Restauracja “Resto” to ponoć najlepsza belgijska restauracja w Nowym Jorku. Serwują tam bardzo ciekawe danie: makaron na kaca. Drodzy Polacy, czas zaprzyjaźnić się z belgijską kuchnią! 😉 Hangover Pasta, bo tak w oryginale nazywa się to danie, jest połączeniem makaronu, wędzonej szynki, sera Gruyère oraz jajka sadzonego. Bardzo przypomina w smaku Carbonarę, […] Artykuł Carbonara
Wiszniówkadnia. Obok słusznego kawałka ciepłej szarlotki stawiam filiżankę kawy, włączam losowo któryś z moich porannych przebojów i znów che się żyć! 😉 Testuję nowe przepisy, różne ciekawe połączenia i po tylu próbach mogę stwierdzić, że kluczem […] Artykuł Rozgrzewająca szarlotka na krupczatce pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkamnie roboczo wypiekiem perfumowanym 🙂 Tym razem znowu sięgnęłam do włoskiego przepisu. Ciambella classica z dodatkiem szafranu może być na polskim stole świątecznym powiewem świeżości, czymś faktycznie niecodziennym. Co ciekawe, w staropolskiej kuchni XIX wieku również używało się szafranu do wypieków. Dzisiaj przyprawa a już nie jest tak popularna, jak […] Artykuł Ciambella z szafranem – włoska babka pochodzi
Wiszniówkasię mówi o tym, że należy dzieciom codziennie serwować warzywa. Jednak okazuje się, że jest wielu dorosłych, którzy warzyw nie lubią i jedzą je dość rzadko.. Co ciekawe, znam kilka takich osób i są to sami mężczyźni 😉 Warto jednak pamiętać o tym, że w życiu jak i przy stole przykład idzie z góry. […] Artykuł Shepherd
Wiszniówkacenie 50gr. Podsumowując: Lodziarnia Wroniecka 17 w lokalizacji na ul. Górna Wilda 82 jest bardzo przyjemnym i fajnym miejscem na lodowe orzeźwienie w czasie upałów. Lody mają bardzo ciekawe kompozycje i smakują całkiem nieźle, choć do ideału trochę im nadal brakuje. Polecamy osobom z dziećmi (mogę swobodnie pobiegać nie narażając się na samochody), jak i osobom na rowerach
Kolizje SmakówJestem fanem kuchni orientalnej, uwielbiam stosowane w niej ciekawe połączenia smakowe, jej prostotę, estetykę i aromat. Dlatego też nie mogło zabraknąć na moim blogu jakiejś propozycji z kuchni wietnamskiej. Kuchnię wietnamską można spotkać chyba w każdym zakątku Polski z uwagi na liczną emigrację z tego kraju. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby samodzielnie przygotować pyszne danie
Wyprawy kulinarnecukinii w kuchni, po pierwsze dlatego, że jest obecnie dość tania i łatwo dostępna w różnych odmianach, a po drugie jest po prostu pyszna. Lubimy eksperymentować i wyszukiwać ciekawe dania z naszymi ulubionymi produktami. Placki z cukinii są bardzo proste i idealnie nadają się na letni obiad. Polecamy. Przepis Składniki: mała cebula ząbek czosnku pół kilo cukinii
KasiaiKrzysiu.plTego lata naprawdę jestem pozytywnie nastawiona do wszelkich ,lekkich i zimnych drinków.Postaram się częściej robić takie ciekawe kompozycje smakowe.Mam nadzieję,że i ten przepis Wam się spodoba. 1 duży arbuz 200ml.szampana lub wina musującego 30dag.truskawek 1 limonka+starta skórka 2 łyżki soku malinowego kawałek startego imbiru 1/3 szkl.cukru trzcinowego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Arbuza oczyszczamy z pestek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiproponuję Wam przygotowanie takiego właśnie crumble. W kilka chwil wyczarujecie coś, do czego z przyjemnością będziecie wracać :) Tą propozycją kończę zabawę z hasłem tego tygodnia. To było ciekawe doświadczenie, które utwierdziło mnie w przekonaniu, że bezglutenowy może oznaczać smaczny :) Składniki: 300 g jagód laska wanilii 1 łyżka cukru 1 łyżka wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (można pominąć) kruszonka
zadanie-gotowanieJest źródłem potasu, wapnia i magnezu, a także manganu i żelaza. Może zawierać nawet 8% olejku eterycznego. Jest również skuteczny w zmniejszaniu objawów spowodowanych alergiami wziewnymi. Co ciekawe może być dodawany do perfum (zwłaszcza męskich) jako afrodyzjak. (Stress Free). Kolendra i imbir dobrze komponują się z daniami z fasoli, zmniejszając problemy ze wzdęciami brzucha
Zasmakuj Kuchniszczęście nie byłabym skazana jedynie na siermiężność, która rozczula, ale z którą ciężko obcować na co dzień. Bo Śródmieście, jak cały Wrocław, się zmienia. Pojawiają się knajpy, ciekawe sklepy, rewitalizują "się" parki. Dzięki temu bez problemu mogłam znaleźć miejsce, w którym nakarmili mnie ciastem szpinakowym. A że robiłam takie ostatnio sama, mogę z całą pewnością potwierdzić, że było
les mirabellesCiekawe połączenie kurczaka, ananasa, rodzynek... przepis jest prosty, a sałatka bardzo sycąca. Polecam! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent
Smaki Nataliiuważam za rozpoczęty! Nie wiem jak Wy, ale u mnie pyrkają na gazie dżemy, keczupy, ogórki w słoikach czekają na zalewy. Zwykle jak szykujemy się do przetworów wyszukujemy ciekawe przepisy, kupujemy najlepsze owoce a potem ….pyk…dżem wykipiał, ogórki spleśniały, coś poszło nie tak. Przedstawiamy wskazówki, co zrobić, aby nasze przetwory zawsze się udały Po pierwsze
Mieszam w Garnkusię ono z czterech, symetrycznych elementów (pierwiastków) oznaczających odpowiednio cztery żywioły Matki Natury - ogień, ziemia, powietrze, woda. Wszystkie cztery łączy jeszcze jeden element, a mianowicie człowiek . Jeżeli jesteście ciekawi co oznacza zielony punkcik umiejscowiony na górze logo zapraszam na stronę Biogo.pl pod zakładkę "O Nas" :) Czytając dokładnie wyjaśnione znaczenie nazwy sklepu oraz jego logo wiesz, że masz(...)zobaczyłam tą czarną bez wahania zdecydowałam się ją wybrać. Najczęściej jadam quinoę białą, niedawno próbowałam trójkolorową, a kiedyś także i czerwoną. Czarna jest dla mnie nowością, także jestem ciekawa jej smaku. Świetnie zastępuje kasze i makarony, idealnie wkomponowuje się w większość przygotowywanych dań. Plastry kokosowe Jadłam już wiórki kokosowe, chipsy kokosowe, a także wiele innych produktów
Zdrowie na języku :Pwodę mineralną, na której to przygotowywaliśmy napoje podarowała nam firma Jurajska. Przepiękne buteleczki i słoiczki do lemoniad zasponsorowała marka WECK ( polecam każdemu zajrzeć do ich sklepu ). Ciekawe smakowo bazy do lemoniad oraz drobne dla dzieci ufundowała Cukieteria . Pierwotnie nasze warsztaty i towarzyszący im piknik planowane były na dzień 1 lipca. Niestety pogoda kapryśną ostatnio jest
kolorowotorcikowo