ciasto - 162322 przepisów (strona:3721/10822)

Gruszka z fetą 40

elementów świąteczno-noworocznej kolacji jest oczywiście przystawka. Jeśli szukasz czegoś oryginalnego i eleganckiego, polecam wypróbowanie przepisu na przystawkę z gruszki z konfiturą serem feta i orzechami zapiekaną na chrupiącym cieście francuskim. Ta przystawka to doskonała kombinacja słodkiego smaku gruszki, wyrazistego smaku sera feta i chrupiących orzechów. Całość podana na chrupiących kawałkach ciasta francuskiego, tworzy harmonijną całość, która z pewnością zachwyci(...)Twoich gości. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie sera feta 100 orzechów, pestek słonecznika, dyni( tutaj można pokombinować) 1 kg gruszek typu konferencja( możne również inne próbować) słoiczek konfitury z jagód, porzeczek, malin itp 1 cytryna 1 jajko Przygotować płaską blaszkę z piekarnika, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik na grzać do 180 stopni. Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć pestki

gotuj ze mną
Ciasto salceson 49

Ciasto salceson, choć nazwa nieco zaskakująca, to słodki przysmak z dawnych lat, znany jeszcze z czasów PRL-u. Ten smak po latach nadal powraca w moich wspomnieniach. Zdecydowanie warto sięgnąć po ten przepis. Ciasto salceson stanowi prawdziwy majstersztyk dla początkujących w sztuce wypieków. Ten prosty i błyskawiczny przepis na ciasto salceson bez pieczenia pozwala na swobodne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka migdalowo-figowe 39

u017ce Narodzenie, ciasteczka","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Suszone figi ugotowa\u0107 na parze i pokroi\u0107 w cienkie paski.\r","Wymiesza\u0107 wszystkie sk\u0142adniki. Wyrobi\u0107 ciasto.\r","Formowa\u0107 ciastka.\r","Uk\u0142ada\u0107 na blaszce z odst\u0119pami.\r","Piec 20 minut w 180st."],"keywords":"Bo\u017ce Narodzenie,ciasteczka,figa,migda\u0142y"} Drukuj Ciasteczka migdalowo-figowe(...)oleju, aromat pomarańczowy, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 żołtka Przygotowanie: Suszone figi ugotować na parze i pokroić w cienkie paski. Wymieszać wszystkie składniki. Wyrobić ciasto. Formować ciastka. Układać na blaszce z odstępami. Piec 20 minut w 180st. https://www.bardzogrubysmok.pl/ciasteczka-migdalowo-figowe/ nokaut .pl  porównywarka cen nokaut_ad_mode = "multi"; nokaut_ad_type = "category"; nokaut

Bardzo Gruby Smok
Bułeczki mleczne 38

łyżeczka soli Przygotowanie Mąkę przesiewamy z solą, robimy dołek, wkruszamy drożdże, wlewamy połowę mleka i wsypujemy cukier. Odstawiamy na 15 minut przykryte ściereczką. Dodajemy resztę mleka i masło. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na godzinę pod przykryciem. Po tym czasie ugniatamy ciasto, żeby pozbyć się powietrza, kroimy na 16 kawałków. Formujemy wałeczki, każdy smarujemy mlekiem i robimy 3 nacięcia. Pieczemy

Wasze Przepisy
Makowa Euforia 50

Kakaowy biszkopt, mak i warstwy kremu. Ciasto jak nazwa mówi, to czysta euforia zmysłów. Rozpływa się w ustach, trudno zatrzymać się na jednym kawałku. Pychota!   Przepis wzorowałam się ze strony tutaj , zmodyfikowałam po swojemu Blacha 25×35 cm Pamiętajcie wyjąć składniki, aby miały temperaturę pokojową, masło było miękkie. Co nam trzeba? Na biszkopt kakaowy: 5 jaj 200g mąki tortowej(...)Śmietankę (nasze 500ml) miksujemy na sztywny masę, następnie dodajemy naszą wystudzoną czekoladę i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy krem czekoladowy i żelatynę, miksujemy po dodaniu każdego składnika. UKŁADAMY CIASTO Odkładamy z masy czekoladowej 4 czubate łyżki masy na koniec. Jeden blat ciasta układamy na spodzie, nasączamy. Wykładamy na biszkopt połowę naszego kremu i przykrywamy blatem makowym. Smarujemy pozostałym krem

Latosiowydom
Tartaletki z grzybową sałatką 42

słoika kurek marynowanych premium pół średniego jabłka około 100 g drobnego groszku 3-4 łyżki majonezu sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 ogórek kiszony 2 gotowe ciasta na tartę – u mnie okrągłe 24 cm Przygotowanie: Rozwijamy ciasto,  wycinamy większe kółka. Ja piekę ciasto w foremce na muffinki. Lekko smarujemy każdy dołek i posypujemy mąką(...)następnie wkładamy ciasto. Spody dziurkujemy widelcem. Spody pieczemy do zarumienienia w 180 st, około 15 min. Studzimy i wyciągamy z formy. Przygotowujemy sałatkę: Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Pozostałe warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Wszystko studzimy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy

Słodkie okruszki
Domowy pszenny chlebek 37

łyżeczki soli 1.5 łyżeczki cukru 1 opak. suchych drożdży (7 g) Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łopatką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1h (ciasto jest rzadkie, bez obaw uda się). Po tym czasie ciasto wyłożyć do wysmarowanej oliwą blaszki, górę posmarować wodą i posypać makiem. Odstawić na 10-15 min do wyrośnięcia. Piec

Wasze Przepisy
Domowy pszenny chlebek 32

łyżeczki soli 1.5 łyżeczki cukru 1 opak. suchych drożdży (7 g) Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łopatką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1h (ciasto jest rzadkie, bez obaw uda się). Po tym czasie ciasto wyłożyć do wysmarowanej oliwą blaszki, górę posmarować wodą i posypać makiem. Odstawić na 10-15 min do wyrośnięcia. Piec

Wasze Przepisy
Strucla z serem i żurawiną 41

odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Jajko i żółtko (białko zostawić do posmarowania) roztrzepać z cukrem, wlać mleko, esencję waniliową i rozczyn, wsypać przesianą mąkę i wyrobić jednolite ciasto, pod koniec wyrabiania dodając roztopione masło. Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrastania w ciepłe miejsce (ciasto powinno przynajmniej podwoić objętość). Twaróg rozetrzeć(...)cukrem, jajkiem, wymieszać z budyniem. Keksówkę (u mnie 11x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto podzielić wyjąć na stolnicę, rozwałkować na placek ok 30x35cm, posmarować masą serową, posypać żurawiną, zwinąć wzdłuż długiego brzegu, przekroić na pół, spleść i ułożyć w keksówce. Struclę przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia na ok 30 minut. Przed pieczeniem z wierzchu posmarować białkiem i posypać

Obiad gotowy
Piernik przekładany masą krówkową 40

kilku minutach dodać mleko, roztrzepane jajka, kawę zbożową i sodę oczyszczoną. Całość energicznie wymieszać za pomocą łyżki. 4. Na koniec ciągle mieszając, stopniowo dodawać przesianą mąkę. 5. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12×30 cm wyścielonej papierem do pieczenia. 6. Piec przez 45 minut w 175 stopniach. 7. Po upieczeniu piernik wyjąć z piekarnika i ostawić

Alle Dobre!
12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta 55

pierogi na Wigilię: 8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych PRZEPISY NA CIASTECZKA NA ŚWIĘTA 1. Szybkie pierniczki z lukrem Te ekspresowe kruche pierniczki przygotujesz w kilka chwil! Ciasto ma nutę cytrusową dzięki dodatkowi soku z pomarańczy i skórki z cytryny . Korzenne ciasteczka po prostu rozpływają się w ustach. ZOBACZ PRZEPIS 2. Ciasteczka z witrażem – idealne na choinkę(...)piekarniku rozpuszczają się i tworzą piękne wypełnienie ciastka. ZOBACZ PRZEPIS 3. Rogaliki z makiem i orzechami Rogaliki nadziane masą makową – ciekawy pomysł na ciasteczka na Święta. Do kruchego ciasta dodałam orzechy włoskie, które dodały jeszcze więcej smaku rogalikom. Ciasteczka możesz polać czekoladą lub lukrem. ZOBACZ PRZEPIS 4. Czekoladowe popękane ciasteczka Podwójnie czekoladowe ciasteczka z kakao i gorzką czekoladą

Via Gusto
Wieprzowina w cydrze z jabłkami 42

Wieprzowina w cydrze z jabłkami to fantastyczny pomysł na rozgrzewający obiad. Powoli duszona, a następnie zapiekana łopatka wieprzowa, skąpana w delikatnym cydrze, świeżych ziołach i kwaskowych

Na-talerzu.pl
Ciasto śnieżne kule 34

Ciasto śnieżne kule to ciekawy wypiek, który nie tylko pięknie wygląda, ale i wyśmienicie smakuje. Artykuł Ciasto śnieżne kule pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 30

sprawiają, że każda okazja staje się wyjątkowa. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Nasza wersja sernika z brzoskwiniami ma dodatkowy smakowy element – kruszonkę. To delikatna, migdałowa posypka, która nadaje ciastu nie tylko wyjątkowego smaku, ale również tekstury. Połączenie kremowego sera i chrupiącej kruszonki to absolutny hit! Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach Podstawą tego przepisu jest kruchy spód wykonany z herbatników(...)sernik z brzoskwiniami, który zachwyci podniebienie. To kwestia smaku i odpowiednich składników. Nasz przepis gwarantuje, że sernik będzie soczysty, słodki i pełen smaku brzoskwiń. Pamiętaj, że wybierając owoce do ciasta, warto postawić na dojrzałe i soczyste brzoskwinie. Oto kroki, które musisz podjąć, aby stworzyć sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: 1. Rozkrusz herbatniki na drobne okruchy, a następnie wymieszaj

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania