wegańskiej może być ciężej dostępny (ja swój kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze w Kauflandzie). Zawsze można spróbować go zastąpić, np. winem (porto). Smak pasztetu powinien być inny, ale równie ciekawy. Jeśli nie wiesz jak gotować strączki, sprawdź koniecznie poradnik: Jak ugotować fasolę i inne strączki? Artykuł Pasztet sojowy – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanstarówce przy ulicy Rzeźnickiej 4. Jak na stare miasto przystało poza gustownie urządzonym lokalem posiada też ona obszerne przedproże z parasolami, które szczególnie polecam w ciepłe dni. Wystrój lokalu ciekawy i konsekwentny – nawiązuje do nazwy ( lub odwrotnie ). Na uwagę zasługuje tu widok na kuchnię. Potrawy przyrządzane są niemal całkowicie na naszych oczach, co jest nie tylko interesujące ale też
Smaki Ewyzimnym mlekiem, no właśnie zimnym. Powiem szczerze że nie bardzo mi to zimne mleko tu pasuje ale jak dodałam owoców to już było przyjaźniej. Spróbujcie bo smak jest ciekawy. Fińska owsianka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj dodaję kolejny zaległy post, który powinien znaleźć się już dawno na moim blogu. Wypróbowałam przepis, który znalazłam na tej stronie i jestem zadowolona, ciekawy smak dżemu mnie zaskoczył i postanowiłam rozdać znajomym na spróbowanie, żeby zobaczyli co można zrobić z cukinii. Składniki: 1 kg cukinii pozbawionej pestek i skóry 15 dag cukru 1 galaretka cytrynowa 1 cytryna
talerz przyjemnościZapach słodkich cukierków, kukurydzy i aromatycznej dyni. Dla mnie zapach słodki, przyjemny. Słaby, ale naprawdę ciekawy. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie wszystkie woski od Yankee Candle
Magiczne Życie MartyWykorzystując mnóstwo jabłek, które są i chęć zmiany ciasta znalazłam w internecie przepis na to ciasto. Przepis ciekawy i ciasto wyszło przepyszne, mięciutkie i warte zrobienia jeszcze nie raz, równie dobrze będzie smakowało z dodatkiem orzechów. Składniki: 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka
Motylkowa Kuchniabezmięsnych obiadów do pracy, który możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja zdecydowanie wolę go w pierwszej wersji – wtedy feta delikatnie się rozpuszcza nadając całemu daniu ciekawego charakteru. Polecam szczególnie teraz – w sezonie na paprykę :) Składniki na 3: 200g kaszy gryczanej niepalonej 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 150g pieczarek 1 mała czerwona cebula 1 mała cukinia
Fabryka pomysłówwiedząc o tym, że dziś obchodzimy Światowy Dzień Makaronu, przygotowałam ciekawy sos do makaronu. Dziś jednak inna makaronowa propozycja, a mianowicie spaghetti bolońskie z brokułami. Składniki: 300 g makaronu spagetti 1 brokuł podzielony na różyczki 500 g chudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego)) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz
Czerwień i błękitCiekawy pomysł na pyszne placki z zielonym ogórkiem w 15 minut ! Składniki: 1 duży ogórek szklarniowy 20 dag żółtego sera 20 dag mąki szczypta sody oczyszczonej 3 jajka sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Ogórka zetrzeć z serem, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, staranie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać
Tradycyjna KuchniaPoszukujecie szybkiego w przygotowaniu, ciekawego dania z udziałem dyni? Mamy dla Was propozycję. Łatwy w przygotowaniu, a do tego jednogarnkowy gulasz z czerwoną soczewica, marchewką i mięsem mielonym. Rozgrzewający, sycący, wprost idealny na chłodne jesienne dni. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia Składniki: 400g nieobranej dyni 350g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1/2 szklanki ryżu
Kolizje SmakówCiekawy sposób na wykorzystanie tego kiedyś chronionego grzyba. Składniki Zalewa: 1250 ml wody 200 ml octu 10 % 2 łyżki soli kamiennej nie jodowanej 4 płaskie łyżki cukru Do każdego słoiczka 0,5 l: 1/2 łyżeczki gorczycy mały listek laurowy 1 ziarenko ziela angielskiego 2 ziarenka pieprzu 2 plasterki cebuli kilka plasterków marchewki Przygotowanie Kozie brody dokładnie opłukałem
R'n'G Kitchenchrzanu z dodatkiem wasabi, i 1/5 pęczka natki pietruszki. Doprawiłam solą. Sos odstawiłam na godzinę aby się przegryzł. Całość komponowała się na prawdę smacznie i odkryliśmy nowy i bardzo ciekawy pomysł na kalafiora, do którego będziemy wracać! Życzymy Wam smacznego! Dajcie znać czy przepis przypadł Wam do gustu ;-))) Pięknego weekendu
SMYKWKUCHNIŁodzi. Zobaczcie zdjęcia poniżej. Wszystko pyszne i świeże. Lokal znajduje się przy ulicy Piotrkowskiej 209. Wystrój lokalu bardzo przypadł mi do gustu. Wszyscy mili i uśmiechnięci. Warto zajrzeć ! Jesteście ciekawi, które restauracje w Łodzi biorą udział ? Oto lista: American Bull , Angelo Ristorante Restauracja Włoska , Bawełna , Campoverde , Cztery Ściany , DaVella per Amici , Dzika Kaczka Restauracja , Filharmonia Smaku , Buddha Pub & Restauracja
Moja pasja smakuHealth Box w październiku miał tyle zamówień, że zostały przygotowane aż dwie wersje paczek. W każdej z nich było po 9 produktów . Do mnie trafiła ta pierwsza. Jesteście ciekawi co było w środku ? Otrzymałam: 1. Hummus z suszonymi pomidorami - Primavika 2. Chrup marchew - Crispy Natural 3-4. Warzyw kubek - Trixo 5. Napój Chias - Chias
Di gotujeprzekonywałam się bardzo długo. Dopiero w zeszłym roku odkryłam to warzywo. Od tego czasu z utęsknieniem czekam na jesień, kiedy to dynia staję się najłatwiej dostępna. Stanowi ona bardzo ciekawy dodatek do makaronu czy mięsa . Przepisów na zupę dyniową jest wiele. W zeszłym roku na moim stole królowała ta z dodatkiem pomidorów , teraz przyszedł czas na coś innego, nowego
Pobite gary Barbary