ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:444/728)

Babeczki z krakersami i makiem 187

Wspaniałe babeczki w małym stopniu w klimacie świątecznym. Z makiem i słonymi krakersami, które nadają babeczkom tego czegoś, co odróżnia je od innych ;). Bardzo ciekawy smak i połączenie. Nie zawiedziecie się, polecam! Składniki: (na 10 sztuk) 125 g miękkiego masła 1/2 szkl cukru 15 g cukru wanilinowego 2 jajka rozmiar L 1/4 szkl mleka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka

Nastoletnie Wypiekanie
Pierniczki najeżone bakaliami 111

bardzo ładny kolor. Nie wymagają leżakowania i po brzegi wypełnione są naszymi ulubionymi bakaliami. Wierzch pierniczków bakaliowych, warto ozdobić cienką warstwą lukru, nada to im to dodatkowej słodyczy i ciekawego wyglądu. Ze względu na dużą ilość użytych bakalii w cieście, zachęcam do wycinania z ciasta prostych kształtów (kółek lub kwadratów). Składniki na ciasto (około 40-45 sztuk): 360 g mąki

Świat Ciasta
Jarzynowa sałatka ze śledziem 160

nią na blogu ? Cóż za niedopatrzenie 😉. Trzeba to szybko nadrobić!  Ale wracając do sałatki, tym razem przygotowałam ją z trochę innych składników i podałam nieco inaczej. Jesteście ciekawi ? Serdecznie zapraszam! Jarzynowa sałatka ze śledziem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 opakowanie  sałatki meksykańskiej Poltino 1 szalotka 2 ugotowane ziemniaki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 2 ogórki konserwowe

Kulinarne przygody Gatity
Piernik - rolada 149

dużej blaszce z pieca i zwinięty w roladę. Co prawda nie jest tak sprężysty jak biszkopt i nie zwija się tak efektownie w ślimaczka, ale efekt końcowy jest ciekawy. Ciasto: 40 dag mąki 12,5 dag margaryny 25 dag cukru 2 jajka 4 łyżki powideł 3 łyżeczki kakao 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1 szklanka mleka 1 łyżeczka sody

Praktyczna pl
Pierogi leniwe 145

Możecie je zajadać z tartą bułką przesmażoną na maśle, polane stopionym masełkiem, cynamonem, posypane cukrem. Wybór i upodobania zostawiam Wam. Kuchnia „na leniucha” – ten ciekawy i smaczny przepis pochodzi z Wielkiej Encyklopedii Kuchni Polskiej . Składniki: 50 dag sera białego 2 jajka 10 dag mąki pszennej 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu sól Przygotowanie pierogów

Zasmakuj Kuchni
Wigilia i Boże Narodzenie: Racuszki grzybowe 123

Cześć Paszteciki z ciasta francuskiego z wczorajszej notki nie są jedynym przepisem z bożonarodzeniowego numeru FAKT Radzi jaki wypróbowałam. Na stronie 14 znalazłam bardzo ciekawy przepis na racuszki grzybowe. Przygotowałam je mniej więcej z połowy składników i zamiast świeżych grzybów wykorzystałam ugotowane grzyby suszone. Racuszki grzybowe Przygotuj garnek, miski, wagę kuchenną, nóż i deskę do krojenia, szklankę, łyżkę, blender, wyciskarkę

blog.moje-pasje.info
Śledzie świąteczne... 166

Kiedy zbliża się czas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, już w myślach mam moje gotowe menu, które potem uzupełniam. Dodaję coś nowego, ciekawego, smaczniejszego. Ale zasada jest jedna, obowiązkowo muszą być śledzie i karp smażony, uszka z barszczem i pierogi z kapustą a na deser tort makowy i kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie Wigilii bez śledzi i bez piernika

Kuchnia u Krysi
Wigilia i Boże Narodzenie: Ciasteczka z grzybami i suszonymi pomidorami 123

Cześć Przeglądając najnowszy, bożonarodzeniowy numer FAKT Radzi na stronie 16 znalazłam ciekawy przepis na paszteciki z ciasta francuskiego. Przepis tak mnie zaciekawił, że postanowiłam go wypróbować. I chociaż pieczarki podczas duszenia mi ściemniały, to i tak paszteciki wyszły dość smaczne choć w ogóle nie przypominały żadnych pasztecików z grzybami jakie do tej pory jadłam. Ciasteczka z grzybami i suszonymi pomidorami

blog.moje-pasje.info
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 197

roku pojawi się pierś z kurczaka, banalnie? O nie, nie!  Pierś zostanie podana w zupełnie inny sposób niż zazwyczaj, na słodko z pomarańczami i żurawiną.  Jesteście ciekawi tego zestawienia? Zapraszam serdecznie!  Składniki na 4 porcje:  4 pojedyncze piersi z kurczaka  4 pomarańcze  garść żurawiny mrożonej  100 gram masła  1 łyżeczka cukru

Życie zaczyna się w kuchni
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 180

dostępne są w większości sieci handlowych. Szczegółowe dane znajdziecie na stronie internetowej producenta . A jeśli chcielibyście te dania jeść pałeczkami, ale nie potraficie, to na stronie internetowej OYAKATA znajdziecie ciekawy artykuł właśnie o jedzeniu pałeczkami 😊 *Wpis powstał we współpracy z firmą AJINOMOTO Poland, producentem OYAKATA

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffinki a’la brownie z kremem orzechowym 129

Nudząc się pewnego dnia, w internecie znalazłam ciekawy przepis na brownie z kremem orzechowym. Jednak czytając go uznałam, że nie każdy przepada za kremem z kawałkami orzechów. Wpadłam na pomysł i zrobiłam mini wersję czyli muffinki a’la brownie z kremem orzechowym. W tych małych muffinkach mamy wszystko co najlepsze czyli smak czekolady w muffinkach oraz nieco słony krem orzechowy

Ciasta z tradycjami
Śledź po Japońsku 304

razem po japońsku-skąd ta nazwa?nie wiem bo chyba z przepisem nie wiele ma wspólnego-ale za to smak-wyśmienity....nie spodziewałam się,że będą aż tak dobre-ciekawy pomysł na cebulkę do sałatki którą się gotuje w zalewie octowej-co daje później naprawdę fajny posmak-polecam gorąco bo nie dość ,że są pyszne to jeszcze fajnie się będą

Swojskie jedzonko
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 205

Tescoma . Zestaw ten zawiera okrągły wykrawacz oraz 6 pieczątek z motywem świątecznym. Znajdziecie tu choinkę, śnieżynkę, ciastka, prezent, dzwonek oraz stroik świąteczny. Pieczątki bardzo łatwo się odciskają i tworzą ciekawy wzór na zwykłym ciasteczku maślanym. Klasyczne maślane ciasto na ciasteczka, przygotowałam z dodatkiem aromatycznego cynamonu . To właśnie jego dodatek, oraz świąteczny motyw na ciasteczkach sprawiły, że ciasta sprawdzą się idealnie

kolorowotorcikowo
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 355

Poprzedni 1 z 20 Następny   Przygotowanie przekładanego ciasta migdałowego z bezą trwa ponad 3 godziny, ale moim zdaniem warto poświęcić swój czas na jego przygotowanie. Ciekawi mnie, czy Wy również macie przepisy, których przygotowanie się nie opłaca, ale warto? Artykuł Przekładane ciasto migdałowe z bezą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
KREM DYNIOWO-KASZTANOWY Z GRZANKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 132

jest ogromną skarbnicą witamin i minerałów, dzięki zawartości betakarotenu i karotenoidom, zapobiega chorobom nowotworowym, zapobiega chorobom serca i miażdżycy, a także obniża poziom złego cholesterolu. Wszystkie jej odmiany mają ciekawy smak i można je wykorzystać w przeróżny sposób, na słodko i na słono.  Kasztany to również jeden z symboli jesieni, nieco mniej popularne w kuchni polskiej niż francuskiej, kasztany

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania