znudziła Wam się już zwykła panierka z bułki tartej polecam wiórki kokosowe - danie od razu nabiera nowego, ciekawego smaku 😉 Tak a propos panierki z wiórek kokosowych to kojarzy mi się ona ze studiami- wtedy to, mieszkając w akademiku, gdzie kuchnia była na korytarzu, więc gotowanie nie należało do najprostszych czynności, wymyśliłam sobie, że zrobię filety z kurczaka właśnie w wiórkach
Kuchnia MagdaLenyD ziś uwędziłem kilka kiełbas i szynek na święto Wszystkich Świętych. Pięknie pachną i ślicznie wyglądają. Nie ma to jak swojska wędlina, wiemy co jemy
Przepisy i porady kulinarneBardzo ciekawy przepis, który warto wypróbować. Ciacho z gotowaną kaszą jaglaną jadłam już w wielu wydaniach ale z prażoną - to mój debiut. To, że kaszę jaglaną jeść trzeba bo jest zdrowa i pożywna - to już wiecie. Teraz pora pokazać Wam inne oblicze kaszy :) Składniki: 1 kg śliwek wypestkowanych - węgierek 300 g surowej kaszy jaglanej 100g syropu klonowego lub miodu
dlaSmaQnajbardziej anonimowy na nowo ułożyć sobie życie w małym miasteczku, jednak jak się szybko okazuje nie jest mu to dane. Thriller, który faktycznie trzymał w napięciu, aż do ciekawego, zaskakującego zakończenia. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich ok. 0,5 szklanki brązowego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g roztopionego
Simply FoodJeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki
Kuchenne Wariacjeszklanki płynu z gotowania grzybów i dusić całość pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Doprawić ostropestem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać listkami kolendry i rozdrobnioną papryczką chili. Masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów? Opublikuj go i przyłącz się do drugiej edycji mojej akcji "Na grzyby..." (kliknij, by poznać szczegóły) . Ostatnio praca zawodowa jest dla mnie niezwykle absorbująca, więc postanowiłam
Weekendy w domu i ogrodziedworze jest już zimno, nie chce się nigdzie wychodzić. Świetnym pomysłem na spędzenie miłego wieczoru pod kocykiem są kruche maślane ciasteczka w towarzystwie gorącej herbaty. Ciastka mają bardzo ciekawy smak dzięki pistacjom i żurawinie. Do ciasteczek użyłam pistacji firmy Helio . Inspirację na ciastka znalazłam TU . SKŁADNIKI 100 g masła, 45 g cukru pudru pudru, 1 łyżka mleka
słodki bratekwarzyw przygotowałam, do którego mnóstwo ziół i przypraw dodałam. Całość w piekarniku zapiekałam, a na końcu mozzarellę i pesto z rukoli dodałam. Dzięki przyprawom jakie zmieszałam, ciekawy smak uzyskałam, który wyszedł ostry, niebanalny, w połączeniu z kaszą i warzywami idealny. Mozzarella i pesto ciekawie się tu wkomponowały i swojego smaku całości nadały. Ilość składników może zniechęcić
Moniki SmakołykiZielone, świeże pistacje możesz uprażyć w domu, na patelni jak zwykłe orzeszki ziemne. Bardzo ciekawy smak - polecam spróbować
AniaGotuje.plBardzo smaczna i zdrowa wersja naleśników wytrawnych bez dodatku mleka i mąki pszennej. Ciasto z mąki z ciecierzycy ma bardzo ciekawy, lekko orzechowy smak, zaś klasyczne nadzienie ze szpinaku posmakuje każdemu (kto lubi szpinak i czosnek :-). W przepisie nie ma soli oraz cukru. Jest to propozycja zdecydowanie nie tylko dla alergików
AniaGotuje.pldużo różnych soków i syropów do rozcieńczania z wodą. W większości jednak zawierają one bardzo dużo cukru oraz kwasku cytrynowego. Polecam domowy wyrób soku przy użycia sokownika :-) Jesteście ciekawi jak to wygląda? Czytajcie dalej
AniaGotuje.pltegorocznych, jesiennych przepisów na grzyby w słoikach, ale sezon jeszcze się nie skończył i nie powiedziałam ostatniego słowa. Jeśli tylko uda się znowu nazbierać grzybów to może jeszcze coś ciekawego Wam pokażę. Z opieniek robię podobną sałatkę z papryką - zobacz przepis! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagrzanie góra/dół, ciasto mocno wystudzić zimne ciasto nakryć talerzem i "odwrócić", posypać pudrem cukrem przed podaniem - dzięki dodaniu do ciasta dżemu domowego z ciemnych winogron jest ciekawy, nie typowy kolor ciasta, smakuje wybornie z gruszkami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładników. Do tego jej przygotowanie jest bardzo szybkie, gdyż wystarczy tylko pokroić cukinię w cienkie plasterki, a fetę w drobną kostkę. Feta delikatnie roztopi się na pizzy, nadając jej ciekawy, lekko słonawy Czytaj więcej → Artykuł PIZZA Z CUKINIĄ I FETĄ pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesminut w 210ºC (bez przykrycia!), aż do rozpuszczenia się mozzarelli i upieczenia się mięsa z ryby. P.S. Poniższy przepis nie jest żadną kryptoreklamą popularnego sklepu. Jeżeli jesteście ciekawi smaku zębacza smugowego, inaczej zwanego wilkiem morskim to możecie go kupić w Lidlu
Ugotować