puszka groszu 4 ugotowane marchewki ( ugotować wcześniej z bulionem) 2 pęczki bazylii 3 łyżki żelatyny trochę octu winnego do zamarynowania ryby szczypta tymianku sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Zamarynuj filety octem z tymiankiem, solą i pieprzem, pozostaw na 30 minut aby się przegryzło. Na koniec gotowania bulionu wrzuć filety karpia i gotuj
Niezły Młyneksyropy Paola maja korki „niekapki” zabezpieczające przed rozlaniem. Z bogatej gamy syropów Paola możesz korzystać bez przerwy, cały rok. Dzięki wielu rozmaitym syropom uda ci się stworzyć nowe, ciekawe, oryginalne zestawienia smakowe w ulubionych daniach twoich dzieci. Jeśli chciałabyś poznać sprawdzone przepisy na dania z syropami Paola, to znajdziesz je na stronie: http://paola.pl/strona-glowna
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiekarnika i uciekł w świat :-) Korzenne kruche ciasteczka mogą być udekorowane jak tylko Wam się zamarzy, bo piernikowy ludek vel "Ciastek" ma różne oblicza, czasem nawet bywa co ciekawe piernikową dziewczynką ;-) Ciasto na piernikowe ludki nie zawiera glutenu, nie kruszy się, można je zjeść od razu po udekorowaniu i zapewniam, że smakuje tak samo jak to tradycyjne. Oczywiście
maniapieczeniakoleżanki mojej Rodzicielki. Jak to starsze panie, oprócz dzielenia się najświeższymi ploteczkami, nowinkami z życia wnuków, czy domowymi maściami na korzonki, regularnie wymieniają się też pomysłami na ciekawe dania obiadowe i słodkości. Kurczak na ryżu zachwycił do tej pory już kilka zaprzyjaźnionych rodzin - koniecznie musiałam się więc nim podzielić szerzej. Danie jest wyjątkowo proste w przygotowaniu, jednogarnkowe
Grunt to przepis!kontakt w ciągu trzech dni i przesłanie danych adresowych do wysyłki : kloss.katarzyna@gmail.com Jeżeli w tym czasie nie będzie kontaktu wyłonię innego zwycięzcę. Dziękuję, wszystkim za bardzo ciekawe zgłoszenia
Niezły Młyneksuszonych prawdziwków 50 ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku olej do smażenia mąka krupczatka do panierowania ryby 1 szklanka wody Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Filety ryby kroimy na prostokąty ok 2 cm x 3 cm, panierujemy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku
Niezły MłynekKruche, delikatne mięso i aromatyczne suszone grzyby, połączenie bardzo ciekawe i smaczne. Polędwiczka fajnie się prezentuje zapleciona w warkocz. Prosty przepis pozwoli Wam zabłysnąć przed Waszymi gośćmi na świątecznym obiedzie, a przy tym nie napracujecie się za wiele. Oszczędzicie trochę czasu, który w Święta polecam spędzić z najbliższymi, zamiast w kuchni ;) Składniki: polędwiczka wieprzowa (1-2 sztuki
Czerwona Porzeczkamój wkład w magazyn ), jadalne prezenty, rozgrzewające napoje ( *tylko dla dorosłych ), przepiękne torty w świątecznej odsłonie, bezglutenowe przepisy wigilijne i mnóstwo innych pyszności. W numerze także ciekawe wywiady i reportaże. Jest też specjalny temat, poświęcony winom - tu dowiecie się jak dobrać idealne wino do potraw. Oczywiście nie zabrakło też świątecznego diy. Magazyn dostępny pod adresem: http://issuu.com/magazynaromat/docs/aromat_zima_c3e4a66316049f/17?e=17837286/31813202
kolorowotorcikowopropolisowe ukojenie dla chorego gardła. Kiedy przeczytamy te pierwsze sto stron przechodzimy do kuchni - dowiemy się co warto mieć zawsze w kuchni, jak zrobić np. masło klarowane czy ciekawe masełka smakowe. Ponadto znajdziemy trochę informacji o ziołach i herbatach, aby w końcu przejść do przepisów! Przepisów jest sporo - ponad sto - z podziałem na przystawki, zupy, dania główne, dodatki
Plate of Joyzerknięcia do drugiego numeru magazynu "Życie ze smakiem", którego jestem współautorką. Bieżący numer poświęciłyśmy zimie i zbliżającemu się Bożemu Narodzeniu. Znajdziecie tam garść przepisów, trochę porad i ciekawe artykuły tematycznie związane ze świętami. Poprzedni numer cieszył się (i właściwie nadal cieszy) sporą popularnością, a to mobilizuje nas do pracy. Mam nadzieję, że nie zawiedziemy Was i tym razem
Codzienna kuchnia niecodziennaplacka masa 500 ml śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklaka wrzątku do nasączenia placków 1 szklanka wody sok z 2 cytryn 1 łyżka cukru Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: ciasto: W misce ubijamy na sztywną pianę białka, cały czas ubijając dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, mąkę, proszek
Niezły Młynekwarzę właśnie dzisiejszej niedzieli. Ciekawe, czy wyjdzie coś, co choć w niewielkim stopniu przypomina oryginał? Niestety sery z niebieską pleśnią, robione w warunkach domowych, są dosyć nieprzewidywalne i kapryśne. Na razie zamieszczam zdjęcie poglądowe, jak powinien wyglądać Bleu d'Auvergne. Co będzie z mojego okaże się za ok. 2 miesiące ;). Zdjęcie poglądowe (CC BY-SA 3.0) Bleu
Przepisy na domowy ser i chlebbyło na blogu ostatnio - to za sprawą owego magazynu właśnie. Jesteście ciekawi, co tym razem dla Was przygotowałyśmy? Koniecznie zajrzyjcie:) Dostępne są dwie wersje magazynu - do obejrzenia oraz do pobrania na komputer. Mam nadzieję, że publikacja przypadnie Wam do gustu i każdy znajdzie coś dla siebie. Jestem ciekawa, jak Wam się podoba :) Pragnę również podziękować dziewczynom, które współtworzą Życie
My simple kitchenwiem jak Wy ale ja bardzo lubię brokuły i kalafiory. Można z nich przygotować bardzo smaczne i ciekawe potrawy. Zapiekanki tutaj sałatki tutaj lub potrawy z wykorzystaniem tych wspaniałych kwiatów. Smażony brokuł z takimi dodatkami jak poniżej jest rewelacyjny w smaku. I do tego jeszcze jajko usmażone lub możecie ugotować jajko w koszulce dopełnia
O kuchni z uczuciemDzisiaj kolejna propozycja na proste i bardzo malownicze danie z piekarnika. Połączyłam moje ulubione smaki. Ciekawe czy wam to połączenie przypadnie do gustu? 4 – 5 strąków czerwonej papryki 1 szkl suchej kaszy jaglanej EcoBlik 100 g sera halloumi 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki rodzynek natka pietruszki ostra papryka kumin sól Kaszę jaglaną ugotować
Polska Zupa