jabłkami i gruszkami. Szukamy pomysłu na dania rozgrzewające, bardzo aromatyczne i treściwe w smaku. I takie są moje propozycje. Jestem pewna, że każda z nas bez problemu znajdzie niejeden ciekawy przepis i wykorzysta go w swojej kuchni. Serdecznie polecam- Wam czytelnikom mojego bloga, jak i wszystkim kobietom odwiedzającym portal kobieceporady.pl . Zapraszam Was do wspólnej lektury. Koniecznie dajcie znać, który przepis
SMYKWKUCHNIpewnego czas testuję bardzo ciekawy sprzęt jakim jest multicooker RMC-151E firmy REDMOND . Przyznam, że początkowo nie byłam pewna, czy to jest aż takie fajne urządzenie - jak zapewnia sam producent i inne opisy w internecie. Jednak po rozpakowaniu pudełka i ujrzeniu jego zawartości... Od razu chciałam przejść do testowania i sprawdzenia jego możliwości! Tym bardziej jak przejrzałam książeczkę
Di gotujezależności od ich grubości. Chipsy są gotowe gdy liście jarmużu są suche jak jesienne liście;) Nie należy suszyć jarmużu w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ łatwo się przypala. Jesteście ciekawi jak to smakuje? Byłam nieco zaskoczona ich smakiem, trudno konkretnie go określić, najwłaściwsze wydaje mi się - orzechowo-brokułowo-kalafiorowy z odrobiną goryczy. Prawda, że brzmi zachęcająco? :) Wydawało mi się
Codziennik Kuchennyinnych wpisów na blogu, milszych Waszym kubkom smakowym;) A ja uwielbiam brukselkę w każdej postaci, pod warunkiem, że nie jest rozgotowana. Pomysł na kiszenie brukselki wydał mi się bardzo ciekawy, więc zrobiłam na próbę kilka słoiczków. Brukselka, będąca dzieckiem kapusty i jarmużu, świetnie daje się ukisić. Aby nie była zbyt twarda, została obgotowana i zalana wodą z kiszonych ogórków
Codziennik KuchennyDzisiejsza zupa składa się z kilku prostych składników, które połączone w odpowiedniej kolejności dają zaskakująco ciekawy efekt smakowy. Caldo verde - Z I E L O N A Z U P A jest jedną z najbardziej charakterystycznych zup kuchni portugalskiej. Przygotowuje się ją z couve gallega, czyli ciemnozielonej kapusty galicyjskiej rosnącej w Portugalii i północnej Hiszpanii (Galicja). Na polskim
Codziennik KuchennyZawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki: 450 g mąki typ 650 (lub 550) + 100 g + do podsypania 5 g suszonych drożdży instant 320 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli Szpinak do zielonej części bułeczek 20 0 g świeżego szpinaku
Codziennik Kuchennyorkiszowy z kaszą gryczaną ma charrrrakter, a nawet charakterek, biorąc pod uwagę jak się zapiekł na brzegach foremki i za nic nie dał się z niej wyjąć;) Ma bardzo ciekawy smak - lekko kwaskowy i gryczany. Bardzo przypomina chleb razowy, ma chrupiącą skórkę i wilgotny środek. Ten chleb piekłam uczestnicząc w Majowej Piekarni Amber . Składniki zaczynu: 2 łyżki zakwasu żytniego
Codziennik KuchennyNaleśniki budyniowe chodziły za mną już od kilku dni, jak tylko zobaczyłam je na blogu Nastoletnie wypiekanie. Naleśniki te mają nie tylko ciekawy smak, ale też cudownie roznoszący się waniliowy aromat i piękny złoty kolor! Polecam je na śniadanie, obiad, czy też kolację :) Zarówno małe, jak i duże łasuchy na pewno będą zadowoleni :) […] The post Naleśniki budyniowe appeared first
Kulinarne Przebojeplacek z płatkami owsianymi, cynamonem, nektarynką i wegańską Nutellą~ O tejże wegańskiej Nutelli (miedzy innymi) mówię w najnowszym filmie z Ulubieńcami Września. Jeśli jesteście ciekawi co to za cudo to koniecznie obejrzyjcie! :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK
breakfast of dreamsDawno nie robiłam nic z kaszy jaglanej, pora więc to nadrobić. Dzisiejszy przepis jest dość ciekawy, jeśli chodzi o sposób wykorzystania. Kasza jaglana z warzywami może być podana jako sałatka na zimno, jako dodatek np. do mięsa zamiast tradycyjnej "gołej" kaszy czy ziemniaków. Ja zapiekłam ją w papryce, a podałam z mocno schłodzoną pomidorową salsą. Wyszło oryginalnie i smacznie, gdyż
Codzienna kuchnia niecodziennalubię! I ze wszystkich sił będę Was przekonywać do pieczenia chleba. Bo nie ma lepszego. Kto spróbował, ten wie. Chleb który dziś Wam prezentuję to efekt małego eksperymentu. Ma ciekawy kolor i smak, a to za sprawą tartej marchewki oraz świeżego soku z marchwi, którym zastąpiłam część wody dodanej do wyrabiania ciasta na chleb. Eksperyment uważam za udany. Chleb wyszedł
Smakowity Blog KulinarnyPyszna i szybka w wykonaniu rolada o jesienno-świątecznym smaku. Czyli moja niekończąca się miłość do maku trwa! Mak w tym kremie to również ciekawy element pod względem doznań… delikatnie strzela Ciasto nie jest typowym ciastem biszkoptowym dlatego nie wymaga wcześniejszego ubijania białek. To znacznie skraca czas wykonywania. Jego konsystencja jest za to bardziej zbita i mniej się kruszy
Mohiellastrukturę słodkiego smarowidła, ale kiedy nabiera temperatury staje się lejący. Zamiast cukru waniliowego można pokusić się o szczyptę soli, wtedy zamiast posmaku wanilii uzyskacie solony karmel- równie ciekawy. Sos należy przechowywać w lodówce przez około 2 tygodnie. około 280 ml: * cukier trzcinowy- 1 szklanka * cukier muscovado- 1 łyżka (można pominąć) * kremówka- 200 g * masło- 50 g * cukier waniliowy- 1 łyżka
Kraina Miodem Płynącawiem, jak u Was, ale ja bardzo często mam problem co zjeść na śniadanie. No bo ciągle kanapki!? Wiadomo, że nie zawsze jest czas na coś nowego i ciekawego na porannych talerzach. Szczególnie w tygodniu, kiedy to o świcie w amoku biegamy po domu zbierając ważne klamoty, coby się na uczelnię, czy do pracy nie spóźnić. Ale w weekend, albo
Kuchnia w Słońcu Skąpanaorzeźwiającym! Uwielbiam Wielkanocne potrawy, zapachy i całą wiosenną otoczkę tych Świąt, ale tym razem ciekawostką na stole może być prosty, niezbyt związany z tradycją, ale jakże pyszny i ciekawy w smaku mus! Polecam Wam wszystkim, jeśli nie na Wielkanoc, to na inną okazję, lub zupełnie bez okazyjnie! Jest naprawdę warty spróbowania i przeniesienia swoich kubeczków smakowych w zupełnie inny wymiar
Kuchnia w Słońcu Skąpana