Przepyszne ciasto, które polecam wszystkim. Makowy spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody
Passions hobbies lifedlatego można użyć zwykłej oliwy, która doskonale spełni swoją funkcję. Do całości należy dodać bulion i świeżo wyciśnięty sok z pomarańcz. Dzięki niemu zupa przestaje być mdła i nabiera ciekawego posmaku. Danie zawdzięcza swoją konsystencję ziemniakom. To dzięki nim zupa staje się kremowa i bardziej syta. Całość podkręca świeży estragon i otarta skórka z pomarańczy. Estragon jest ziołem rzadko używanym
Ciasna KuchniaZapraszam dziś wszystkich miłośników nowych smaków i ciekawego sposobu podania.Takie niewątpliwie jest gruzińskie chaczapuri z jajkiem .U mnie zachwyciło wszystkich i na stałe wchodzi w rodzinne menu . Składniki : na 4 sztuki 500 g mąki ,u mnie pół na pół pszenna – orkiszowa 10 g świeżych drożdży 0,5 l ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru trochę
Ladylaura.witamin A i E. Straty witamin następują nawet podczas krótkiego gotowania. Inną, ciekawszą i smaczniejszą wersją na przygotowanie tego warzywa jest gotowanie na parze . I tutaj mamy dla Was ciekawy sposób. Do garnka wlewamy około jednej szklanki wody, dodajemy dużą łyżkę śmietany 30, siekamy świeży koperek i dodajemy do wody. Do garnka wrzucamy oczyszczone ziemniaki i pod przykryciem trzymamy około
Ciasna Kuchniaczęściej goszczą różnego rodzaju zapiekanki. Bardzo często robię zapiekanki typu "co się nawinie", takie sprzątanie lodówki. Latem na podobnej zasadzie komponuję sałatki. Czasami udaje się stworzyć coś na tyle ciekawego, że warto zapisać jak danie powstawało. Zdarzało mi się słysząc zadowolone głosy męża i pytanie: "zapisałaś, jak to robiłaś? " odpowiadać: "to bardzo proste, zapamiętam". Następnym razem wydaje mi się
I tu będę miała takie teTata - „Lords of Xidit” to gra o dzielnych bohaterach ratujących świat (jak w wielu innych grach). To, co ją wyróżnia, to piękny świat królestwa Xidit znany z gry Seasons, ciekawy mechanizm gry i unikalny sposób wyboru zwycięzcy. W grze wcielamy się w jednego z dzielnych lordów Idrakisów zbierających armie, aby uwolnić miasta królestwa Xidit od potworów Mrocznego Pana Południa. „Lords
O kuchni z uczuciemCiekawy pomysł na lekki owocowy deser, idealny na nadchodzące upały. Mniam <3 Do przygotowania tej "pizzy" zainspirowały mnie filmiki z przepisami na Youtube . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz): 1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm* 3 duże truskawki, pocięte w krążki garść borówek amerykańskich listki
My Culinary Artpraski do czosnku, to aby ułatwić sobie jego siekanie wystarczy podsypać go odrobiną soli i rozcierać o deskę ostrą stroną noża. Kofty są mistrzowskie, smak jest bardzo intensywny i ciekawy, ja podałam je z soczewicą z ziemniakami Frosty oraz pitą i sosem jogurtowym z TEGO przepisu. Przepis na chlebek znalazłam na niezawodnym blogu Moje Wypieki . :) Chlebek pita: 3 szklanki mąki
Cooking MonsterPrzepis stworzony z potrzeby przygotowania ryby w nowy, ciekawy sposób. :) Ryby trzeba jeść, najlepiej jak najczęściej! Dziś kolejny przepis, który spodoba się rodzicom i dzieciom. Smak ryby jest wyczuwalny, ale nie na tyle, by odpychał maluchy, dlatego to świetna propozycja dla rodziców, którzy nie mogą namówić swoich pociech na jedzenie ryb. Kotlety można przyprawić bardziej ostro i będą świetnym daniem
Cooking Monsterprzepisami Nigelli Lawson. :) Buszując po Internecie znalazłam tysiące różnych przepisów na tego kurczaka, w końcu postanowiłam, że, jak zwykle zresztą, zrobię go po swojemu. Wyszedł delikatny, soczysty i bardzo ciekawy w smaku. Dzieła dopełnił aromatyczny kokosowy ryż basmati i cudowny chlebek naan. Mniam! :) Marynata do kurczaka: ok. 600 g piersi z kurczaka 1 duży jogurt naturalny lub grecki 1 ząbek
Cooking MonsterKilka produktów, które były dobre , ale nie na tyle aby znaleźć się w ulubieńcach miesiaca , oraz kilka, które były zupełnie beznadziejne . Jeśli jesteście ciekawi moich opinii i produktów o których mówie zapraszam do oglądania :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK<< oglądaj
breakfast of dreamspiękne ziemniaczki dostałam ostatnio w prezencie (dziękuję Kasiu!) i postanowiłam je dobrze spożytkować. Przeczesując internet w poszukiwaniu inspiracji na ich wykorzystanie wpadłam na ten ciekawy przepis. Smak sałatki przerósł całkowicie moje oczekiwania - jest ona po prostu pyszna! To tylko cztery podstawowe składniki: ziemniaki, boczek (lub jak w oryginale pancetta), ser z niebieską pleśnią i pomidorki koktajlowe. Od siebie
Słodko-Słony Świat IlonyZupa z nutką egzotyki. Bataty i mleczko kokosowe to nietypowe składniki, dzięki czemu zupa nabiera ciekawego smaku. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 4 porcji. Produkty 2 bataty, 3 marchewki, 1 cebula, 3 łyżki mleczka kokosowego, 1 litr wody, 1 łyżka masła, płatki migdałów, sól, pieprz. Przygotowanie W garnku rozpuść masło. Warzywa pokrój i wrzuć do garnka
Fit&Fast KitchenCiekawy pomysł na sycąca sałatkę. Podaję ją do różnego rodzaju mięsiwa. Szczególnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla. Idealnie smakuje wiosną i latem, kiedy na straganach pojawiają się młode ziemniaki i nasze polskie ogórki. jest przepyszna! Składniki: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem) 2 pęczki rzodkiewek pęczek szczypiorku 60 dag roszponki 4 ogórki sos 6 łyżek oliwy
Pobite gary BarbaryŚwietna alternatywa dań jednogarnkowych. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Sprawdzi się zarówno jako szybki obiad lub posiłek do pracy. Delikatna nuta mięty dodaje ciekawego posmaku. Zapraszam! Makaron z mięsem mielonym, młodą kapustą i pomidorami Składniki: 400g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu (u mnie makaron pełnoziarnisty) puszka pomidorów 2 szklanki poszatkowanej młodej kapusty mała garść posiekanej mięty mała cebula ostra
Tagebuch po polsku