daniem na każdą okazję :) Spróbujcie sami.SkładnikiCiasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie do tarty: filet z kurczaka (1/2 pojedynczej piersi) przyprawy do kurczaka (curry, do grilla, gyros) pół cukinii brokuły (kilka różyczek) 1 ugotowany ziemniak śmietana (3 łyżki) 1 jajko natka pietruszki (1/3 pęczka) przyprawy do zalewy (tymianek, majeranek, vegeta, papryka ostra Trochę zmodyfikowałam / ulepszyłam przepis na ciasto, dzięki(...)pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu.  Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu z każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy w ten sposób uniknąć sytuacji, gdy cukinia w trakcie pieczenia pozbędzie

Taste Of My Day
Kotlety mielone z pokrzywami i cukinią 224

świeżych liści pokrzyw, 1/2 cebuli 1/2 cukinii, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego z hurtowni Rafex, sól, pieprz, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Pokrzywy drobno siekam nożem. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kostkę. 2. Do mięsa mielonego dodaję pokrzywy, cebulę, cukinię, jajko, bułkę oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kwiaty cukinii smażone w cieście 201

ulubione zioła do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta wymieszać ze sobą. Dodając wodę mineralną, rozrobić ciasto do mniej więcej takiej konsystencji, jaką powinno mieć ciasto naleśnikowe. Kwiaty cukinii obtoczyć w cieście i smażyć na średnim ogniu do momentu, aż ciasto będzie mieć złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu. Żeńskie kwiaty cukinii - poniżej znajduje się młody owoc

W SMAK
Wegetariański gulasz warzywny 297

kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki. Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 296

dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie

Oryginalny smak
Ryż basmati z warzywami 205

sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimną wodą, ściągnąć skórkę i pokroić w kosteczkę. W wysokim rondlu rozgrzać olej najpierw wrzucić cebulę, chwilkę podsmażyć, potem dodać czosnek. Przesmażyć. Dodać cukinię i paprykę i smażyć przez około 10 minut. Następnie dodać pomidory, bulion, ostrą paprykę i dusić na małym ogniu przez 2-3 minuty. Na koniec dosmaczyć solą i pieprzem. Rukolę umyć, osuszyć

na moim stole...
Naleśnikowe tagiatelle z cukinią i sosem paprykowym 206

kilka minut aby puściła nadmiar soku ( najlepiej wyłożyć na sito ). Pierś przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy przez kilka minut na oleju. Do przesmażonej piersi dodajemy cukinię. Całość  jeszcze chwilę smażymy ( krótko ). Następnie dodajemy sos paprykowy ( mały słoik ) i na koniec pokrojone naleśniki. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy drobno startym serem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania