kukurydzy konserwowej 1 szklanka (można więcej) bulionu 180g kiełek fasoli mung sól i pieprz do smaku olej do smażenia makaron chow mein Tak jak wspomniałam na początku zaczynamy od przygotowania warzyw. Pokroiłam w słupki: marchewki i pietruszkę, pieczarki, cukinię i dymkę. Następnie drobno pokroiłam cebulę i pora. W woku rozgrzałam olej. Kolejno wrzucałam do niego: cebulę, starty imbir(...)pora. Wlałam sos sojowy i sos ostrygowy. Wsypałam następnie kukurydzę konserwową. Do woka dołączyła cukinia i kiełki fasoli mung. Dodałam wcześniej podgotowane ( góra 5 minut ) różyczki brokuł. Na koniec dorzuciłam dymkę. Doprawiłam solą i pieprzem. Bulion i sosy są słone więc zrobiłam to pod koniec smażenia warzyw. Makaron nie wymaga gotowania. Wystarczy go potrzymać we wrzątku 4 minuty. Pozostało już
potrawyregionalneulubiony sposób: ostro lub słodko.Zawsze smakują doskonale!Składniki:1 duża cukinia lub 2 małe;1 jajo;4 - 5 czubatych łyżek mąki;Olej do smażenia;Sól i pieprz lub cukier.Sposób przygotowania:Cukinie umyć, osuszyć, obrać, w zależności od wielkości wydrążyć z nasion (małych nie trzeba wydrążać), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko osolić i odstawić na chwilę(...)puściły sok. Cukienie dobrze odcisnąć z soku, sok wylać.Do odciśniętej cukinii dodać jajo, mąkę i mieszamy. W zależności od wybranego wariantu dodać cukier (wersja na słodko) lub sól i pieprz (wersja na ostro), wymieszać.Placki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.Placki można podawać na ciepło lub na zimno.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi
Gospodyni Miejskapaski. Cukinie obrać (jeśli są małe -nie trzeba), wydrążyć miękki środek i pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić paprykę i smażyć 10 minut, następnie dodać cukinię i dusić następne 10 min. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć ewentualne białe, zgrubiałe części. Włożyć do drugiego garnka, wlać wodę i dusić aż pomidory całkiem
Maślane ciasteczkokosteczkę, czosnek szatkujemy. Skórę pomidora nacinamy i pomidor parzymy. Następnie obieramy, wydrążamy pestki a resztę tniemy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy cukinię, posypujemy lekko solą i smażymy. Po 5 minutach dorzucamy pomidora, smażymy przez kolejne 2 minuty i podlewamy bulionem. Po 10 minutach dokładamy przecier pomidorowy i doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i maggi. Zupę
W poszukiwaniu inspiracjiplasterki boczku, pokrojone w paseczki 1 mała cebula, pokrojona w drobną kostkę 4 łodygi selera naciowego, pokrojone w drobną kostkę 2 marchewki, obrane i pokrojone w drobną kostkę 1 cukinia, pokrojona w kostkę 1 papryczka chili, z usuniętymi nasionami i drobno posiekana 6 ząbków czosnku, drobno posiekane 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki płatków chili(...)minut, aż zacznie się rumienić. Zwiększ ogień i dodaj seler, marchewkę, chilli i czosnek. Podsmaż przez 2 minuty i dodaj oregano, tymianek i płatki chili. Wmieszaj cukinię i krojone pomidory i smaż kolejne 5 minut. Następnie dodaj bulion, wino, ocet, sos Worcestershire i liście laurowe. Wmieszaj żołądki i gdy całość zacznie delikatnie się gotować, zmniejsz ogień i przykryj garnek pokrywką
karmelowyjajka kawałek cukinii ok 120 g 1/4 czerwonej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia oregano bazylia sól pieprz świeże zioła do posypania Cukinię, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, wszystko podsmażyć na tłuszczu z przyprawami. Rozłozyć równomiernie na patelni i zalać rozmąconymi jajkami. Omlet przykryć pokrywką i smażyć aż jajka się zetną. Posypać zieleniną
Gotowanie jest łatwepiersi z kurczaka 1/2 małej papryki czerwonej ½ małej papryki zielonej 200 g dyni w zalewie słodko-kwaśnej (do kupienia w Lidlu) lub ewentualnie świeża dynia 1 mała cukinia 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 400 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki trawy cytrynowej w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry 3-4 łyżki(...)papryki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy chwilę na maśle cebulkę, posiekany czosnek. Dodajemy papryki. Smażymy przez około 3 minuty. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodajemy cukinię, dynię i pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. Jeśli używamy dyni w zalewie to najlepiej dodać ją dopiero w momencie kiedy doprawiamy
Mania Gotowaniadużym ogniu. Cukinię myjemy i kroimy w paski za pomocą obieraczki do warzyw (wyrzucamy część z pestkami). Dorzucamy do kurczaka, przyprawiamy tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy 3-4 minuty, aż cukinia trochę zmięknie. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy makaron i zmniejszamy ogień. Mieszamy często przez ok. 5 minut, aż makaron będzie miękki. Na koniec dorzucamy posiekaną bazylię, mozzarellę pokrojoną
Moje Kuchenne Rewelacjeprzekąskę, kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!! Składniki: 1 cukinia ( większa), 1 woreczek ryżu, 1 jajko, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia Sos jogurtowo-koperkowy 200 ml jogurtu naturalnego, pęczek posiekanego koperku, sól, pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Uważamy, żeby się(...)wystygnięcia. Cukinię ścieramy na grubszych oczkach, lekko solimy i odstawiamy żeby puściła wodę. Odciskamy ja z nadmiaru wody. Jak ryż wystygnie dodajemy jajko, cukinię i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni nakładając ciasto za pomocą łyżki. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Odstawiamy do lodówki, aby się dobrze schłodził
Passion of Cookingpaseczki i smażymy na patelni (bez użycia dodatkowego tłuszczu) aż stanie się chrupki. Zdejmujemy go z patelni i odstawiamy. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy marchewkowe wstążki. Smażymy chwilę, a następnie dodajemy cukinię, a potem zielony groszek. Na koniec dodajemy posiekany czosnek i często mieszając, podsmażamy dopóki czosnek nie zacznie intensywnie pachnieć. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do momentu
MyCookBook.plnadrobić! Smacznego! :) Składniki : duża cukinia lub 2 mniejsze 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki mała cebula sól, pieprz do smaku olej do smażenia kwaśna śmietana do podania Wykonanie : Cukinię ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Solimy i odstawiamy na jakieś 15 min. Po tym czasie odciskamy nadmiar soku i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, mąkę
psgotujemykaczki, 200 gram białego ryżu długoziarnistego, 1 marchewki, 1/4 korzenia selera, 5 grzybów mun, 100 gram pędów bambusa, 1 zielonej papryki chili, 1 czerwonej papryki słodkiej, 1 małej cukinii, 1 puszki pomidorów, 4 cm kawałka korzenia imbiru, 1/2 cytryny, 2 ząbków czosnku, 2 łyżek miodu, 1 łyżki oliwy, 1 łyżki octu ryżowego, 5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżeczek pieprzu kajeńskiego(...)nich pokrojoną w cienkie paski paprykę czerwoną oraz 2 posiekane drobno papryczki chili wraz z pestkami. Po kolejnych 2 minutach dodałem też pokrojoną w cienkie półplasterki cukinię i pędy bambusa. Całość smażyłem jeszcze przez minutę, po czym wlałem do warzyw pozostałą po mięsie marynatę, dodałem zawartość jednej puszki pomidorów i całość przyprawiłem solą i pieprzem syczuańskim. Ryż ugotowałem według przepisu
Wyprawy kulinarneSKŁADNIKI 1 cebula 2 cukinie wielkości ogórka 6 jajek sól i pieprz 2 oliwy z oliwek do smażenia ( lub innego oleju ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z cukinii odciąć zdrewniałe końcówki i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę i cukinię podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Ubić jajka, dodać sól i pieprz do smaku a następnie wlać mieszankę jajeczną na patelnię. Trzymać(...)ścięte jajko. Gdy jajka się zetną pod spodem, przy pomocy mokrego talerza (o wielkości patelni ) przewrócić omlet na drugą strone i zsunąć z powrotem na patelnię. Dokończyć smażenie z drugiej strony. SMACZNEGO
zielonacukinkapatelni razem z cebulką pokrojoną w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka i wydrążony środek z cukinii również kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa .Krótko smażymy ,dodajemy słonecznik i napełniamy farszem wydrążone cukinie skropione w środku oliwą .Pieczemy na blaszce w 200 stopniach przez około 20 minut z kapelusikami na wierzchu .Podajemy na ciepło
Ladylaura.