ziarna, orzechy, pestki, nasiona, płatki na drobniutki pyłek. Cały proces trwa nie więcej niż jedną minutę! Dostępne na stronie Nutribullet akcesoria do tego urządzenia są niezwykle funkcjonalne i ciekawe. Dzięki nim można stworzyć na prawdę pokaźną kolekcję Nutribullet . Daje to wiele możliwości w kuchni, skraca czas przygotowania posiłku i jest bardzo praktyczne. Wracając do dzisiejszego przepisu
Zdrowie na języku :Pcięższe dania o znacznie większej kaloryczności. Nie znaczy to jednak, ze nie potrafimy gotować razem! Bardzo często spotykamy się w naszej malutkiej kuchni i tworzymy dość ciekawe dania. Bardzo często szybkie i niedrogie, zwykle nieskomplikowane, chociaż rożnie to bywa, bo jak we wszystkim również i w gotowaniu, trzeba nieco wysiłku, aby uzyskać pożądany efekt, Jednak bez obaw
Kuchnia od dwojgapominęłam ponieważ pistacje bez soli Helio są tak charakterystyczne w smaku, że szkoda go zabijać solą. Do tego pikantne kiełki, cytryna , czarny pieprz i tworzą naprawdę ciekawe i oryginalne połączenie. Dowodzi też, że wcale nie potrzebujemy wymyślnych składników aby nasze wielkanocne przekąski były smaczne, inne i wzbudzały zainteresowanie. A przy tym nie kipiały
Dieta moja pasjamacie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji na dania główne, zupy, przystawki, przekąski, desery, czy odżywcze koktajle. Nawet zwolennicy dań wegetariańskich znajdą ciekawe i zdrowe inspiracje! Korzystając z przepisów dr Fife'a można odżywić i wzmocnić swoje ciało, poprawić pamięć, zyskać energię, uregulować metabolizm, nadać blasku skórze i włosom, uniknąć objawów alergicznych
Di gotujeJacob Julin, który sprawił, że o marce zrobiło się głośno. W 1883r, już po śmierci Julina Fiskars stał się spółką z ograniczoną odpowiedzialnością i prężnie się rozwijał. Co ciekawe, charakterystyczne pomarańczowe wstawki są z nami zaledwie od 1967r! Stosunkowo młode, jeśli się patrzy na te ponad 365lat... A co teraz? Teraz na wyciągnięcie ręki mamy właśnie wspaniałe noże
Kuchnia w czekoladzieMamy już listopad więc, pewnie wiele z nas powoli zaczyna myśleć o świętach. U mnie jedna z najbardziej spopularyzowanych potraw wpisująca się w kanon naszej Kuchni narodowej. Co ciekawe pierogi znane są w Polsce prawdopodobnie już od XIII w, i ponoć według legendy Jacek Odrowąż (czyli nasz patron Polski), zachwycił się ich smakiem podczas pobytu w Kijowie
vaniliowoczekoladowaPolana dlatego też przedstawiam Wam fajną tartę z różnorodnością smakową. Idealne danie na piątek ale też kawał dobrego mięsa spokojnie by tu pasował. Syte, smaczne i na pewno ciekawe. Zapraszam... Skala smaku 8/10 - kminek mielony jest tutaj główną przyprawą jednak jeśli nie lubicie tego smaku dajcie go wszędzie po szczypcie. Kminek świetnie reguluje przemiane materii i jest doskonały
Kubki smakuAwokado jest uważane za jeden z najzdrowszych owoców. Co ciekawe, walory zdrowotne ma nie tylko sam miąższ, ale i pestka, która najczęściej kończy swój żywot w koszu. No, może jeszcze u niektórych egzystuje w doniczce, jako roślina. Pestka z awokado zawiera aż 70% wszystkich antyoksydantów obecnych w owocu i ma znaczący wpływ na zdrowie serca, poziom cholesterolu, stany
mojewypiekiinietylkoalbo w zalewie z oliwy, oleju bądź octowej, bądź w formie sałatki czy to z majonezem czy ze śmietaną. Ja dzisiaj jednak chciałabym Was zachęcić do odkrywania nowych i ciekawych połączeń smakowych. I tak o to przygotowałam sałatkę teksturą(...)przypominającą troszkę karpachio, ze względu na cieniusieńkie plasterki buraczków i gruszki. Ale pierwsze skrzypce gra pięknie wyeksponowany śledź w zalewie z dodatkiem oliwek i kaparów, dzięki czemu ma bardzo ciekawy i lekko śródziemnomorski smak. Sałatka jest lekka, nie obciąża żołądka, pięknie się prezentuje i smakuje wyśmienicie. Myślę, że może być hitem i ozdobą niejednego przyjęcia w gronie najbliższym. Serdecznie
SMYKWKUCHNIJest skonstruowany w układzie dziennym i na każdej stronie znajdzie się sporo miejsca na osobiste notatki. Poszczególne dni informują o imieninach, czy niektórych świętach. Jednakże fajnym dodatkiem są ciekawe przepisy na dania dla całej rodziny. Można się zainspirować szerokim wyborem pyszności - od sałatek, po dania główne i desery! Dla mnie ten kalendarz, jak wspomniałam - od razu się spodobał
Di gotujewędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób, że daje bardzo ciekawe efekty smakowe. Zastanawiałam się jakie danie przy jego użyciu przygotować i po chwili zastanowienia wybór padł jednak na klasykę, czyli wędlinę. Postanowiłam zrobić schab, który najpierw marynowałam
Kulinarne przygody Gatityciasto jest lżejszą wersją ciasta śnieżny puch.Delikatne,piankowe i niezbyt słodkie.Dla mnie i mojej rodziny w sam raz.A ciekawe jak dla Państwa? Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe
słodkie i nie tylko historie kulinarnebarbórkowe to kolejne ciasto s. Anastazji i kolejne udane.Ma w sobie to wszystko co lubi mój mąż : galaretkę i masę czekoladową. Muszę przyznać,ze to połączenie jest ciekawe i bardzo smaczne.Serdecznie Wam polecam. Biszkopt ciemny: 6 jajek 3\4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2- 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić
Niespełnione zdolności kulinarnepięknej chociaż już prawie zapomnianej tradycji. O tradycji pieczenia chleba zadusznego. Co to jest ten chleb zaduszny i dlaczego się go piekło? Przeczytajcie bo to bardzo ciekawe. Przełom października i listopada to przecież nie tylko halloweenowe przebieranki, strachy i lampiony z dyni. Dla mnie dużo ważniejsze są zupełnie inne klimaty. To czas refleksji nad przemijaniem, zaduma, odwiedzanie grobów
Smaczna Pyzamomentu kiedy moja Mama przyrządziła cykorie, owinięte aromatyczną szynką, zapieczone w beszamelowym sosie i oprószone żółtym serem. Taki jesienny „comfort food”. Tak naprawdę to bardzo ciekawe i zdrowe warzywo. Pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów na jej temat: – zzieleniałe listki świadczą o tym, że warzywo zgorzkniało pod wpływem światła i nie nadaje się już do jedzenia
Szybko Tanio Smacznie