pstrągi pęczek świeżej pietruszki pęczek tymianku 1 cytryna cięta w plastry szczypta pieprzu cytrynowego sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła czosnkowego oliwa do smarowania Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, środek ryby solimy i pieprzymy. Rybę faszerujemy świeżymi ziołami, dodajmy kilka plastrów cytryny i masło czosnkowe. Całość układamy na grillu
Niezły Młynekpodsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych zwykłych z ryżem, zawijanych w kapustę. Mojej rodzinie bardzo smakowały. Ciekawe czy i Wam posmakują Mam nadzieję że tak. składniki na 17 małych gołąbków: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe pół na pół z szynki i łopatki
moj przepis namojprzepisna.pl | Francuski warkocz na szybko Czy zdarza się Wam, że chcecie przygotować jakieś ciekawe danie, ale nie macie już czasu jechać po zakupy, ani nie macie czasu zbyt długo siedzieć w kuchni, bo goście już prawie pukają do drzwi, a w domu mówiąc elegancko „panuje nieporządek”? Ja właśnie tak miałam wczoraj. Chciałam przygotować jakieś ekstra danie
moj przepis namojprzepisna.pl | Muffiny marchewkowe Ciekawe czy po Świętach macie już dość słodyczy? A macie ochotę na małe, wytrawne co nie co? Gotowe w 40 min, już z pieczeniem? Idealne jako śniadanie lub przystawka. Zapraszam na świetne muffiny marchewkowe, wilgotne i pożywne, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na 12 małych muffin: 2 marchewki (około 300 gr) starte na tarce
moj przepis namojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe
moj przepis nazaskakujące, w tym cieście nie ma ani grama czekolady, masła, mleka, mąki, orzechów. Spróbujcie koniecznie, ciasto jest lekkie, delikatne, wilgotne, ale jednocześnie sycące. Smakuje trochę jak suflet czekoladowy. Ciekawe co powie na nie moja konserwatywna rodzinka, kiedy zasiądziemy wspólnie do kuchennego stołu ( Składniki na keksówkę 12 na 35 cm: 3 jajka 500 gr ugotowanej kaszy gryczanej 1 szklanka
moj przepis naspotkania ze znajomymi czy w celu świętowania różnych uroczystości. Nieraz brałam również udział w organizowanych tam warsztatach czy spotkaniach, o tematyce nie tylko kulinarnej. Fajne, ciekawe wnętrze, sporo przestrzeni (3 kondygnacje) i przepyszne jedzenie powodują, że będę wracać i polecać Trybunalską innym. Czytaj dalej... Artykuł Caffe Trybunalska – Lublin pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakustarannością. Twarda oprawa, kartki szyte i zakładka przytwierdzona na stałe. Możecie się śmiać, ale taka zakładka jest dla mnie istotna, używam często, a kiedy książka jej nie ma, ciekawe miejsce lub stronę, na której skończyłam czytać zaznaczam kolorowym spinaczem do papieru. Dużo zdjęć i dużo treści. Każde danie można zobaczyć dodatkowo na zdjęciu, to też lubię
Blondynka Gotujeczego mniej więcej się składa i przynajmniej raz w życiu miał przyjemność jeść tą potrawę. Jedno z najpopularniejszych dań pojawiających się na wigilijnym stole i nie tylko. Co ciekawe nazwa nie ma zupełnie nic wspólnego z kuchnią grecką, a rodowici Grecy nigdy o niej nie słyszeli :) Poniższy przepis jest autorstwa mojej mamy i osobiście uważam, że ryba
MyCookBook.plzadziwia mnie coraz bardziej i bardziej i końca nie widać. Kombinator z niego niezły. Nie ma się , co dziwić w końcu dzieci takie są. Rozmowy z nim są ciekawe, niekiedy nawet zabawne. Ma pewien nawyk, z którego mam nadzieję wyrośnie. Pewnego popołudnia przy myciu rąk Staś zamoczył sobie wodą bluzkę. Poszłam do pokoju po nową i mówię : -Chodź
Niebieski kubek z kawakopru bardzo drobno posiekany 1 mała papryczka chili 3 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu 20 ml oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz świeżo zmielona sól Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Płaty śledziowe myjemy, dokładnie osuszamy za pomocą papierowego ręcznika, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miseczki
Niezły Młynekłagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami. Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato. Befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym przygotowany przy stoliku W karcie win ciekawe pozycje w przystępnych cenach, do których można zamówić np. pstrąga z hotelowej wędzarni lub dania kuchni regionalnej. Hotelowe śniadanie bardzo poprawne, bogata oferta wędlin, nabiału, dań ciepłych
SzczyptaSmaQMiałam ogromną przyjemność pracować, podczas wczorajszej gali przewodnika Gault&Millau Polska, z Szefem Roku Gault&Millau 2016 Pawłem Oszczykiem. Było to dla mnie nowe i bardzo ciekawe doświadczenie. Kolacja na 500 osób i do wydania 6 dań. Kolacje przygotowało sześciu wspaniałych szefów kuchni: Adam Woźniak – amuse bousch: sum wędzony/ kwaszone jabłko/ beza grzybowa/ karmelizowana cebula ucho
królestwo garówsypie jak z rękawa! Do tego mówi to w tak interesujący sposób, że można by godzinami siedzieć z rozdziabioną buzią i słuchać i słuchać! Tymbardziej, że tym wszystkim ciekawym informacjom towarzyszy jakże wspaniałe jedzenie! Przygotowaliśmy pyszne smoothie z jarmużem w roli głównej, super szybką i bardzo pożywną szafranową zupę z quinoa, wege fajitas z nadzieniem z soczewicy
Plate of Joypowstrzymywało. Aż do wczorajszego dnia, kiedy to z nudów postanowiłam ją zrobić. Chałka wyszła przepyszna, idealnie słodka, mięciutka, jednak bardziej zbita niż ta sklepowa. Nam bardzo smakowała, ciekawe czy i Wam przypadnie do gustu ? Przepis na chałkę pochodzi od Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla. Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g cukru 100 g masła
Krakowskie smaki Ani