serwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi bułeczkami. Dzięki mussli zyskały one bardzo ciekawy smak. Czasami można było natrafić na rodzynki, czasami na kawałek orzecha lub kilka ziaren siemienia lnianego. Bułeczki pasują do wszystkich dodatków. Dzięki nim mieliśmy pyszną kolację:) Bułeczki pszenne na serwatce
Posadzone i zjedzoneregionalna, to również kuchnia ekologiczna i zdrowa. Jedna z teorii zdrowego odżywiania mówi, że najkorzystniejsze dla ludzi jest żywienie się tym, co rośnie i żyje wokół nas. Zacytuję fragment ciekawego artykułu o ludziach Kaukazu: W jaki sposób odżywiają się długowieczni mieszkańcy Kaukazu? Przede wszystkim jedzą produkty regionalne, z klimatu w którym mieszkają. (...) sprzyja to maksymalnemu przystosowaniu człowieka do miejsca
Posadzone i zjedzonesię sporą popularnością. Warto go przypomnieć, gdyż ciasto naprawdę jest godne uwagi. Tak więc na początek sezonu proponuję kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami. Połączenie tych dwóch owoców daje ciekawy smak, a ciasto pięknie pachnie. Martha Stewart do ciasta z rabarbarem dodaje maliny. Ta kombinacja również jest wspaniała, gdy przyjdzie czas na maliny.... na nie jeszcze za wcześnie... Z tego
Posadzone i zjedzonedrób smaczny, to reszta poniżej krytyki... _________________________~"~_________________________ Kilka słów podsumowania. VIII edycję Weekendu Kulinarnego w Gdyni spędziłam wielce smacznie i przyjemnie. Rajd po gdyńskich knajpach jak zwykle był ciekawy i obfitował w wyborne smaki. Zdarzyły się zgrzyty i wpadki, ale ogólnie lokale, jakie wizytowałam sprawiły się na medal i nie omieszkam do nich wrócić w przyszłości, już jako regularny
Grunt to przepis!danie trafiłam przypadkiem, przeglądając jedno z czasopism kulinarnych. Pomysł wydał mi się ciekawy, a że w domu miałam zapas buraków, od razu przystąpiłam do jego realizacji. I nie żałuję :) Powstało fajne, smaczne danie. Mięso przyprawione świeżym rozmarynem dobrze komponuje się ze smakiem jakże niedocenianego buraka. Warzywo należy najpierw ugotować na półtwardo, a następnie pobawić się w rzeźbienie buraczanego wnętrza ;) Koniecznie
zadanie-gotowanieOpis: Tarta to świetna opcja na ciekawy obiad lub wystawną kolację. Najlepsza jest na kruchym spodzie. Możemy podawać ją na słodko i słono. Ja jednak zdecydowałam się na wtrawną formę tarty, czyli z dodatkiem kurczaka i pieczarek. Składniki: 200 g mąki pszennej ok. 2/3 szklanki zimnej wody szczypta soli 100 g masła filet z piersi kurczaka 300 g pieczarek cebula
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKrynicy, gdy wyjazd się przedłużył nie poinstruowałam Dominika w kwestii podlewania kwiatów... takim sposobem Dominik ususzył mi kawę :( a była taka ładna... Przygotowałam prażoną ciecierzycę na słodko, smak był ciekawy, ale nie na tyle, by podzielić się przepisem na blogu. To chyba nie nasza bajka ;) Gdy przyrządziłam swoje suszone pomidory w zalewie byłam z siebie dumna, niestety pomidory okazały się
Cooking MonsterCzasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów. Otóż potrzebne będą: odrobina samozaparcia (niezbędna do uzyskania pozwoleń wszelkiego gatunku i maści, a także innych spraw urzędowych o czym za chwilę), lokal w rejonie gęsto zaludnionym przez hipsterów, osoba
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanich przygotować sos do lodów, dżem czy rozgrzewający sok/syrop na zimę. Sezon na maliny rozpoczyna się w lipcu, choć niektóre odmiany dojrzewają dopiero we wrześniu. Co takiego ciekawego kryje się w tych owocach? Źródło: http://www.fit.pl/g/str/image/dieta/malina.jpg Porcja 120 g (ok. 1 szklanka): Wartość energetyczna: 35 kcal Białko: 1,5 g Tłuszcz: 0,4 g Węglowodany przyswajalne
Vroblewska-fitlifeTaki posiłek idealnie sprawdza się latem, szczególnie jeśli użyjemy mrożonych bananów. Ja dziś proponuję Wam wersję nie tylko z bananami, ale też ze spiruliną, głównie ze względu na jej ciekawy kolor. Jeśli akurat nie macie jej w zapasach lub nieszczególnie za nią przepadacie, możecie zabarwić koktajl odrobiną szpinaku lub zwyczajnie zostawić go w naturalnym kolorze. To raczej kwestia walorów wizualnych
Powiedz dietom nieEfektownie prezentujące się rożki z ciasta francuskiego to interesująca propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowity deser. Połączenie chrupiącego francuskiego ciasta z aksamitnym budyniowo-śmetanowym kremem to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą słodką przekąskę. Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Składniki: ok. 600 g ciasta francuskiego Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy
Słodka Stronazapachu owoców czy soku z nich bardzo nie lubię i aż mnie drażni. W tym likierze jednak jeden dodatek maskuje tę mało przyjemną dla mnie woń i nadaje całość ciekawego, niepowtarzalnego smaku. Takim likierem poczęstowała mnie kilka lat temu koleżanka Asia. Wiedząc, że nie przepadam za bzowymi przetworami nie powiedziała z czego zrobiła napitek. Przyznam, że długo myślałam
Smaczna PyzaJadłam już truskawki w occie balsamicznym z pieprze m a teraz spróbowałam w podobny sposób podanego arbuza. Tak podany ma bardzo ciekawy, głęboki smak i doskonale orzeźwia w ciepłe dni. Spróbujcie i tak podany owoc arbuza, podejrzewam że zasmakuje i Wam. Arbuz w occie balsamicznym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejalapenos jest naprawdę ostrą papryką i dlatego trzeba z nią postępować ostrożnie i nie przesadzić z ilością :-) A poniżej mam dla Was filmik Grillowanie ze Stovitem - zobaczcie co jeszcze ciekawego możecie przygotować :-) https://www.youtube.com/watch?v=lPtpWCPtkFg (klik
Czary - gary w kuchnilubi murzynka :0 a w połączeniu z owocami nabiera ciekawego smaku. U mnie tym razem z wiśniami ale w pełni sezonu śliwkowego doskonale komponuje się również z tymi owocami. Murzynek z wiśniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia