Biszkopt kakaowy na occie

Biszkopt kakaowy na occie

Biszkopt kakaowy na occie

Już dawno miałam ochotę wypróbować ten przepis. I własnie w ten weekend trafiła się na to okazja;)   Przepis na ten biszkopt znalazłam już dość dawno na jednej z facebookowych kulinarnych grup.  Pani Jola (autorka przepisu) napisała o nim, że "rośnie jak szalony". I to prawda, podpisuje się pod tym stwierdzeniem obiema rękami.  Biszkopt faktycznie rośnie jak szalony, dobrze, że za pomocą papieru "powiększyłam" wysokość tortownicy bo biszkopt by z niego wyparował.  Koniecznie wypróbujcie;)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.