Będąc dziś w sklepie trafiłem na ciekawy makaron świderki, który w jednym opakowaniu dostępny jest w trzech kolorach (eliche tricolore). Widziałem go już kilkakrotnie ale jakoś nigdy nie wleciał do koszyka. Taka mieszanka prezentuje się całkiem dobrze, więc nie było innej możliwości na dzisiejszy obiad, który powstał w około 25 minut. Z podanej ilości składników otrzymacie dwie całkiem spore porcje
Programista w kuchniPropozycja dla wszystkich lubiących zdrowe, a zarazem delikatne koktajle owocowe. Swoją puszystość zawdzięcza jogurtowi naturalnemu oraz awokado. Miód oraz sok z limetki dodają temu koktajlowi bardzo ciekawy smak, natomiast najbardziej wyczuwalny jest mimo wszystko banan. Polecam wypróbować. Gwarantuje, że wam zasmakuje. Jest to zmodyfikowana wersja koktajlu z awokado i bananem, który dodałem jakiś czas temu. Stary przepis znajdziecie tutaj . Przygotowanie
Programista w kuchniW ostatnim czasie jako jeden z posiłków prawie codziennie jem jakąś sałatkę. Do gustu przypadła mi o dziwo sałatka na słodko, której smak bazuje na kukurydzy
Programista w kuchniArabowie uważają go jako afrodyzjak. Dostępny jest w większości popularnych marketów, więc nie jest trudno go kupić. Bez wątpienia jest przyprawą godną uwagi, która nadaje temu koktajlowi bardzo ciekawy aromat. Składniki 1 mango 1 banan 1 łyżeczka miodu 90 g jogurtu naturalnego 50 ml mleka 2 szczypty mielonego kardamonu Przygotowanie Owoce dokładnie umyj, obierz, pokrój w kawałki i wrzuć
Programista w kuchniczerwona cebula, ogórek gruntowy oraz pomidorki koktajlowe. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, wymieszać ze sobą, dodać oleju rydzowego i doprawić solą oraz pieprzem. Muszę przyznać, że olej rydzowy ma bardzo ciekawy, korzenny smak, w którym można wyczuć także cebulę. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Sałatka nie zawiera mięsa, ani żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, więc doskonale nadaje się jako przekąska dla wegetarian
Programista w kuchniJeszcze zdążycie w tym sezonie przygotować zupę rzodkiewkową. Ma bardzo ciekawy smak, a podana z jajkiem będzie bardziej sycąca. Na upały idealna, lekkostrawna i prosta w wykonaniu. Polecam! Zupa rzodkiewkowa Składniki na 4 porcje: 2 pęczki rzodkiewek 1 cebula dymka 3 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego (u mnie domowy wywar z warzyw, można użyć z kostki) 100g śmietankowego serka topionego
Smak mojej kuchnistaram się je też inaczej wykorzystać. Robiłam z nimi sałatkę a także zupę a tym razem przygotowałam polędwiczki w sosie. Ogórki małosolne mają swój specyficzny smak i nadają daniu ciekawy posmak. jeśli ktoś lubi ogórki małosolne tak jak ja to bardzo polecam. składniki: 1 poledwiczka wieprzowa ok 500-600 g 4 duże ogórki małosone sól,pieprz 1/2 szklanki gorącej wody
Monia miesza i gotujesię przepisem, który dostałam od Anny. Ania to taka kobietka, która lubi kuchenne wynalazki, bo lubi gotować, piec, pichcić, mieszać. I naprawdę robi to doskonale! A jak zrobi coś ciekawego i smacznego, to przyniesie i podzieli się nie tylko jedzonkiem, ale i przepisem. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniegołąbków zamiast kapusty dodałam kalarepkę. W połączeniu z sosem kalarepko serowym wyszedł bardzo ciekawy smak Składniki •1/2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 duża kalarepka z liśćmi • 1 marchewka • 1/2 szklanki ryżu • sól •pieprz • gałka muszkatołowa szczypta • 1 szkl śmietany 30 % • 1 szklanka mleka • 2/3 szklanki wody • 2 serki topione
W królestwie smaków Beatybieżąco, często z sezonowych składników. W południowych Indiach podawany wraz z sambalem jako dodatek do dosy. Używam go zawsze do marynowania ptactwa, jako dodatek do zapiekanych ziemniaków. Nadaje ciekawego smaku potrawom, soczystości i charakteru. Mięso , w tym wypadku podudzie z indyka bez kości, nacieram sosem , wkładam do szklanej miseczki, zamykam i wkładam na noc do lodówki. Na drugi dzień jest
Z Kuchni Do KuchniBardzo pyszne kotleciki,których głównym składnikiem jest makaron.Nie raz zostawała mi nadwyżka makaronu i szukałam na internecie przepisów co można z nim ciekawego zrobić.A tu wystarczy dodać kilka dodatków i danie gotowe.Z tego przepisu wychodzi naprawdę dużo kotlecików i można je zjeść następnego dnia. SKŁADNIKI 350g makaronu(muszelki,świderki,wstążki itp.) cebula ok.100g.szynki 150g sera żółtego 2 ząbki
Mała w garnku mieszagazę , rozlej do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem i datą sporządzenia nalewki. Odstaw trunek w chłodne, ciemne miejsce na co najmniej 6 miesięcy. Nalewka ta ma ciekawy smak i aromat
Przepisy i porady kulinarnetrochę czasochłonne i jeśli chcemy mieć aksamit pod językiem a nie trzeszczące kryształki lodu to trzeba się poświęcić. Ja już nie jedne lody przygotowywałam i w sumie to ciekawi mi czy takie wykonane przy pomocy maszyny się bardzo różnią od takich bez jej użycia. Cóż może kiedyś... A póki co powiem wam, że jest to po prostu skandal, że prowadzę
vaniliowoczekoladowaleciutkie oraz solidne, więc nie ma obaw o pokruszenie zawartości. Smak: Mango: Kawałki mango przebierają postać podłużnych cząstek, które z wyglądu przypominają domowe frytki :P Każda porcja ma ten ciekawy nadmuchany kształt oraz strukturę. Kolor jest dość blady ale to tylko świadczy o braku chemicznych składników, które ten kolor miałyby utrzymać. Zapach jest delikatny, nie bucha nam w twarz "mangowa
Candy PandasWybrałyśmy się do Tesco po bardzo długiej przerwie w odwiedzaniu tego marketu. Jakoś nigdy szczególnie nic ciekawego tam nie kupowałyśmy, a że sklep jest ogromny to nie chce nam się po nim chodzić bez celu. Jednak już od jakiegoś czasu Natalie zachwyca się nowym spożywczym vege działem, gdzie można kupić bardzo dobre i tanie pasty kanapkowe. Dodatkowo zupełnie niespodziewanie
Candy Pandas