ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:129/728)

domowe musli z miodem 162

reguły w formie glukozy, czy fruktozy), który jak powszechnie wiadomo sprzeda dosłownie wszystko. Oraz kilka innych, niezwykle ciekawych dodatków, które nie mają ze zdrowym stylem życia wiele wspólnego ( zainteresowanych odsyłam do lektury opisu składu na opakowaniu). Dlatego proponuję abyśmy ten śniadaniowy przysmak wykonali samodzielnie(...)wymieszanych ulubionych orzechów i bakalii (ja użyłem pomieszanych suszonych śliwek, fig, żurawiny, rodzynek, orzechów laskowych, włoskich i migdałów)  ewentualnie 5-6 łyżek syropu daktylowego ( dodaje niezwykle ciekawego posmaku i aromatu) sposób wykonania Blachę z piekarnika wykładamy pergaminem i  wsypujemy na nią płatki, polewamy połową miodu, dodajemy olej kokosowy ( lub mocno schłodzone i posiekane nożem masło), całość

Miód i pieprz
Czarna soczewica z warzywami i jajkiem 210

Ciekawe urozmaicenie codziennego menu Składniki 3/4 szklanki czarnej soczewicy 1 laska kiełbasy 5 jajek 1 marchewka 2-3 garście fasolki szparagowej 1 cebula sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania Soczewicę namoczyć … Czytaj dalej Czarna soczewica z warzywami i jajkiem

czarrna od kuchni
Maślany wafel ciasteczkowy - druga propozycja świąteczna 167

czasów, w których nikt nie mówił, a nawet nie myślał o kaloryczności posiłków. Dziwne,  były to równocześnie czasy, kiedy zdecydowanie mniej było ludzi z problemami wagi. Ciekawe dlaczego? ;) Przechodząc do konkretów  należy przygotować: - 300 g masła - 1 szklanka cukru pudru - 400 g ciastek typu petitki/alberty - 3 świeże jajka - z pewnego źródła, najlepiej  jednodniowych

I tu będę miała takie te
Ruskie wyszły, leniwe zostały - pierogi, pierogi, pierogi..... 259

Moje własnoręcznie przygotowane od początku do końca pierogi powstały pierwszy raz, kiedy wyjeżdżając na kilkudniową wycieczkę na Ukrainę, chciałam zostawić coś gotowego Mężowi. Padło na pierogi. Ciekawe jest, że zostawiając Go z nimi pojechałam właśnie w rodzinne strony moich Rodziców. Jednak to nie we Lwowie, lecz dużo głębiej w tej ziemi pełnej wielkich przestrzeni, przeżyłam

I tu będę miała takie te
Rolada z ziemniaków ze szpinakiem 153

Spójrzcie cóż to za efektowna rolada, co ciekawe z "kopytkowego ciasta", doskonała na przyjęcie bardziej uroczyste, ale i na niedzielny obiadek, zachwyci niewątpliwie gości i domowników, nie jest pracochłonna, wyśmienicie smakuje, zielony szpinak doskonale komponuje się z żółtym ciastem... Składniki: 1 kg ugotowanych  ziemniaków 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 jajko farsz: 400 dag szpinaku mrożonego (może być

kgwjanczewo
Mojito truskawkowe 248

świeżych truskawek 60 ml rumu 1 limonka 8 listków mięty + do dekoracji 2 łyżeczki cukru trzcinowego ok 50 ml  wody gazowanej kruszony lód Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Truskawki, miętę, cukier i sok z limonki wrzucamy do naczynia miksującego i wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i wodę i wszystko ponownie mieszamy.  Gotowy napój

Niezły Młynek
Szpinak nie tylko jako sałatka 226

przysądzić na kilka sposobów. 3 porcje Składniki:  500 g świeżego szpinaku 100 g masła 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2-3 łyżki maggi Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj   Przygotowanie: szpinak blanszujemy (najlepiej w garnku zalać go wrzątkiem, aby zmniejszył swoją objętość i odcedzić) następnie tniemy go na mniejsze kawałki.  Na patelni rozpuszczamy masło

Niezły Młynek
URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY 145

kremowego, tak pysznego, że aż chciałoby się oblizać talerzyk? Bo ja nie! Jak świętować, to trzeba urządzić małą ucztę! Akademia Kulinarna Whirlpoll w Warszawie obchodzi właśnie trzecie urodziny. Ciekawe i nietuzinkowe miejsce, jak możecie podpatrzeć na: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl   www.marcoghia.pl .  Gospodarze to Włosi ;-))), o a ja tak uwielbiam Włochy i ten kraj, co zresztą widać po kierunkach moich

SMYKWKUCHNI
Grzyby gatunkami. Mitrówka półwolna 144

wiosenny więc próżno już szukać go w czerwcu, ale poczytać o nim i pooglądać tego ładnego grzybka na zdjęciach zawsze można. W moim małym atlasie znajdziecie też inne ciekawe gatunki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Domowe nachos - strefa kibica 232

będę przygotowywała przekąski na strefę kibica. Nachosy robi się szybko, możemy smak ich dopasować pod siebie. Łącząc to z naszym ulubionym sosem możemy oglądając w "pełnym spokoju" :))) mecz. Ciekawe ile jestem w stanie przygotować przekąsek na ten miesiąc. SKŁADNIKI : 120 gram mąki kukurydzianej  120 gram mąki pszennej tortowej  120 ml ciepłej wody  1 łyżeczka soli

Basia w kuchni
Kotlety z selera A'la schabowy 264

pyszne! Składniki:  1 duży seler (ok 600 g) 300 g sera żółtego w plastrach 2 jajka bułka tarta do otoczenia sól i pieprz masło klarowane do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  Seler zanurzamy w wodzie i gotujemy 30-40 minut, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy i kroimy

Niezły Młynek
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 321

ponieważ pieprz cayenne dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać ją na patelni. Ja nie dodaję żadnego sosu, bo danie samo w sobie jest ciekawe. Meksykańska tortilla czyli wege burrito.   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 2 Składniki 4 ząbki czosnku 1 duża

Apetyt na Zielone
Sałatka z suszonymi pomidorami i kukurydzą 177

Pomidory również rozdrobnić, tak samo postąpić ze szczypiorkiem Składniki wymieszać i polać 2-3 łyżkami oleju ze słoiczka z pomidorami. A na stronie : www.warzywneinspiracje.pl   znajdziecie jeszcze inne ciekawe przepisy na sałatki z produktami Bonduelle

Proste Potrawy
Pesto z pomidorow i bazylii 138

tych, którzy nie wchodzą na wiewiórowego facebooka taki oto NEWS... Niby nic takiego ale cieszy bardzo. W książce wydanej z okazji 200lecia Uniwersytetu Warszawskiego znajdują się ciekawe opowieści kulinarne i spora garść przepisów, w tym mój, na chałki. Książka wczoraj trafiła w moje ręce i bardzo umiliła mi czas

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 200

tortownicy ułożyć kruchy spód, a następnie masę i kolejny ozdobny blat. (Ja przekroiłam go na pół.) Ciasto ozdobić wg uznania i schłodzić w lodówce (aby całkowicie stężało).   Ciekawe wzory wałków można znaleźć tu (klik w zdjęcie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania