ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:437/728)

Sernik z musem brzoskwiniowym na murzynku z jabłkami 219

Ostatnio dużo u mnie serników. Szukam ciągle jakiegoś ciekawego smaku i tym razem będzie taki delikatny ale na konkretnym spodzie z jabłkami. Musicie go koniecznie zrobić bo w smaku rewelacja! Składniki :  Ciasto : * 1,5 szklanki mąki pszennej  * 2 jajka * 2 jabłka * pół szklanki cukru * pół szklanki mleka  * pół szklanki oleju  * cukier waniliowy * pół łyżeczki sody

Magiczne Życie Marty
Pumpkin pie i co mają do tego Indianie 178

Jego odpowiedź brzmiała: Tak, jemy wtedy dużo indyka . Aha! Zakopałam więc nos w źródła wszelakie i oto dziś opowiem Wam w skrócie jak było, bo może i Wy jesteście ciekawi ;) Otóż, Angielscy pielgrzymi z odłamu kościoła Purytanów, uciekając przed religijnymi prześladowaniami, dotarli do Holandii, gdzie mogli wieść spokojniejsze życie. Po pewnym czasie stwierdzili, że Holendrzy prowadzą zbyt bezbożny styl życia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Brukselka zasmażana z mięsem drobiowym w cukrze trzcinowym i musztardzie 214

Brukselka zasmażana z piersią z kurczaka przyprawiona czubrycą w połączeniu z musztardą i cukrem trzcinowym zyskuje ciekawy smak. Czubryca sprawia, że danie jest mocno aromatyczne i lekko pikantne. Cukier trzcinowy natomiast nadaje tej potrawie delikatnego karmelowego smaku. Jak widać złocisty cukier doskonale pasuje do wytrawnych potraw. Sezon na brukselkę trwa, więc smakosze brukselki powinni z tego korzystać. Warto się przekonać

Przepisy Kulinarne
Domowy syrop z czosnku 2427

kuchni Czosnek jest niezbędny do przyrządzania baraniny, mięsa jagnięcego, dziczyzny, również do pieczenia i duszenia innych mięs, Można go używać do zup, sałatek, marynat i dipów. W ostatnich dniach ciekawy przepis na czosnkowy dressing opublikowała Bogusia z bloga "Bajeczna kuchnia".  W poście kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować znajdziecie informacje czym zastąpić liście czosnku, często stosowane

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 192

zmiany nawyków: np. wymieniamy jednorazowe przedmioty na te wielokrotnego użytku – reklamówki zamieniamy na wiklinowy koszyk, a papierowe ręczniki na te bawełniane. Przykładów jest tutaj mnóstwo. Zainteresowanych odsyłam do ciekawego wywiadu, który opowiada o filozofi Zerowaste . Czy ja sama stosuję tę zasadę? Niestety nie mogę powiedzieć, że jestem typowym reprezentantem tego nurtu. Staram się ograniczać śmieci, ale nie zawsze

365 dni dookoła kuchni
Ciastka bardzo kruche z migdałami 167

ciastek pomagał mi mój wnuczek Olafek. Jest to mała porcja ciastek, więc proponuję zrobić podwójną porcję. To jest mój kochany wnuczek Olafek, dla niego smak ciasta już był tak ciekawy i pyszny że nie można było go powstrzymać od jedzenia. Tatuś w końcu musiał go na chwilkę porwać Przygotowanie ciastek – do miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą miksera

Kuchnia Pokoleń
Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki 227

Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki Dzisiaj, troszkę regionalnie .Ryż z białym sosem , na Kaszubach jest podawany prawie zawsze , kiedy gotuje się rosół . Kiedyś na

Ogrodnik w podróży
Szakszuka 150

Szakszuka to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej składające się z cebuli, pomidorów, jajek i papryki. Jeśli nie macie pomysłu co przygotować ciekawego i zaraz pysznego na śniadanie to zdecydowanie polecam właśnie szakszukę. Pomysłów jak ją przygotować jest wiele i każdy może bawić się w komponowanie tego dania wg. naszych upodobań. Dzisiaj przedstawiam pomysł na szakszukę ze szpinakiem i czerwoną

I LOVE LIFE
Błyskawiczny 'gulasz' z kiełbaską 250

Szybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki, aby całość dodatkowo nabrała ciekawego, 'dymnego' charakteru. Do mojego 'gulaszu' użyłam kiełbaski chorizo, ale- o ile zdecydujecie się na wypróbowanie przepisu- możecie dodać innej ulubionej bądź dostępnej. 'Gulasz' można podać najprościej i najszybciej- z bułką, ale smacznie się

Kraina Miodem Płynąca
Sajgonki na słodko z bananem, tonką i quinoą (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 167

kakao i mąką kokosową, doprawiłam farsz bobem tonka i usmażyłam na oleju rzepakowym . Gotowe sajgonki posypałam prażonymi orzechami laskowymi i pudrem z liofilizowanych czarnych porzeczek. Tak powstał pyszny i ciekawy deser z kilku produktów, które akurat miałam w domu pod ręką.  #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 duży dojrzały banan 5-6 małych arkuszy papieru ryżowego

Quinoa Raz!
Serniczki dyniowe z cynamonem i sosem śliwkowym 121

dzisiejszym przepisie z cynamonem. I to jest mój nowy hit! Tym razem serniczki wykonałam w mniejszych porcjach, a jako wykończenie przygotowałam do nich sos śliwkowy na ciepło. Ciekawi smaku? W takim razie zapraszam poniżej po przepis Składniki na 6-7 porcji w zależności od wielkości kokilek 1 malutka dynia hokkaido pokrojna na kawałki i upieczona (potrzeba

Raj dla Podniebienia
Dziś upiekłem koperty z jabłkami. 213

  D ziś upiekłem smaczne ciastka francuskie z jabłkami. Znikają bardzo szybko.  T utaj znajdziesz przepis : francuskie z jabkami.       

Przepisy i porady kulinarne
Tostowe mini quiche 125

Idealne zarówno na śniadanie jak i imprezową przekąskę. Uwielbiam quiche i tarty, ale nie zawsze mam ochotę zagniatać na nie ciasto. Wypróbowałam więc wersji uproszczonej tego pysznego dania. Jesteście ciekawi

Krokusowy Dom
Jesienna zupa rozgrzewająca 167

Dziś proponuję Wam jesienna zupę rozgrzewającą. Pogoda zachęca do gotowania takich dań, bo musimy się rozgrzać. Kilka dni było ładnie a znów robi się nieciekawie. Zimno i tyle. Taka zupa jest syta i rozgrzewa. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Łopatka z sosem musztardowym i suszonymi pomidorami 176

dziś dla Was bardzo ciekawy przepis, tym bardziej że upieczoną łopatkę możecie przygotować właśnie na taki obiad, a pozostałą resztę zjeść na kanapkach. Do przygotowania mojej łopatki użyłam sosu z karkówki oraz musztardy samodzielnie zrobionej . Zachęcam Was właśnie do zrobienia musztardy samodzielnie, jej smak jest genialny, a musztarda pasuje do różnego rodzaju dań oraz sosów sałatkowych. Łopatka z sosem musztardowym

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania