ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:483/728)

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 105

Zupa dyniowa z imbirem, sokiem pomarańczowym i mlekiem kokosowym. Bardzo ciekawy, orzeźwiający smak. 70 dag miąższu z dyni 800 ml bulionu warzywnego 2 duże marchewki 1 średnia cebula 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka soku z pomarańczy 2 łyżki masła 1 łyżeczka startego imbiru sól i pieprz do smaku płatki migdałowe do posypania Miąższ z dyni, obraną marchewkę i cebulę

Bullio
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 205

ręczniki do mięsa, aby papier wciągnął soki z jego powierzchni osuszone plastry obsyp solą i pieprzem z obu stron (pieprzu daj minimalnie więcej niż zazwyczaj - nada on ciekawego smaku potrawie) następnie wklep delikatnie dłonią przyprawy w każdy plaster - zrób to wszystko dopiero przed samym smażeniem na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę z odrobiną soli jak tylko cebula

Szybko Szybkowar
Pomysły na wycieczki gastronomiczne z Warszawy 160

niedzielę, Warunek jest jeden – musi być tam dobre miejsce na obiad, bo wtedy wyprawa ma najlepszą strukturę – najpierw spacer i zwiedzanie miejscowości (jeśli jest tam coś ciekawego) a potem dobry obiad bez pośpiechu i powrót do domu.   Gdzie można pojechać na taką krótką wycieczkę z Warszawy? Moje ulubione miejsca to: Siedlce i obiad w Brofakturze Siedlce

Ugotowane pozamiatane
Pikantne gołąbki w gładkim sosie pomidorowym 223

pomidorową. Najlepsza jest nasza. My chcemy Wam dzisiaj pokazać na nieco inną wersję tego kultowego dania. Nasze pikantne gołąbki nie będą formą różnić się od tych tradycyjnych. Pokażemy Wam ciekawy sposób na przygotowanie smacznego farszu i sosu pomidorowego z nutą kaparów i karczochów. Pikantne gołąbki nie z przypadku Pikantnego smaku naszym gołąbkom dodają dwa składniki – kiełbasa chorizo oraz świeżo

Ciasna Kuchnia
Świąteczna ucieczka z Brukseli 141

Święta Wielkiej Nocy pojawił się plan, aby nie spędzać świątecznych dni w Brukseli, wyjechać, odpocząć i zobaczyć coś ciekawego. Wybór padł na Zelandię w Holandii (niderl. Zeeland) prowincję leżącą na południowym zachodzie Holandii przy granicy z Belgią. Świąteczny koszyczek z pokarmami poświęcony, walizki w samochodzie, uśmiechy na twarzy i ruszamy w drogę. Zostawiamy za sobą Brukselę i ciągłe wycie

Z notatnika
Kawa zbożowa z pigwowcem. Idealna na rozgrzanie i przeziębienie. 143

głowie gotowanie i wymyślanie, bo nawet nie chodzi już o brak sił i problem z przełykaniem a o to, że nic nam nie smakuje. Ale mam dla Was coś ciekawego, co pomoże podbudować odporność i rozgrzać w chłodne i deszczowe dni. W okresie jesiennym jest bardzo dobrze pić syrop z pigwowca, na który mamy teraz sezon. Nawet nie tyle chodzi

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zielony budyń jaglany 80

dostać w sklepie. Doskonałe wychodzą z kaszy manny lub jaglanej - jak w tym przepisie. Jesli chcemy zrobić coś ciekawszego to na przykład możemy dodać trochę młodego jęczmienia, żeby uzyskać ciekawy zielony kolor

Milion Smaków
WARKOCZ Z KARKÓWKI Z PIECZONYMI WARZYWAMI 172

Ciekawy pomysł na obiad z użytkiem pysznej  KARKÓWKI. 60 dAG.KARKÓWki kILKA  LISTKÓW BAZYLII 2-3 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŁYŻKA MAJERANKU 2 ŁYŻECZKI SŁODKIEJ PAPRYKI 1 ŁYŻECZKA OSTREJ PAPRYKI 60ML.OLIWY Z OLIWEK SÓL PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karkówkę pokrój na kotlety o gr.1 cm. i odrobinę je rozbić tłuczkiem.Każdy kotlet pokroić wzdłuż na paski o szer.1 cm.Paski podzielić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Oczyszczający koktajl z pietruszki i banana 138

koktajl o intensywnym zielonym kolorze, wspaniale orzeźwia i oczyszcza organizm. Natka pietruszki znakomicie komponuje się z słodkim bananem i odrobiną soku z cytryny co daje mu bardzo wyrazisty i ciekawy smak. Natka pietruszki posiada właściwości odkwaszające, jest bowiem bogatym źródłem: prowitaminy A, witamin: C, PP, K, kwasu foliowego, soli mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza, antyoksydantów: luteoliny i apigeniny, chlorofilu

Kolorowa kuchnia Elki
Dyniowe pierogi na parze 116

gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom  fantastycznego żółtego koloru i ciekawego smaku.  ciasto: 270 g mąki pszennej 100 g puree z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli rozczyn:  1/2 szkl. ciepłego mleka

Kolorowa kuchnia Elki
Przepiśnik jesienny - darmowa książka kucharska 133

jabłkami i gruszkami. Szukamy pomysłu na dania rozgrzewające, bardzo aromatyczne i treściwe w smaku. I takie są moje propozycje. Jestem pewna, że każda z nas bez problemu znajdzie niejeden ciekawy przepis i wykorzysta go w swojej kuchni. Serdecznie polecam- Wam czytelnikom mojego bloga, jak i wszystkim kobietom odwiedzającym portal kobieceporady.pl . Zapraszam Was do wspólnej lektury. Koniecznie dajcie znać, który przepis

SMYKWKUCHNI
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 162

pewnego czas testuję bardzo ciekawy sprzęt jakim jest multicooker RMC-151E firmy REDMOND . Przyznam, że początkowo nie byłam pewna, czy to jest aż takie fajne urządzenie - jak zapewnia sam producent i inne opisy w internecie. Jednak po rozpakowaniu pudełka i ujrzeniu jego zawartości... Od razu chciałam przejść do testowania i sprawdzenia jego możliwości!  Tym bardziej jak przejrzałam książeczkę

Di gotuje
Chipsy z jarmużu 111

zależności od ich grubości. Chipsy są gotowe gdy liście jarmużu są suche jak jesienne liście;) Nie należy suszyć jarmużu w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ łatwo się przypala. Jesteście ciekawi jak to smakuje? Byłam nieco zaskoczona ich smakiem, trudno konkretnie go określić, najwłaściwsze wydaje mi się - orzechowo-brokułowo-kalafiorowy z odrobiną goryczy. Prawda, że brzmi zachęcająco? :)  Wydawało mi się

Codziennik Kuchenny
Kiszona brukselka 172

innych wpisów na blogu, milszych Waszym kubkom smakowym;) A ja uwielbiam brukselkę w każdej postaci, pod warunkiem, że nie jest rozgotowana. Pomysł na kiszenie brukselki wydał mi się bardzo ciekawy, więc zrobiłam na próbę kilka słoiczków. Brukselka, będąca dzieckiem kapusty i jarmużu, świetnie daje się ukisić. Aby nie była zbyt twarda, została obgotowana i zalana wodą z kiszonych ogórków

Codziennik Kuchenny
Caldo verde - kapuśniak po portugalsku 116

Dzisiejsza zupa składa się z kilku prostych składników, które połączone w odpowiedniej kolejności dają zaskakująco ciekawy efekt smakowy. Caldo verde - Z I E L O N A  Z U P A jest jedną z najbardziej charakterystycznych zup kuchni portugalskiej. Przygotowuje się ją z couve gallega, czyli ciemnozielonej  kapusty galicyjskiej rosnącej w Portugalii i północnej Hiszpanii (Galicja). Na polskim

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania