ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:510/728)

Lazurowy drink z ginem i sokiem limonkowym 1094

względu na dodatek ginu. Sok z limonki nadaje mu delikatności i kwaskowatości. Syrop blue curacao dodaje słodyczy i wyraźnego smaku pomarańczy. To zestawienie sprawia, że drink ma bardzo ciekawy owocowo- kwaskowy smak. No i piękny, lazurowy kolor. Klarowny sok z limonki i syrop blue curacao daje kolor, który do złudzenia przypomina lazurowy kolor ciepłych mórz :) Składniki: lód 45 ml ginu

Smak mojego domu
Krakersy - krakersiki 117

Krakersy z pastą z suszonych pomidorów przygotowałam, dzięki    temu ciekawy smak i kolor uzyskałam. Siemię lniane złote dodało chrupkości, a chili ostrości. Napiszę krótko – moje krakersiki dobrze smakowały , super chrupały i szybko poznikały. Składniki: na 3 duże blachy od piekarnika 20 g świeżych drożdży, 100 ml wody, szczypta cukru, 1 łyżeczka soli, 100 g mąki żytniej

Moniki Smakołyki
Groch z olejem rzepakowym 127

olejem rzepakowym to jedno z dań, które musi znaleźć się na wigilijnym stole w moim domu rodzinnym (okolice Zamościa). Obowiązkowo z dodatkiem oleju rzepakowego tłoczonego na zimno - ma bardzo ciekawy, orzechowy smak i jest podstawowym dodatkiem wielu potraw. Wersję ilustrowaną tego przepisu znajdziecie  tutaj .  2 szklanki żółtego grochu łupanego sól pieprz majeranek 1 cebula olej rzepakowy tłoczony

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
sernik cytrynowy z lemon curd 217

wielu próbach można powiedzieć,że mam recepturę na sernik idealny. Metod robienia królowej ciast jest naprawdę wiele w połączeniu z owocami, czekoladą i innymi produktami zawsze wychodzi inny ciekawy smak. Na początek sernik z blogu "Moje wypieki" Stopień trudności - średni, jeśli chcecie żeby sernik był bardziej puszysty śmietanę należy ubić i wtedy dołożyć do masy, Skala smaku - 10/10 czuć wyrazisty

Kubki smaku
Kotlety mielone z kurczaka w sezamie 154

Zawsze staram się zrobić coś ciekawego na obiad.Przyznam, że nie lubie powtórzonych dań choć wiem, że w codziennym gotowaniu jet to  nieuniknione. Kiedy wyciągłam pierś z kurczaka od razu włączyła mi się myśl o zmieleniu go, a że miałam w szufladzie paczkę sezamu postanowiłam to połączyć. Wyszło fajnie choć mój Ł. marudził, że nie ma jego ulubionego zwykłego kotleta

Kubki smaku
Sernik z musem brzoskwiniowym 143

może być nudno tym razem  z owocem ale nie w czystej postaci. Zrobienie musu brzoskwiniowego mogę nazwać  fajnym nowym doświadczeniem kuchennym hm ale to zabrzmiało. Placek fajny ciekawy, zwarty mazisty dość ciężki. Zapraszam... Skala smaku 10/10 ja zrobiłam na małej blaszce, sernik najlepszy na drugi dzień. Źródło blog "babeczka.zuzka" Spód ciasteczkowy: 200 g herbatników 75 g roztopionego masła

Kubki smaku
Ciasto pszółka z brzoskwiniami 122

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Nie będe dziś daleko odbiegać z owocem w cieście, a w sumie to zostanę przy brzoskwini i tym razem wykorzystam do ciekawego ciasta. Ja znów użyłam puszki ale sezon się zbliża wiec można wykorzystać świeże brzoskwinki . Ciasto robi się dość  sprawnie, a to za sprawą ekspresowego kremu hm nie jestem

Kubki smaku
Ciasto budyniowe z rabarbarem 141

linka do bloga niemieckiego. Oczywiście zaraz sobie przetłumaczyłam składniki i mimo, że w składzie były jabłka ja postanowiłam uderzyć w sezon,  i zrobić je z rabarbarem. Smak wyszedł ciekawy, fajny i lekki. ładnie też się prezentuje.Zapraszam...  Skala smaku 8/10 w przepisie jest 50 g. masła jednak z takiej ilości nic się nie kleiło wiec dałam dodatkowe

Kubki smaku
Drink Pink Pussycat 189

Dzisiaj kolejna propozycja na słodki drink na Sylwestra. Pink Pussycat to drink na bazie ginu. Charakterystyczny smak jałowca, który czujemy w ginie, w połączeniu z sokami owocowymi daje bardzo ciekawy, owocowy efekt smakowy :) Składniki: lód 50 ml ginu 60 ml soku grejpfrutowego 70 ml soku ananasowego 10 ml grenadyny Wykonanie: Do wysokich szklaneczek wkładamy lód. Do shakera wlewamy wszystkie składniki

Smak mojego domu
Tarta bezowa z marmoladą 130

piekarniku ponad godzinę wypiekałam. Tarte odstawiłam do przestygnięcia by fajnie chrupała i swoim wyglądem do kosztowania zachęcała.  Kolorowe maczki nie tylko wygląd bezy zmieniły, ale i ciekawy smak dołożyły.  Ja dwie takie same tarty przygotowałam tylko innych smaczków do nich dodałam i dzięki temu delikatnie w wyglądzie się różniły to jeszcze smak bezy zmieniły.    Która

Moniki Smakołyki
Tilapia zapiekana pod migdałami 158

piątce na świecie. Swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim delikatnemu, lekko maślanemu smakowi, łatwości filetowania i brakiem drobnych ości. Powiem szczerze, że ostatnio mocno się w niej rozsmakowałam :) Dzisiaj zaproponuję ciekawy przepis na tilapię zapiekaną w porach, marchewce i płatkach migdałowych w sosie z dodatkiem śmietanki kremówki. Filety wymyć, oprószyć solą i i odstawić na 10 minut. Następnie każdy kawałek obtoczyć

Świat Domowej Kuchni
Sernik z mixem keksowym 148

inny smak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix keksowy. Do masy serowej dodałam do i sernik w smaku wyszedł bardzo ciekawy. Na polewę użyłam cukru do polew od Diamantu, jeśli nie mieliście jeszcze z tym cukrem do czynienia to polecam bo jest super. Co prawda jest już po świętach ale zbliża się

Ewa w kuchni
100 przepisów na Sylwestra 1312

się ubrać, ale w kwestii menu możecie na mnie liczyć, zwłaszcza, że lista liczy 100 pysznych i pomysłowych przekąsek na Sylwestra i karnawałowe szaleństwo! A co ciekawego znajdziecie w menu? Sałatki z całego świata, koktajle, najlepsze desery, kanapki, które zachwyciły podniebienia podczas mojego gotowania na żywo, dipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy

Moja smaczna kuchnia
Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami 143

Dzisiaj propozycja na ciekawy obiad lub ciepłą przekąskę na zbliżającego się Sylwestra :) Zapraszam na faszerowaną paprykę. Zawsze, gdy ją zrobię, zastanawiam się, dlaczego tak rzadko ją piekę. Faszerowana papryka jest pyszna i bardzo prosta do zrobienia. Zdecydowanie częściej musi gościć na moim stole :) Paprykę faszerowaną można przygotować wcześniej, a w czasie Sylwestra tylko podgrzać :) Składniki: 10 małych papryk

Smak mojego domu
.1175. świąteczny VLOG 143

miałam i internetu :D), a wczoraj na śniadanie tradycyjnie jadłam barszczyk mamy z uszkami ♥ Mam za to dla Was pierwszy VLOG -  z 24 grudnia właśnie :) Jeśli jesteście ciekawi jak wyglądała moja pierwsza wegańska Wigilia i przygotowania do niej zapraszam do obejrzenia :) Również jeśli film się Wam podobał i chcecie więcej vlogów - piszcie :) Zachęcam do subskrybcji mojego kanału

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania