750g mąki 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Przygotowanie Nagrzać piekarnik na 200 stopni. Drożdże wymieszać z wodą. Następnie dodać mąkę, cukier, sól i olej. Wyrobić ciasto aż się składniki połączą, jakby się ciasto kleiło, to na końcu dodać trochę mąki aż nie będzie klejące. Uformować chlebek i włożyć do naczynka żćc z naczynia. Można dodać słonecznik
Wasze Przepisyskładniki: 360 g płatów śledziowych z oleju 500 g ziemniaków, ugotowanych 500 g buraków, ugotowanych 150 g cebuli 1 puszka groszku 170 g pieczarek marynowanych 220
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód ciasteczkowy: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy
Domowy Smak JedzeniaPyszna i prosta pasta jajeczna to świetny pomysł na śniadanie. Tylko sześć składników, 10 minut i pasta gotowa. Będzie świetnie pasować do kanapek czy tortilli. Jak
Na-talerzu.plPrzepis na sernik puszek. Biszkoptowy spód i puszysta serowa masa to połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto 1/2 margaryny 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1 cukier waniliowy Mikserem utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy(...)cukrem, dodać ser i budynie. Dokładnie ucieramy, następnie dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy łyżką. Ubitą na sztywno śmietanę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać łyżką. Wylewamy na upieczone ciasto. Całość piec około 1 godz w 180 stopniach. Autor przepisu: Wenencja The post Sernik puszek first appeared on Wasze Przepisy
Wasze Przepisyłyżeczka cukru 1 łyżka spirytusu 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie Łączymy mąkę, cukier i sól. Dodajemy żółtka, spirytus i śmietanę i mieszamy wszystko razem. Po połączeniu składników ugniatamy ciasto, w międzyczasie możemy podgrzewać olej. Ugniecione ciasto ” bijemy” wałkiem ok. 2 min i wałkujemy. Tniemy na paseczki wg uznania, nie muszą być równe. Nacinamy na środku i jeden
Wasze Przepisyskładniki: 200 g kabanosa 150 g drobnego makaronu 250 – 300 g ogórków konserwowych 1 duża papryka 1 puszka kukurydzy natka pietruszki 2 łyżki keczupu 3
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód ciasteczkowy: 180 g herbatników 80 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g kabanosa 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 200-250 g ogórków konserwowych 2 łyżki keczupu, można użyć pikantnego 3 – 4 łyżki
Domowy Smak JedzeniaProsty przepis na idealne faworki. Chrupiące, lekkie i delikatne. Rozpływają się w ustach. Składniki Ciasto 25 dkg mąki pszennej 1 całe jajko 2 żółtka 12 dkg kwaśnej śmietany 1 łyżeczka spirytusu Dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i wybić wałkiem. Rozwałkować, pokroić na paseczki i formować faworki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć
Wasze Przepisykuchennych akrobacji. Ale zmotywowałam się. Chwila z tarką w ręku, orzechy, opakowanie mąki migdałowej, cytryna, przyprawy korzenne. Bez cukru, bez mąki. Oto szybkie i proste w przygotowaniu ciasto marchewkowe - maślane, korzenne, pachnące kojąco. Rozgrzewające w brutalnie mroźne poranki. I dziś kupiłam kolejne dwie marchewki. Może ktoś wyręczy mnie w tarciu, ja ponownie zrobię resztę. Składniki: wszystkie składniki(...)mało soczyste marchewki. Jeśli Wasze wiórki będą zbyt wilgotne, można je delikatnie odcisnąć z soku. Mieszamy całość, następnie wsypujemy suche składniki. Mieszamy dokładnie i delikatnie łyżką. Gotowe ciasto powinno być gęste, kremowe - nie płynne. Jeśli wyda Wam się zbyt rzadkie, dosypcie jeszcze troszkę mąki migdałowej lub orzechowej. Można na koniec dorzucić garść posiekanych orzechów. Polecam dziś
Kronika Piekarnikapyszny sernik w nowym wydaniu Witaj na moim blogu, dziś chciałabym podzielić się z Tobą niezwykłym przepisem na sernik, który w każdym kęsie kryje niezapomniany smak i aromat. To ciasto, które wyróżnia się nie tylko doskonałym smakiem, ale także prostotą wykonania . Spód z herbatników i masła to pierwszy krok do stworzenia tej wyjątkowej kompozycji. Nadają one niesamowitą strukturę smaku, która(...)dodaj rozdrobnioną czekoladę mleczną i gorzką. Opcjonalnie dodaj konfiturę wiśniową. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia. Gdy polewa będzie chłodna, ale jeszcze płynna, wyjmij z lodówki formę z ciastem i polej sernik czekoladą. Ponownie wstaw do lodówki. Sernik gotowany na herbatnikach powinien się chłodzić co najmniej 6 godzin. Jeśli lubisz sernik gotowany z kajmakiem, to wystarczy, że nieco zmodyfikujesz
Rozdomowionatrzepaczki Dodaj mąkę i sodę, wymieszaj tylko do połączenia Na koniec wmieszaj kawałki banana Tłuszcz rozgrzej do temp 175°C * Jeśli nie masz termometru, temperaturę oleju sprawdzisz wrzucając kawałek ciasta, jeśli od razu zacznie się smażyć i wypłynie na powierzchnię, to olej jest dobrze rozgrzany. Nabieraj porcje ciasta wielkości małej łyżeczki i wrzucaj do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką Smaż
Słodki Blogkiedy chcemy je podać. ROZCZYN : 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanka ciepłej wody 2 łyżeczki cukru CIASTO : 650 g mąki pszennej tortowej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanka ciepłej wody 1/2 szklanka mleka DODATKOWO : ketchup(...)Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odkładamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Do misy robota przekładamy mąkę, rozczyn z drożdży, jajko mleko i wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto. W razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy jeszcze mąkę. Ciasto nakrywamy i pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło. Po tym czasie rozwałkowujemy je na kształt blaszki
Kulinarne Fantazje Marioliwymieszaj. Do mieszanki dodaj olej i wodę i zagniataj ręcznie lub hakiem w robocie kuchennym około 5 minut. Następnie dodaj ziarna i je wmieszaj. Do keksówki wyłożonej papierem przełóż ciasto i przykryj ściereczką. Odstaw ciasto na 90 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzej do 220 ℃ i piecz chleb 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 ℃ i piecz kolejne
Emskie Smaki