Jestem fanem kuchni orientalnej, uwielbiam stosowane w niej ciekawe połączenia smakowe, jej prostotę, estetykę i aromat. Dlatego też nie mogło zabraknąć na moim blogu jakiejś propozycji z kuchni wietnamskiej. Kuchnię wietnamską można spotkać chyba w każdym zakątku Polski z uwagi na liczną emigrację z tego kraju. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby samodzielnie przygotować pyszne danie
Wyprawy kulinarnecukinii w kuchni, po pierwsze dlatego, że jest obecnie dość tania i łatwo dostępna w różnych odmianach, a po drugie jest po prostu pyszna. Lubimy eksperymentować i wyszukiwać ciekawe dania z naszymi ulubionymi produktami. Placki z cukinii są bardzo proste i idealnie nadają się na letni obiad. Polecamy. Przepis Składniki: mała cebula ząbek czosnku pół kilo cukinii
KasiaiKrzysiu.plTego lata naprawdę jestem pozytywnie nastawiona do wszelkich ,lekkich i zimnych drinków.Postaram się częściej robić takie ciekawe kompozycje smakowe.Mam nadzieję,że i ten przepis Wam się spodoba. 1 duży arbuz 200ml.szampana lub wina musującego 30dag.truskawek 1 limonka+starta skórka 2 łyżki soku malinowego kawałek startego imbiru 1/3 szkl.cukru trzcinowego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Arbuza oczyszczamy z pestek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiproponuję Wam przygotowanie takiego właśnie crumble. W kilka chwil wyczarujecie coś, do czego z przyjemnością będziecie wracać :) Tą propozycją kończę zabawę z hasłem tego tygodnia. To było ciekawe doświadczenie, które utwierdziło mnie w przekonaniu, że bezglutenowy może oznaczać smaczny :) Składniki: 300 g jagód laska wanilii 1 łyżka cukru 1 łyżka wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (można pominąć) kruszonka
zadanie-gotowanieJest źródłem potasu, wapnia i magnezu, a także manganu i żelaza. Może zawierać nawet 8% olejku eterycznego. Jest również skuteczny w zmniejszaniu objawów spowodowanych alergiami wziewnymi. Co ciekawe może być dodawany do perfum (zwłaszcza męskich) jako afrodyzjak. (Stress Free). Kolendra i imbir dobrze komponują się z daniami z fasoli, zmniejszając problemy ze wzdęciami brzucha
Zasmakuj Kuchniszczęście nie byłabym skazana jedynie na siermiężność, która rozczula, ale z którą ciężko obcować na co dzień. Bo Śródmieście, jak cały Wrocław, się zmienia. Pojawiają się knajpy, ciekawe sklepy, rewitalizują "się" parki. Dzięki temu bez problemu mogłam znaleźć miejsce, w którym nakarmili mnie ciastem szpinakowym. A że robiłam takie ostatnio sama, mogę z całą pewnością potwierdzić, że było
les mirabellesCiekawe połączenie kurczaka, ananasa, rodzynek... przepis jest prosty, a sałatka bardzo sycąca. Polecam! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent
Smaki Nataliiuważam za rozpoczęty! Nie wiem jak Wy, ale u mnie pyrkają na gazie dżemy, keczupy, ogórki w słoikach czekają na zalewy. Zwykle jak szykujemy się do przetworów wyszukujemy ciekawe przepisy, kupujemy najlepsze owoce a potem ….pyk…dżem wykipiał, ogórki spleśniały, coś poszło nie tak. Przedstawiamy wskazówki, co zrobić, aby nasze przetwory zawsze się udały Po pierwsze
Mieszam w Garnkusię ono z czterech, symetrycznych elementów (pierwiastków) oznaczających odpowiednio cztery żywioły Matki Natury - ogień, ziemia, powietrze, woda. Wszystkie cztery łączy jeszcze jeden element, a mianowicie człowiek . Jeżeli jesteście ciekawi co oznacza zielony punkcik umiejscowiony na górze logo zapraszam na stronę Biogo.pl pod zakładkę "O Nas" :) Czytając dokładnie wyjaśnione znaczenie nazwy sklepu oraz jego logo wiesz, że masz(...)zobaczyłam tą czarną bez wahania zdecydowałam się ją wybrać. Najczęściej jadam quinoę białą, niedawno próbowałam trójkolorową, a kiedyś także i czerwoną. Czarna jest dla mnie nowością, także jestem ciekawa jej smaku. Świetnie zastępuje kasze i makarony, idealnie wkomponowuje się w większość przygotowywanych dań. Plastry kokosowe Jadłam już wiórki kokosowe, chipsy kokosowe, a także wiele innych produktów
Zdrowie na języku :Pwodę mineralną, na której to przygotowywaliśmy napoje podarowała nam firma Jurajska. Przepiękne buteleczki i słoiczki do lemoniad zasponsorowała marka WECK ( polecam każdemu zajrzeć do ich sklepu ). Ciekawe smakowo bazy do lemoniad oraz drobne dla dzieci ufundowała Cukieteria . Pierwotnie nasze warsztaty i towarzyszący im piknik planowane były na dzień 1 lipca. Niestety pogoda kapryśną ostatnio jest
kolorowotorcikowoprostu. Truskawki, które już coraz trudniej dostać, można zastąpić innymi owocami - polecam maliny, jagody lub porzeczki ;) To jak, wypróbujecie przepis? ;) Ps. Zapraszam na stronkę http://promotiontops.pl/ , mają ciekawe gadżety :) Składniki na masę jogurtową: 200 g jogurtu naturalnego 800 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany 30 % 5-6 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 100 ml mleka
Domowa cukiernia EwyBardzo ciekawe wydanie buraczków w wersji sałatkowej. Doskonały smak uzyskujemy dzięki marynowaniu plastrów ugotowanych buraczków. Bardzo smaczne danie np. jako dodatek do grilla. SKŁADNIKI 2 kg. czerwonych buraczków 1 szklanka oliwy z oliwek 4- 5 łyżek octu balsamicznego 8-10 ząbków czosnku ser fetta oryginalny grecki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu sałata roszponka do dekoracji
W kuchennym oknie Ewymałego czytelnika. Warto, by dzieci po książki sięgały jak najczęściej. Warto, by rodzice swym pociechom również jak najczęściej je podsuwali. Warto też, by były to książki mądre, ciekawe, pobudzające dziecięcą wyobraźnię i dające naukę, okraszoną morałem. Czy warto zatem sięgnąć po Przygody roztargnionej czarownicy autorstwa Barbary Wicher? Nina to mała dziewczynka, która już od pewnego czasu mieszka wraz
Krzywa Prostalipcowej KUCHNI znajdziecie naleśnikowy dział. Ja w nim podpatrzyłam przepis na bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej. Zainspirowały mnie do zrobienia placuszków. Placuszki, które usmażyłam są ciekawe w smaku, lekkie, warto podać je ze smakowitymi dodatkami. U mnie był to serek waniliowy, ciasteczkowe okruszki i owoce. Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 150 g mąki
Dzieje kuchennej Wiewióryzimę , które niezależnie od ilości znikają zawsze przed następnym sezonem. Oprócz ogórków kisiłam już szparagi (i choć te nie cieszyły się u nas wielkim powodzeniem, to było to ciekawe doświadczenie...), kisiłam także buraki na zakwas buraczany (dodaję go do barszczu, botwiny, można go także pić samego). To hitem jesieni i zimy (wszak dostępna jest cały rok) była
Smaczne Zdrowe