cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:25/100)

Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 231

dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie

Oryginalny smak
Ryż basmati z warzywami 168

sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimną wodą, ściągnąć skórkę i pokroić w kosteczkę. W wysokim rondlu rozgrzać olej najpierw wrzucić cebulę, chwilkę podsmażyć, potem dodać czosnek. Przesmażyć. Dodać cukinię i paprykę i smażyć przez około 10 minut. Następnie dodać pomidory, bulion, ostrą paprykę i dusić na małym ogniu przez 2-3 minuty. Na koniec dosmaczyć solą i pieprzem. Rukolę umyć, osuszyć

na moim stole...
Naleśnikowe tagiatelle z cukinią i sosem paprykowym 173

kilka minut aby puściła nadmiar soku ( najlepiej wyłożyć na sito ). Pierś przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy przez kilka minut na oleju. Do przesmażonej piersi dodajemy cukinię. Całość  jeszcze chwilę smażymy ( krótko ). Następnie dodajemy sos paprykowy ( mały słoik ) i na koniec pokrojone naleśniki. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy drobno startym serem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi 150

obracamy by zamknąć wilgoć wewnątrz kawałków mięsa - trzeba uważać by nie przesuszyć mięsa zmniejszamy nieco ogień, dodajemy nieco cząbru oraz boczek i czosnek, a po chwili cukinię i tak mieszając smażymy przez kilka minut dodajemy odcedzony makaron i mieszamy całość porcje wykładamy na talerze - najlepiej nieco podgrzane w piekarniku, posypujemy słonecznikiem, sporą ilością posiekanej kolendry oraz startym parmezanem

zobacz ich smak
Krem z cukinii, Uczta Babette 237

liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego lubczyk kurkuma sól, pieprz Rozgrzej w garnku masło i oliwę i zeszklij drobno posiekane cebulę i czosnek. Następnie dodaj drobno pokrojone cukinię i ziemniaki i smaż przez ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Wlej do garnka wodę, tak aby przykryła warzywa. Wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotuj do miękkości. Zupę zblenduj, dodaj

Qlinarnie i Qlinarnie
Ziemniaczana pizza wegetariańska 140

się pojawiać na blogu więcej przepisów wegetariańskich. Dołączyły do mnie dwie świetne kobietki, mam nadzieję, że nasze przepisy przypadną Wam do gustu:) Na początek zapraszamy na smażoną pizzę wegetariańską z ziemniakami i cukinią bez ciasta:) Składniki: 10 ziemniaków 2 jajka 4 łyżki mąki 6 dużych pieczarek 1 czerwona papryka 1 mała cukinia Pomidorki koktajlowe 4 łyżki kukurydzy 1 cebula(...)można również zetrzeć do ziemniaków 1 marchewkę, nada ona ładnego koloru i urozmaici smak). Dodać posiekaną cebulkę, mąkę, jajko oraz startą na tarce cukinię i doprawić solą i pieprzem. Umyć pieczarki, pokroić w plasterki i smażyć na maśle. paprykę pokroić w drobną kostkę i również podsmażyć, następnie dodać kukurydzę oraz oliwki. Całość podsmażyć jeszcze chwilę. Na średniej wielkości patelni rozgrzać

The Sweet Damsel
Sałatka z grillowanymi warzywami 127

cukinię i kroimy ją w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie w misce mieszamy pokrojone warzywa z oliwą, czosnkiem i przyprawami.  2. Później wrzucamy cukinię na grilla i smażymy krótko po obu stronach. Cebulę nakładamy na tacki i również podpiekamy.  3. W międzyczasie myjemy sałatę i pomidory. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a pomidory kroimy

Bananowe Pole
Zapiekanka makaronowa z warzywami 157

Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajmy pieczarki i doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy całość pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Na końcu wsypujemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami

My simple kitchen
Dietetyczne leczo ze słodką nutą (134 kcal) 137

passaty pomidorowej 4 łyżki soku z ananasa sól, pieprz, pieprz kolorowy bazylia łyżka oleju Przygotowanie Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Warzywa smażymy jeszcze chwilę, następnie wlewamy passatę pomidorową i sos z ananasa i dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę

e-PrzepisyKulinarne
powoli duszona wieprzowina z warzywami - w wolnowarze 209

igiełki oberwanesól, pieprz.przygotowanieRozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. W dużej głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, podsmażać, mieszając, przez 5 minut, aż zacznie się brązowić. Dodać papryki, cukinię, bakłażan i czosnek, smażyć kolejne 2 minuty, a następnie dodać pomidory, wino lub bulion. Mąkę kukurydzianą rozrobić z niewielką ilością wody na gładką pastę, dodać do warzyw. Dodać rozmaryn, doprawić solą

Stare Gary
Kurczak w pięciu smakach 341

szczypiorkiem, grzyby shitake oraz kurczaka wraz z całą marynatą. Kiedy kurczak zacząłsię przysmażać dodałem plasterki selera i pietruszki, a po kolejnej minucie marchewkę, po dalszych dwóch minutach cukinię i pora. Całość smażyłem na średnim ogniu, przez około 6 minut, aż warzywa zrobiły się lekko miękkie. Wtedy dodałem do woka 2 łyżki sosu sojowego i 3 łyżki oleju sezamowego oraz

Wyprawy kulinarne
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 248

dobrze, by nie było piasku. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, zeszklić je. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć. Następnie dorzucić cukinię oraz kawałki szparag. Smażyć całość ok.10-15 minut. Odstawić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, al'dente.Do naczynia żaroodpornego wykładamy odcedzony makaron, polewamy go sosem pomidorowym i mieszamy. Wykładamy warzywa, lekko mieszamy (można dodać także

Smaczne Zdrowe
Pęczakowe wariacje smakowe 198

zagotowujemy i odstawiamy. W między czasie warzywa. Cebulkę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni, gdzie skwierczy już rozgrzana oliwa. Następnie dodajemy papryki pokrojone w kostkę oraz cukinię również w kosteczkę. Smażymy na małym ogniu aż warzywa zmiękną i staną się rumiane. Następnie dorzucamy świeże liście szpinaku, posiekany koperek, czosnek i papryczkę jalapeno. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.   Warzywa

Sajkofanka smaku
Leczo z cukini 122

koncentratu pomidorowego- 5 pomidorów- 8 średnich cukini- 4 cebulePrzygotowanie:Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Jak się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cukinię (też pokrojoną w kosteczkę). Chwilę smażymy na małym ogniu a następnie dodajemy pokrojone papryki i pomidory. Na małym ogniu gotujemy aż wszystkie składniki zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy pieprz, sól, paprykę słodką

Zainspirowana w kuchni
Placki z cukinii + film 138

pieczarkowym.  składniki na około 15 placków 2 małe cukinie 2 cebule 1 marchewka 15 dag sera żółtego 3/4 szklanki mąki pszennej 2 jajka olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umyte cukinie razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach, na tarce ścieramy również obraną marchew, cebulę oraz żółty ser. Do startych na tarce składników dodajemy jajka oraz

Smakowite Dania
Oryginalne placuszki z cukini, polane sosem pomidorowym 149

cukinii: 3 łyżki (30 gram) otrębów (ja użyłam żytnich, jednak możesz je zastąpić dowolnymi) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 cukinia (ok 300 gram) 1/2 cebuli sól pieprz świeża natka pietruszki (opcjonalnie)  odrobina oliwy lub oleju do smażenia (ja użyłam oleju kokosowego) Sos pomidorowy: 2 pomidory ząbek czosnku świeża bazylia (można zastąpić suszoną) pieprz  Przygotowanie:   Placki(...)odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz roztrzepanym jajkiem. Stopniowo wlewaj mleko, stale mieszając, aż ciasto uzyska gładką konsystencję. Wymieszaj ze startą na małych oczkach cukinią. Dodaj cebulę i opcjonalnie posiekaną natkę pietruszki. Smaż na patelni teflonowej posmarowanej lekko oliwą lub olejem Gotowe! :) Teraz przejdźmy do sosu. Sos pomidorowy: Pomidory włóż do garnka, zalej wodą i podgotuj. Gdy woda zacznie wrzeć

Smiling Shrimp
Omlet cukiniowy z serem i borówkami 122

kostki sera białego 1 mała cukinia wielkości ogórka 1 jajko sól pieprz ziołowy szczypta proszku do pieczenia natka pietruszki świeża bazylia świeża majeranek świeży olej do smażenia konfitura z borówek Małą cukinię należy pokroić w cieniutkie plasterki przy pomocy obieraka do warzyw. Cukinię pozostałą zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozgnieciony widelcem ser, jajko i przyprawy oraz posiekaną zieleninę

Gotowanie jest łatwe
Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem 162

stanowią główny akcent w tej potrawie. Jeżeli ktoś nie lubi bakłażana, to można go spokojnie zastąpić kolejną cukinią. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 cebule 450 g pieczarek 1 cukinia 1 bakłażan 450 g mięsa mielonego 3 łyżki masła oliwa 1 duża śmietana 18% (550 g) 2 duże pomidory 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli(...)czasu. Do brytfanny wlać nieco oliwy, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mięso mielone i smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Bakłażan i cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). Pomidory

Passions hobbies life
MAKARON CHOW MEIN Z WARZYWAMI 164

kukurydzy konserwowej 1 szklanka (można więcej) bulionu  180g kiełek fasoli mung sól i pieprz do smaku olej do smażenia makaron chow mein   Tak jak wspomniałam na początku zaczynamy od przygotowania warzyw. Pokroiłam w słupki: marchewki i pietruszkę, pieczarki, cukinię i dymkę. Następnie drobno pokroiłam cebulę i pora. W woku rozgrzałam olej. Kolejno wrzucałam do niego: cebulę, starty imbir(...)pora. Wlałam sos sojowy i sos ostrygowy. Wsypałam następnie kukurydzę konserwową. Do woka dołączyła cukinia i kiełki fasoli mung. Dodałam wcześniej podgotowane ( góra 5 minut ) różyczki brokuł. Na koniec dorzuciłam dymkę. Doprawiłam solą i pieprzem. Bulion i sosy są słone więc zrobiłam to pod koniec smażenia warzyw. Makaron nie wymaga gotowania. Wystarczy go potrzymać we wrzątku 4 minuty. Pozostało już

potrawyregionalne
Placki z cukinii 2108

ulubiony sposób: ostro lub słodko.Zawsze smakują doskonale!Składniki:1 duża cukinia lub 2 małe;1 jajo;4 - 5 czubatych łyżek mąki;Olej do smażenia;Sól i pieprz lub cukier.Sposób przygotowania:Cukinie umyć, osuszyć, obrać, w zależności od wielkości wydrążyć z nasion (małych nie trzeba wydrążać), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko osolić i odstawić na chwilę(...)puściły sok. Cukienie dobrze odcisnąć z soku, sok wylać.Do odciśniętej cukinii dodać jajo, mąkę i mieszamy. W zależności od wybranego wariantu dodać cukier (wersja na słodko) lub sól i pieprz (wersja na ostro), wymieszać.Placki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.Placki można podawać na ciepło lub na zimno.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi

Gospodyni Miejska
Leczo z cukinią na zimę. Baza do lecza w słoikach 304

paski. Cukinie obrać  (jeśli są małe -nie trzeba), wydrążyć miękki środek i pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić paprykę i smażyć 10 minut, następnie dodać cukinię i dusić następne 10 min. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć ewentualne białe, zgrubiałe części. Włożyć do drugiego garnka, wlać wodę i dusić aż pomidory całkiem

Maślane ciasteczko
Zupa z cukinii 154

kosteczkę, czosnek szatkujemy. Skórę pomidora nacinamy i pomidor parzymy. Następnie obieramy, wydrążamy pestki a resztę tniemy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy cukinię, posypujemy lekko solą i smażymy. Po 5 minutach dorzucamy pomidora, smażymy przez kolejne 2 minuty i podlewamy bulionem. Po 10 minutach dokładamy przecier pomidorowy i doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i maggi. Zupę

W poszukiwaniu inspiracji
Portugalski gulasz z żołądków / Portugese gizzard stew 211

plasterki boczku, pokrojone w paseczki 1 mała cebula, pokrojona w drobną kostkę 4 łodygi selera naciowego, pokrojone w drobną kostkę 2 marchewki, obrane i pokrojone w drobną kostkę 1 cukinia, pokrojona w kostkę 1 papryczka chili, z usuniętymi nasionami i drobno posiekana 6 ząbków czosnku, drobno posiekane 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki płatków chili(...)minut, aż zacznie się rumienić. Zwiększ ogień i dodaj seler, marchewkę, chilli i czosnek. Podsmaż przez 2 minuty i dodaj oregano, tymianek i płatki chili. Wmieszaj cukinię i krojone pomidory i smaż kolejne 5 minut. Następnie dodaj bulion, wino, ocet, sos Worcestershire i liście laurowe. Wmieszaj żołądki i gdy całość zacznie delikatnie się gotować, zmniejsz ogień i przykryj garnek pokrywką

karmelowy
Omlet z cukinią 116

jajka kawałek cukinii ok 120 g 1/4 czerwonej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia oregano bazylia sól pieprz świeże zioła do posypania Cukinię, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, wszystko podsmażyć na tłuszczu z przyprawami. Rozłozyć równomiernie na patelni i zalać rozmąconymi jajkami. Omlet przykryć pokrywką i smażyć aż jajka się zetną. Posypać zieleniną

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania