różnymi postaciami, więc dla mnie to danie to strzał w dziesiątkę. A do tego twaróg wędzony, który odwala w tym daniu kawał dobrej roboty bo nadaje mu wyrazistości i ciekawego smaku. Koniecznie trzeba tego spróbować 😉 Składniki: 1 cebula czerwona 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy pęczak 4-5 szklanek bulionu pęczek szczypiorku kilka gałązek świeżego tymianku 1 łyżka soku
Kuchnia MagdaLenygotowych krążków, burgerów i bułek je przygotowałam. Jednak, mnóstwo warzyw 🍅 do nich dodałam, które wcześniej też grillowałam ♨. Serów scamorza i parmezanu, do nich dołożyłam i dzięki temu ciekawy smak stworzyłam. Składniki: 4 bułki do hamburgerów z sezamem, 1 opakowanie (4 krążki) „Burgery wołowe z przyprawami” Sokołów, 2 duże pomidory, 1 młoda mała cukinia, 1 biała cebula
Moniki SmakołykiPrzedstawiam Wam kolejny ciekawy pomysł na faszerowane warzywa. Tym razem przygotowałam paprykę faszerowaną ryżem i migdałami. Przepis pochodzi z kuchni greckiej - dodatek rodzynek sprawia, że farsz jest delikatnie słodki, co jest cechą charakterystyczną kuchni tej części świata. Gdy tylko zobaczyłam ten przepis od razu postanowiłam go wypróbować. Nie przypuszczałam, że połączenie ryżu z migdałami i rodzynkami może być takie pyszne
Codzienne Gotowaniesałatka to bogactwo smaków. Jest w niej pyszny kurczak i jajka. Ciekawego akcentu dodaje ser pleśniowy, a chrupkości orzechy ziemne. Dodatkowej świeżości nadają kiełki. Całości dopełnia uniwersalny sos musztardowo-miodowy. Jest tu pełno witamin i mikroelementów. Ta pyszna sałatka to pomysł na drugie śniadanie lub danie na imprezę. Sprawdzi się zawsze, ponieważ jest po prostu pyszna. Składniki 1 opakowanie miksu
My Chcemy JeśćKalafior gotowany z pomidorami i odrobiną cynamonu. Danie można podawać samodzielnie np. posypane fetą lub może stanowić ciekawy dodatek do obiadu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzany
Bulliogluten, ale nie musi być go tak dużo jak w tradycyjnym cieście. Bardzo dobre jest ciasto kukurydziane. Dobrze pasuje do chrupiących migdałów czy sezonowych owoców i ma ciekawy posmak. Goście na pewno będą pytać co jest w środku! Ponieważ uwielbiam wiśnie i jest na nie sezon, to dziś będzie ciasto z wiśniami! Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki
Ugotowane pozamiatanemiałaby jednak sensu, gdyby tej konfitury nie można było rozsądnie spożytkować. Ale spokojnie - można. Należy nawet. Sprawdzi się dobrze jako dodatek do mięs lub serów. Sprawdzi się również jako ciekawy kulinarny prezent. Polecam. Składniki: 1200 g żółtych lub pomarańczowych pomidorów lima 200 ml cukru 1 cytryna sok z 1/2 cytryny (lub pomarańczy) 2 laski cynamonu 1 łyżka startego imbiru
zadanie-gotowaniebyć może dlatego, że moje dzieciństwo to końcówka lat 80 tych i początek 90 tych, a wtedy większości z Nas się nie przelewało, w sklepach nie było też nic ciekawego. Dlatego dżemy domowej roboty i naleśniki, królowały w każdym domu. Same dżemy to już było coś pysznego, bo przygotowywane domowymi sposobami, z owoców z własnego sadu i ogródka. Dżem truskawkowy
SMYKWKUCHNIwarsztatów kulinarnych dla dzieci, w sierpniu z kolei pracowałam nad projektem kulinarno-fotograficznym, którego efekty możecie zobaczyć na stronie warzywneinspiracje.pl . Późne lato i początek jesieni to chyba najbardziej ciekawy sezon dla wielbicieli warzyw i owoców. Pojawiają się już pierwsze grzyby i dynie, są jeszcze maliny, borówki i jeżyny. Owoce te sprawdzają się najlepiej w prostych ciastach, do których zaliczam
Smakowity Blog Kulinarnykilka miesięcy wcześniej bez mrugnięcia okiem bym go pominęła ze wstrętem. Dodałam. Wiecie co? Wyszedł na prawdę pyszny sos. W smaku przypomina mi hiszpańskie Salmonejo. Oto przepis na całkiem ciekawy sosik... Składniki: 500g pomidorów Ząbek czosnku Szczypta soli 4 łyżki oliwy z oliwek Suszona bazylia do smaku Przygotowanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasady szypułek i drobno pokroić
Ukojenie PodniebieniaStart! Tak, to ja. Zaczynam. W końcu. To się dzieje naprawdę. Trochę się boję. Czego ? Tego, że może się okazać, iż nie miałam nigdy nic ciekawego do powiedzenia i pokazania w życiu. Tego, że zostanę wyśmiana, przez tych na których mi zależy, po przeczytaniu moich wypocin. Pierwszy post, wrzucam do ogólnych i czuję, że to będzie najpóźniej rozwinięty
CynamonemPoOczachnaprawdę nie jest przepis, ale raczej pomysł, sposób podania ziemniaków, który także podpatrzyłam u Ali w Londynie. Ziemniaki zyskują bardzo ciekawy smak, który idealnie komponuje się z różnymi daniami. Świetnie pasuje do pieczonego łososia oraz potraw z kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale sprawdzi się także ze wszystkimi daniami z dodatkiem pomidorów. Zresztą – ile ludzi, tyle smaków, więc każdy z was musi
W mojej kuchniniestety problemy techniczne nie pozwalają na leprze. Przepis ten jest lekko przerobionym przepisem z bloga nakuchennymprogu.pl . Kopiec ten jest zdrowszą wersją tradycyjnego. Jest naprawdę pyszny i ma ciekawy smak dzięki mące gryczanej. Na ciasto: 170 g mąki gryczanej 80 g mąki migdałowej czyli zmielonych migdałów 400 ml mleka kokosowego z puszki 100 g masła 80 g ksylitolu
cukrem pudrem posypanekuzynki zawsze przywiozę jakiś nowy ciekawy przepis. Tym razem to sałatka z ryżem, warzywami i jajkami. Bardzo szybka i prosta w wykonaniu. A składniki pewnie większość z Was znajdzie pod ręką. Gotowy sos ziołowo-koperkowy można zastąpić dowolnymi przyprawami i ziołami, a nawet samą solą. Składniki: 100 g ryżu (może być w woreczku) 1 opakowanie sosu ziołowo-koperkowego + 3 łyżki
Kuchnia domowa Anikokosowy do swojego menu to dodawaj stopniowo małe ilości od 3-5 g jednorazowo aby uniknąć problemów żołądkowych. Przelać kawę do ulubionego kubka lub wysokiej szklanki jeśli chcemy uzyskać ciekawy efekt wizualny i delektować się smakiem czekając na przypływ energii Artykuł IDEALNA KAWA KULOODPORNA – BPC (keto, LCHF, optymalna, paleo) pochodzi z serwisu
Ola la LCHF