ciasto - 163312 przepisów (strona:4409/10888)

Prosty torcik truskawkowy 134

Upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, do ubitych białek dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy(...)budyniu, miksujemy aż powstanie jednolita masa, biszkopt w tortownicy lekko nasączamy, następnie wykładamy i równo rozprowadzamy masę maślano-budyniową, na masie układamy przekrojone truskawki lekko je dociskając do masy, ciasto wstawiamy do lodówki, w 500 ml gorącej wody rozpuszczamy truskawkowe galaretki i odstawiamy do przestygnięcia, tężejącą galaretkę rozprowadzamy po truskawkach, gotowy torcik wstawiamy do lodówki na całą noc, (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Brownie z ciasteczkami Oreo 191

wodnej, dodać masło, mieszać do rozpuszczenia masła, Jajka lekko ubić i wymieszać z cukrem, Masę jajeczną połączyć z przestudzoną czekoladą, Na koniec dodać przesianą mąkę i ciasteczka, dobrze wymieszać ciasto, Ciasto przełożyć do formy, piec przez około 40 minut, po upieczeniu wystudzić. Przygotować krem: białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, Śmietankę ubić na sztywno i połączyć pomału z ostudzoną mleczną(...)czekoladą, Na koniec dodać pokruszone ciasteczka Oreo. Krem wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone Brownie, Ciasto wstawić na minimum 5 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc). Artykuł Brownie z ciasteczkami Oreo pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Owsiane ciasto z jabłkami i orzechową kuszoną FIT 133

odmienić klasyczne ciasto, aby miało więcej wartości odżywczych, mniej kalorii i stało się super FIT ciastem? Nic trudnego, wystarczy, że zastąpicie słabej jakości składniki zdrowszymi, wartościowymi produktami. Właśnie tak staram się zazwyczaj robić i … Artykuł Owsiane ciasto z jabłkami i orzechową kuszoną FIT pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Muffinki bananowe z czekoladą 124

szklanki oleju 12 kostek czekolady Banany obieram i dokładnie rozgniatam widelcem. Do bananów dodaję jajko, cukier i jogurt i chwilę miksuję. Do masy dodaję pozostałe składniki i mieszam łyżką. Ciasto wykładam do foremek muffinkowych, wciskam po jednej kostce czekolady i wstawiam foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut, aż zrobią się rumiane. Smacznego Artykuł Muffinki bananowe

Słodki sentyment
Ciasto cassis 165

Ciasto na co dzień i od święta. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Połączenie czekoladowego ciasta, czarnej porzeczki, lekkiego kremu śmietankowego zwieńczone bezą.... mniam... CIASTO CASSIS Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru  100 g mąki 1 łyżka oleju 3 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki likieru porzeczkowego 3 łyżki wody krem

Bon appetit mon amie
Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką 137

serca ojca często wiedzie przez żołądek - mój ojciec lubi słodkie , mąż też więc dla wszystkich tatusiów - tych obecnych i tych przyszłych pyszne, ciacho :) U mnie jedna wersja ciasta z rabarbarem a druga z truskawkami . Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką ciasto - 50g drożdży ( pół kostki) - 1 szklankacukru -1 szklanka mleka - 3 jajka - pół szklanki oleju - pół kilo mąki(...)owoce. Nastawiamy piekarnik na 180C ( góra-dół) i zabieramy się do kruszonki. Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder, cynamon i mieszamy . Na koniec dodajemy mąkę, mieszamy dokładnie i przekładamy na ciasto. Wszystko wkładamy do piekarnika i pieczemy ok.50

Kuchnia Pełna Emocji
Proste ciasto z rabarbarem 138

ciasto reklamuje się samo, jest niezwykle proste, tylko kilka składników, które zawsze są w kuchni i do tego rabarbar, który już znajdziemy w przydomowych ogródkach i na straganach. Wychodzi niezwykle puszyste i mięciutkie, nie jest przesadnie słodkie i do tego ten rabarbar, połączenie po prostu idealne.  Składniki: 4 jaja 2/3 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej(...)puszysta masa, wsypujemy mąkę, proszek, sodę , wlewamy olej i całość dokładnie mieszamy. Tortownicę (moja miała 22 cm średnicy, ale spokojnie możecie użyć 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, jego wierzch układamy pokrojony rabarbar i posypujemy cynamonem.  Pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C. do tzw. suchego patyczka Smacznego

Cynamonowe szczęście
Tort migdałowo-czekoladowy 120

bezę . Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Barurik – ormiańska rolada z orzechami 130

barurik, którą po upieczeniu kroi się na mniejsze kawałki i wychodzą przepyszne mini roladki. Spróbujcie Składniki: – 160g mąki – 65g miękkiego masła +20g miękkiego masła do posmarowania ciasta – 1 jajko – 50g orzechów włoskich – 25g cukru trzcinowego – 1,5 łyżki cynamonu – 1,5 łyżki miodu – szczypta soli Mąkę wsypać do miski, dodać miękkie(...)masło, sól i jajko i zagnieść ciasto. Orzechy zblendować, dodać cynamon i cukier i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 3-5mm, posmarować miękkim masłem, posypać mieszanką orzechową i zawinąć w roladę. Nie zawijajcie zbyt ciasno, inaczej rolada podczas pieczenia popęka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Gotową, gorącą

Smaki Armine
Mini brownie migdałowe z gruszkami 109

Lubicie brownie ? Ja bardzo… Mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne To takie ciasto, które zawsze wychodzi. Dlatego przygotowałam mini brownie z dodatkiem mielonych migdałów i likieru Amaretto z kawałkiem zatopionej gruszki, gotowanej w białym winie z miodem i przyprawami. Rewelacyjne połączenie! Czekoladoholicy, do dzieła! Składniki (na około 16 sztuk) : Muffinki brownie: 170 g masła 200 g gorzkiej czekolady

Oryginalny smak
SZPINAKOWA SZACHOWNICA Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ 209

Moja mama totalnie zakochała się w kremie z serków danio z TEGO przepisu. Ostatnio na weekend przygotowała kolejne ciasto z jego dodatkiem, a ja oczywiście podkradłam kilka kawałków do zdjęć! Tym razem krem cytrynowy stał się dodatkiem do tak lubianego przez Was ( i przeze mnie oczywiście! ) biszkoptu szpinakowego. Powstało ciasto lekkie, pyszne i łatwe! Jest świetnym pomysłem do niedzielnej kawki

Ostra na Słodko
Kruche babeczki z kremem maślanym 176

maślany krem. Przepis podaję jak dostałam od babci, wyjdzie z niego dużo spodów. Ja piekę z tej ilości a spody co zostaną szczelnie zamknięte czekają żeby je udekorować. Składniki: ciasto: 1 kg mąki 1 opakowanie masła ½ opakowania margaryny 1 łyżka smalcu 1 standardowe opakowanie proszku do pieczenia 5 żółtek 30 dkg cukru pudru mała śmietana krem: zasmażka:  2 łyżki(...)szklanki gorącego mleka 200 g masła 1 szklanki cukru pudru sok z cytryny powidła Wykonanie: kruche spody: Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać nim cienko foremki na babeczki. Foremki ustawić na blasze do pieczenia i piec przez około 13 - 15 minut w temperaturze 180 o C. Żeby

Mama Gotuje
Idealny biszkopt czekoladowy 125

Biszkopt ten jest bardzo puszysty i bardzo smaczny, a co ciekawe, choć biszkopty nie są łatwymi ciastami, ten zawsze wychodzi. Biszkopt oczywiście jest bazą do różnych ciast. Składniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka(...)dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną, ziemniaczaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania