Jabłka i cynamon to może oczywistość we wszelkich wypiekach, ale tutaj użyłam wyobraźni i dodałam mąkę kokosową, olej z nutą kokosa i niewielką ilość karobu, a babeczki zyskały nowy, ciekawy smak. Ładnie rosną, a dodatkowo nie są suche dzięki startym jabłkom. Bez mąki pszennej, bez cukru, ale za to jakie pyszne Przy okazji tego przepisu wkroczyłam też chyba na wyższy
Fitkottylko jeść, ale też przygotowywać naleśniki. Często eksperymentuję zmieniając składniki. Zamiast mleka wykorzystuję często maślankę, ale tym razem zastąpiłam ją po części jogurtem naturalnym i śmietaną, co również dało ciekawy efekt. Gotowe naleśniki podałam z nadzieniem tradycyjnym, bo twarogiem, ale za to z dodatkowym akcentem w postaci sosu malinowego. Sprawił on, że ze zwykłej potrawy zrobiła się niezwykła i bajecznie
Passions hobbies lifewyjmujemy i studzimy. Tok postępowania przy 2 pozostałych częściach ciasta taki sam. Na pierwszej części ciasta rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią. Rozsmarowujemy cienką warstwę miodu - doda to ciekawego posmaku śmietance. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukry. Do chłodnej żelatyny wmieszać 2-3 łyżki
My sweet a lifeniezawodny i nieodzowny sos musztardowo-miodowy! I chrupki chleb! Dodałam też garstkę kwiatów ogórecznika, który wciąż jeszcze kwitnie na balkonie, a jego słodkawy, przetrącony posmakiem zielonego ogórka smak wprowadza ciekawy akcent ;) Skandynawskie niebo w gębie dla wszystkich, a już z pewnością dla takich łososiowych wielbicieli, jak ja ;) Cytrusowy łosoś Gravlax Potrzebujesz: ok.250-300g świeżego surowego filetu łososia ze skórą 2 czubate
Kuchnia w Słońcu Skąpanajest całe mnóstwo. Jedni preferują pysznie chrupiące, na których można stracić zęby. Inni wolą mięciutkie rozpływające się w ustach. A wszyscy lubią mocno korzenne w smaku Zatem pewnie jesteście ciekawi do jakiej kategorii można zaliczyć pierniczki według tego przepisu… Wyobraźcie sobie, że do obu! Ale nie jednocześnie Gdy po wyjęciu z piekarnika już ostygną, to stają się twarde i chrupiące
Lamarida.plosób, które nie lubią kaszy jaglanej, czy soczewicy - w tych plackach zupełnie ich nie czuć. Możecie śmiało brać się do pracy i cieszyć się ich smakiem. Kabanos nadaje im ciekawego posmaku. Potrzebujemy: 280 g ugotowanej czerwonej soczewicy 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 2 laski kabanosów pieczonych Maestro Henryk Kania 1 cebula 3 łyżki oleju kokosowego 1 jajko
MamaOskarkaboczek, groszek i dużo ziół a na koniec kiełki, zachęcam do wypróbowania przepisu. Szakszukę przygotowałam na patelni żeliwnej ze sklepu internetowego tarkaimiarka.pl Zachęcam do zajrzenia do sklepu bo mają ciekawy asortyment a dostawa błyskawiczna. A teraz zapraszam do kuchni na gotowanie. Szakszuka z groszkiem i kiełkami fasoli mung. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierazu po ugryzieniu to intensywna twardość bananów. Są na prawdę dość mocno twarde. Porzeczka, w postaci malutkich drobinek daje o sobie znać w stonowanym, ale jednak wyczuwalnym stopniu. Bardzo ciekawy smak. TRUSKAWKA Skład: banany (95%), truskawka liofilizowana (5%) Wcześniej pisałam, że banany o smaku porzeczki są mocno twarde, to wyobraźcie sobie, że truskawka jest jeszcze bardziej twardsza. Przez
Zdrowie na języku :POstatnio dużo u mnie serników. Szukam ciągle jakiegoś ciekawego smaku i tym razem będzie taki delikatny ale na konkretnym spodzie z jabłkami. Musicie go koniecznie zrobić bo w smaku rewelacja! Składniki : Ciasto : * 1,5 szklanki mąki pszennej * 2 jajka * 2 jabłka * pół szklanki cukru * pół szklanki mleka * pół szklanki oleju * cukier waniliowy * pół łyżeczki sody
Magiczne Życie MartyJego odpowiedź brzmiała: Tak, jemy wtedy dużo indyka . Aha! Zakopałam więc nos w źródła wszelakie i oto dziś opowiem Wam w skrócie jak było, bo może i Wy jesteście ciekawi ;) Otóż, Angielscy pielgrzymi z odłamu kościoła Purytanów, uciekając przed religijnymi prześladowaniami, dotarli do Holandii, gdzie mogli wieść spokojniejsze życie. Po pewnym czasie stwierdzili, że Holendrzy prowadzą zbyt bezbożny styl życia
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBrukselka zasmażana z piersią z kurczaka przyprawiona czubrycą w połączeniu z musztardą i cukrem trzcinowym zyskuje ciekawy smak. Czubryca sprawia, że danie jest mocno aromatyczne i lekko pikantne. Cukier trzcinowy natomiast nadaje tej potrawie delikatnego karmelowego smaku. Jak widać złocisty cukier doskonale pasuje do wytrawnych potraw. Sezon na brukselkę trwa, więc smakosze brukselki powinni z tego korzystać. Warto się przekonać
Przepisy Kulinarnekuchni Czosnek jest niezbędny do przyrządzania baraniny, mięsa jagnięcego, dziczyzny, również do pieczenia i duszenia innych mięs, Można go używać do zup, sałatek, marynat i dipów. W ostatnich dniach ciekawy przepis na czosnkowy dressing opublikowała Bogusia z bloga "Bajeczna kuchnia". W poście kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować znajdziecie informacje czym zastąpić liście czosnku, często stosowane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazmiany nawyków: np. wymieniamy jednorazowe przedmioty na te wielokrotnego użytku – reklamówki zamieniamy na wiklinowy koszyk, a papierowe ręczniki na te bawełniane. Przykładów jest tutaj mnóstwo. Zainteresowanych odsyłam do ciekawego wywiadu, który opowiada o filozofi Zerowaste . Czy ja sama stosuję tę zasadę? Niestety nie mogę powiedzieć, że jestem typowym reprezentantem tego nurtu. Staram się ograniczać śmieci, ale nie zawsze
365 dni dookoła kuchniciastek pomagał mi mój wnuczek Olafek. Jest to mała porcja ciastek, więc proponuję zrobić podwójną porcję. To jest mój kochany wnuczek Olafek, dla niego smak ciasta już był tak ciekawy i pyszny że nie można było go powstrzymać od jedzenia. Tatuś w końcu musiał go na chwilkę porwać Przygotowanie ciastek – do miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą miksera
Kuchnia PokoleńRyż z białym sosem – Kaszubskie smaki Dzisiaj, troszkę regionalnie .Ryż z białym sosem , na Kaszubach jest podawany prawie zawsze , kiedy gotuje się rosół . Kiedyś na
Ogrodnik w podróży