Absolutny hit na mroźne popołudnia, niezwykle rozgrzewająca zupa ! Wspomnę na początku, że soczewica czerwona to źródło białka, potasu (369 mg/100 g), fosforu, magnezu, wapnia a także żelaza. Dzięki niskiej zawartości sodu, wspomaga leczenie nadciśnienia (chyba, że dodamy sporo soli do gotowania) oraz obniżać poziom cholesterolu LDL. Powinna znaleźć się na talerzach u osób odchudzających się, ponieważ należy do prod... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)