ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:477/728)

Stwórz własną fotoksiążkę! CEWE FOTOKSIĄŻKA 119

niej zrobiłem też z moimi wypiekami. Taka chlebowa fotoksiążka. Ale zrobiłem jeszcze jedną. Czasami, jak mam czas, jak mi się chce, to robię zdjęcia. Takie różne. Jak widzę coś ciekawego to po prostu robię. Aparat zawsze noszę ze sobą. Tak się akurat złożyło, że moja mama uwielbia moje zdjęcia. Twierdzi, że mam talent. Ale wiecie, co innego matka może

Marder&Marder Manufacture
Lunchbox #1 166

jogurtowy To nic innego jak gęsty jogurt naturalny (małe opakowanie) z łyżeczką musztardy, doprawiony solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Czekam na  zdjęcia Waszych lunchboxów! Może podrzucicie mi jakiś ciekawy przepis

Czerwona Porzeczka
Drożdżowe ciasto z pesto z rukoli i camembert 172

Pesto z rukoli   przygotowałam i tak sobie pomyślałam, czemu nie zrobić coś nietypowego  i w smaku ciekawego. Ciasto z dodatkiem pesto w mikserze wyrobiłam i z camembert  połączyłam.  Następnie do formy je przełożyłam, pozostałe pesto dołożyłam,  które brzegiem ciasta przykryłam i do zimnego piekarnika włożyłam.  Ciasto powoli się wypiekało i pod wpływem temperatury swoją

Moniki Smakołyki
Bułeczki pszenne na serwatce 162

serwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi bułeczkami. Dzięki mussli zyskały one bardzo ciekawy smak. Czasami można było natrafić na rodzynki, czasami na kawałek orzecha lub kilka ziaren siemienia lnianego. Bułeczki pasują do wszystkich dodatków. Dzięki nim mieliśmy pyszną kolację:) Bułeczki pszenne na serwatce

Posadzone i zjedzone
Golce - kluski ziemniaczane - kuchnia kaszubska 143

regionalna, to również kuchnia ekologiczna i zdrowa. Jedna z teorii zdrowego odżywiania mówi, że najkorzystniejsze dla ludzi jest żywienie się tym, co rośnie i żyje wokół nas. Zacytuję fragment ciekawego artykułu o ludziach Kaukazu:  W jaki sposób odżywiają się długowieczni mieszkańcy Kaukazu? Przede wszystkim jedzą produkty regionalne, z klimatu w którym mieszkają. (...) sprzyja to maksymalnemu przystosowaniu człowieka do miejsca

Posadzone i zjedzone
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami 116

się sporą popularnością. Warto go przypomnieć, gdyż ciasto naprawdę jest godne uwagi. Tak więc na początek sezonu proponuję kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami. Połączenie tych dwóch owoców daje ciekawy smak, a ciasto pięknie pachnie. Martha Stewart do ciasta z rabarbarem dodaje maliny. Ta kombinacja również jest wspaniała, gdy przyjdzie czas na maliny.... na nie jeszcze za wcześnie... Z tego

Posadzone i zjedzone
Weekend kulinarny w Gdyni - bitwa smaków 2016 i 2015 202

drób smaczny, to reszta poniżej krytyki...   _________________________~"~_________________________ Kilka słów podsumowania.   VIII edycję Weekendu Kulinarnego w Gdyni spędziłam wielce smacznie i przyjemnie. Rajd po gdyńskich knajpach jak zwykle był ciekawy i obfitował w wyborne smaki. Zdarzyły się zgrzyty i wpadki, ale ogólnie lokale, jakie wizytowałam sprawiły się na medal i nie omieszkam do nich wrócić w przyszłości, już jako regularny

Grunt to przepis!
Buraki nadziewane mięsem mielonym. 197

danie trafiłam przypadkiem, przeglądając jedno z czasopism kulinarnych. Pomysł wydał mi się ciekawy, a że w domu miałam zapas buraków, od razu przystąpiłam do jego realizacji. I nie żałuję :) Powstało fajne, smaczne danie. Mięso przyprawione świeżym rozmarynem dobrze komponuje się ze smakiem jakże niedocenianego buraka. Warzywo należy najpierw ugotować na półtwardo, a następnie pobawić się w rzeźbienie buraczanego wnętrza ;) Koniecznie

zadanie-gotowanie
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 184

Opis: Tarta to świetna opcja na ciekawy obiad lub wystawną kolację. Najlepsza jest na kruchym spodzie. Możemy podawać ją na słodko i słono. Ja jednak zdecydowałam się na wtrawną formę tarty, czyli z dodatkiem kurczaka i pieczarek. Składniki: 200 g mąki pszennej ok. 2/3 szklanki zimnej wody szczypta soli 100 g masła filet z piersi kurczaka 300 g pieczarek cebula

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 195

Krynicy, gdy wyjazd się przedłużył nie poinstruowałam Dominika w kwestii podlewania kwiatów... takim sposobem Dominik ususzył mi kawę :( a była taka ładna... Przygotowałam prażoną ciecierzycę na słodko, smak był ciekawy, ale nie na tyle, by podzielić się przepisem na blogu. To chyba nie nasza bajka ;) Gdy przyrządziłam swoje suszone pomidory w zalewie byłam z siebie dumna, niestety pomidory okazały się

Cooking Monster
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 165

Czasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów. Otóż potrzebne będą: odrobina samozaparcia (niezbędna do uzyskania pozwoleń wszelkiego gatunku i maści, a także innych spraw urzędowych o czym za chwilę),  lokal w rejonie gęsto zaludnionym przez hipsterów,  osoba

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
MALINY - CO WARTO O NICH WIEDZIEĆ? 132

nich przygotować sos do lodów, dżem czy rozgrzewający sok/syrop na zimę. Sezon na maliny rozpoczyna się w lipcu, choć niektóre odmiany dojrzewają dopiero we wrześniu. Co takiego ciekawego kryje się w tych owocach? Źródło: http://www.fit.pl/g/str/image/dieta/malina.jpg Porcja 120 g (ok. 1 szklanka): Wartość energetyczna: 35 kcal Białko: 1,5 g Tłuszcz: 0,4 g Węglowodany przyswajalne

Vroblewska-fitlife
Smoothie bowl z mrożonym bananem i awokado. 208

Taki posiłek idealnie sprawdza się latem, szczególnie jeśli użyjemy mrożonych bananów. Ja dziś proponuję Wam wersję nie tylko z bananami, ale też ze spiruliną, głównie ze względu na jej ciekawy kolor. Jeśli akurat nie macie jej w zapasach lub nieszczególnie za nią przepadacie, możecie zabarwić koktajl odrobiną szpinaku lub zwyczajnie zostawić go w naturalnym kolorze. To raczej kwestia walorów wizualnych

Powiedz dietom nie
Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) 182

Efektownie prezentujące się rożki z ciasta francuskiego to interesująca propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowity deser. Połączenie chrupiącego francuskiego ciasta z aksamitnym budyniowo-śmetanowym kremem to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą słodką przekąskę. Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Składniki: ok. 600 g ciasta francuskiego Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy

Słodka Strona
Likier z owoców czarnego bzu 182

zapachu owoców czy soku z nich bardzo nie lubię i aż mnie drażni. W tym likierze jednak jeden dodatek maskuje tę mało przyjemną dla mnie woń i nadaje całość ciekawego, niepowtarzalnego smaku. Takim likierem poczęstowała mnie kilka lat temu koleżanka Asia. Wiedząc, że nie przepadam za bzowymi przetworami nie powiedziała z czego zrobiła napitek. Przyznam, że długo myślałam

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania