Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 1 cebula 2 cukinie wielkości ogórka 6 jajek sól i pieprz 2 oliwy z oliwek do smażenia ( lub innego oleju ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z cukinii odciąć zdrewniałe końcówki i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę i cukinię podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Ubić jajka, dodać sól i pieprz do smaku a następnie wlać mieszankę jajeczną na patelnię. Trzymać patelnię z omletem na małym ogniu od czasu do czasu podnosić brzegi omletu i wlewać pod spód jeszcze nie ścięte jajko. Gdy jajka się zetną pod ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...