Jadłam już truskawki w occie balsamicznym z pieprze m a teraz spróbowałam w podobny sposób podanego arbuza. Tak podany ma bardzo ciekawy, głęboki smak i doskonale orzeźwia w ciepłe dni. Spróbujcie i tak podany owoc arbuza, podejrzewam że zasmakuje i Wam. Arbuz w occie balsamicznym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejalapenos jest naprawdę ostrą papryką i dlatego trzeba z nią postępować ostrożnie i nie przesadzić z ilością :-) A poniżej mam dla Was filmik Grillowanie ze Stovitem - zobaczcie co jeszcze ciekawego możecie przygotować :-) https://www.youtube.com/watch?v=lPtpWCPtkFg (klik
Czary - gary w kuchnilubi murzynka :0 a w połączeniu z owocami nabiera ciekawego smaku. U mnie tym razem z wiśniami ale w pełni sezonu śliwkowego doskonale komponuje się również z tymi owocami. Murzynek z wiśniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawyszedł mi chyba najdłuższy przepis w historii :) Albo tak mi się wydaję, przez to, że ostatnio tych nowych przepisów bardzo mało i trochę odzwyczaiłem się od pisania. Jesteście ciekawi jak było, na Mistrzostwach Burgerowych, o których wspominałem na początku i jak wyglądało 20 burgerów oraz kto wygrał i czy warto iść na kolejne wydarzenie ? :) Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedzieliście
Parowar FacetaPrzeszukując różne przepisy - na dynię nic ciekawego nie znalazłam... Wcześniej bawiłam się z cukinią ( klik ) i pomyślałam, że zrobię coś podobnego. I to była dobra decyzja! Dynia znikała prosto ze słoika, choć świetnie komponuje się też w różnych sałatkach i deserach! Polecam! 1,5 kg dyni 1,5 l wody 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 kg cukru 1 opakowanie
Di gotujeleży w lodówce tym lepszego i bardziej wyrazistego nabiera smaku. Problem w tym, że szybko znika w naszych brzuszkach i wtedy nie ma czasu na "przegryzienie" się :) Ciekawy smak zawdzięcza połączeniu curry, pieprz cayenne i ketchupu - a reszta jej składników przypomina nieco meksykański styl :) Składniki: 2 woreczki brązowego ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli 1 żółta
Taste TherapyMożna w nich przemycić różne warzywa bo po zmiksowaniu zupka ma jednolitą konsystencję i kolor. Tym razem połączyłam dwa zielone warzywa-brokuła i cukinię. Kolor może nie wyszedł za ciekawy ale za to zupka jest przepyszna. składniki: 400 g różyczek brokuła 400 g młodej cukinii 750 ml bulionu, ja dałam drobiowy 1/3 szklanki śmietanki Różyczki brokuła dokładnie umyć i podzielić
Monia miesza i gotujewygląda tak dobrze, jak smakuje! Uwielbiam babki piaskowe. Marzyłam o zrobieniu takiej długo, naprawdę długo, ale nie wiem, czemu, nigdy się nie zabrałam. Aż znalazłam na opakowaniu mąki tortowej ciekawy przepis. Dostosowałam do siebie i zrobiłam. Efekt? Cudo rozpływające się w ustach... :) Powiem Wam jednak, dlaczego na zdjęciu z jajkami jest więcej żółtek niż w przepisie. Otóż, wbijałam jajka wprost
Anioszek w kuchniŚniadanlove” to druga książka Davida Bez , Włocha mieszkającego w Londynie. David nie jest szefem kuchni, ale stał się sławny ze względu na pewien bardzo ciekawy projekt. Przez 4 lata, w każdy dzień roboczy, przynosił do biura własnoręcznie robioną sałatkę. Ponieważ lubi eksperymentować, prawie zawsze było to coś nowego. Zainteresowanie pracowników sprawiło, że założył bloga, na którym zamieszczał zdjęcia swoich zdrowych
Ugotowane pozamiataneBardzo ciekawy smak, wszyscy się zajadali. Bardzo prosty przepis i co najważniejsze bardzo szybko się je robi. Nie podaję dokładnie ilości papryki bo to bardzo trudno określić. Z tej zalewy wyszło mi 10 słoiczków pół litrowych. Cukinie umyć i pokroić w słupki, długość dowolna trzeba tylko dostosować do wysokości słoiczków. Papryki umyć i wyciąć nasionka i błonki. Pokroić w podłużne
Kuchnia Pokoleńdzisiaj, mam bardzo dużo gruszek w ogrodzie, aż gałęzie opadają do ziemi. Aronia to owoc, który nie każdy wie jak smacznie można go użyć. Dżem jest rewelacyjny, gęsty i ciekawy smak. Naprawdę polecam. Aronie umyć, gruszki oskrobać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Do garnka wlać pół szklanki wody, wrzucić owoce i gotować co jakiś czas mieszając
Kuchnia PokoleńDziś propozycja na szybki ale ciekawy obiad. Każdy z nas ma takie dni, że mu się zwyczajnie nie chce specjalnie wysilać kulinarnie albo szkoda mu czasu na stanie przy garnkach. Można wtedy skorzystać z dań gotowych. Odgrzanie słoiczek to nie sztuka, ale takie dania można też spróbować podać ciekawiej. Ja akurat wybrałam gulasz, a że do gulaszu świetnie pasuje
Cynamonowe szczęściemąki kasztanowej z jagodami i syropem z palmy~ Na YouTube dodałam nowy film! Tym razem jest to VLOG z wypadu na wegańskie lody i burgery z rodzicami :) Jeśli jesteście ciekawi jakie były ich reakcje na te "pyszności" zapraszam do ogladania :) Mój kanał YT możesz zasubskrybować TUTAJ :) Oglądaj
breakfast of dreamsaromatyczny słodko - wytrawny sos pasuje do pieczonych mięs takich jak: kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu. Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej
Zasmakuj Kuchniwiadomo za co zabrać się najpierw. ;) Wczoraj byłam u cioci, która podarowała mi mega wielką, ekologiczną cukinię - prosto z ogródka! Oczywiście musiałam ją wykorzystać w jakiś ciekawy sposób, a efekty możecie zobaczyć w dzisiejszym wpisie. Cukinia posłużyła mi jako spody do pizzerinek! Wystarczyło tylko nałożyć ulubione dodatki i zapiekać przez kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku. Szybko, lekko, a jak pysznie
Kuchnia Ellie