ciasto - 162322 przepisów (strona:3718/10822)

Chleb bez czekania 667

750g mąki 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Przygotowanie Nagrzać piekarnik na 200 stopni. Drożdże wymieszać z wodą. Następnie dodać mąkę, cukier, sól i olej. Wyrobić ciasto aż się składniki połączą, jakby się ciasto kleiło, to na końcu dodać trochę mąki aż nie będzie klejące. Uformować chlebek i włożyć do naczynka żćc z naczynia. Można dodać słonecznik

Wasze Przepisy
sałatka śledziowa – warstwowa 43

składniki: 360 g płatów śledziowych z oleju 500 g ziemniaków, ugotowanych 500 g buraków, ugotowanych 150 g cebuli 1 puszka groszku 170 g pieczarek marynowanych 220

Domowy Smak Jedzenia
sernik z białą czekoladą 35

składniki na spód ciasteczkowy: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Prosta pasta jajeczna 50

Pyszna i prosta pasta jajeczna to świetny pomysł na śniadanie. Tylko sześć składników, 10 minut i pasta gotowa. Będzie świetnie pasować do kanapek czy tortilli. Jak

Na-talerzu.pl
Sernik puszek 70

Przepis na sernik puszek. Biszkoptowy spód i puszysta serowa masa to połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto 1/2 margaryny 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1 cukier waniliowy Mikserem utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy(...)cukrem, dodać ser i budynie. Dokładnie ucieramy, następnie dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy łyżką. Ubitą na sztywno śmietanę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać łyżką. Wylewamy na upieczone ciasto. Całość piec około 1 godz w 180 stopniach. Autor przepisu: Wenencja The post Sernik puszek first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Faworki, które zawsze się udają 36

łyżeczka cukru 1 łyżka spirytusu 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie Łączymy mąkę, cukier i sól. Dodajemy żółtka, spirytus i śmietanę i mieszamy wszystko razem. Po połączeniu składników ugniatamy ciasto, w międzyczasie możemy podgrzewać olej. Ugniecione ciasto ” bijemy” wałkiem ok. 2 min i wałkujemy. Tniemy na paseczki wg uznania, nie muszą być równe. Nacinamy na środku i jeden

Wasze Przepisy
sałatka z kabanosem i makaronem 40

składniki: 200 g kabanosa 150 g drobnego makaronu 250 – 300 g ogórków konserwowych 1 duża papryka 1 puszka kukurydzy natka pietruszki 2 łyżki keczupu 3

Domowy Smak Jedzenia
sernik kokosowy 141

składniki na spód ciasteczkowy: 180 g herbatników 80 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do

Domowy Smak Jedzenia
sałatka z kabanosem 87

składniki: 200 g kabanosa 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 200-250 g ogórków konserwowych 2 łyżki keczupu, można użyć pikantnego 3 – 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Idealne faworki 37

Prosty przepis na idealne faworki. Chrupiące, lekkie i delikatne. Rozpływają się w ustach. Składniki Ciasto 25 dkg mąki pszennej 1 całe jajko 2 żółtka 12 dkg kwaśnej śmietany 1 łyżeczka spirytusu Dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i wybić wałkiem. Rozwałkować, pokroić na paseczki i formować faworki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć

Wasze Przepisy
Ciasto marchewkowe z orzechami - bez mąki i cukru 39

kuchennych akrobacji. Ale zmotywowałam się. Chwila z tarką w ręku, orzechy, opakowanie mąki migdałowej,  cytryna, przyprawy korzenne. Bez cukru, bez mąki. Oto szybkie i proste w przygotowaniu ciasto marchewkowe  - maślane, korzenne, pachnące kojąco. Rozgrzewające w brutalnie mroźne poranki. I dziś kupiłam kolejne dwie marchewki. Może ktoś wyręczy mnie w tarciu, ja ponownie zrobię resztę. Składniki: wszystkie składniki(...)mało soczyste marchewki.  Jeśli Wasze wiórki będą zbyt wilgotne, można je delikatnie odcisnąć z soku. Mieszamy całość, następnie wsypujemy suche składniki. Mieszamy dokładnie i delikatnie łyżką.  Gotowe ciasto powinno być gęste, kremowe - nie płynne. Jeśli wyda Wam się zbyt rzadkie,  dosypcie jeszcze troszkę  mąki migdałowej lub orzechowej. Można na koniec dorzucić garść posiekanych orzechów. Polecam dziś

Kronika Piekarnika
Sernik gotowany na herbatnikach 56

pyszny sernik w nowym wydaniu Witaj na moim blogu, dziś chciałabym podzielić się z Tobą niezwykłym przepisem na sernik, który w każdym kęsie kryje niezapomniany smak i aromat. To ciasto, które wyróżnia się nie tylko doskonałym smakiem, ale także prostotą wykonania . Spód z herbatników i masła to pierwszy krok do stworzenia tej wyjątkowej kompozycji. Nadają one niesamowitą strukturę smaku, która(...)dodaj rozdrobnioną czekoladę mleczną i gorzką. Opcjonalnie dodaj konfiturę wiśniową. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia.  Gdy polewa będzie chłodna, ale jeszcze płynna, wyjmij z lodówki formę z ciastem i polej sernik czekoladą. Ponownie wstaw do lodówki. Sernik gotowany na herbatnikach powinien się chłodzić co najmniej 6 godzin. Jeśli lubisz sernik gotowany z kajmakiem, to wystarczy, że nieco zmodyfikujesz

Rozdomowiona
Mini pączki bananowe 50

trzepaczki Dodaj mąkę i sodę, wymieszaj tylko do połączenia Na koniec wmieszaj kawałki banana Tłuszcz rozgrzej do temp 175°C * Jeśli nie masz termometru, temperaturę oleju sprawdzisz wrzucając kawałek ciasta, jeśli od razu zacznie się smażyć i wypłynie na powierzchnię, to olej jest dobrze rozgrzany. Nabieraj porcje ciasta wielkości małej łyżeczki i wrzucaj do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką Smaż

Słodki Blog
DOMOWE ZAPIEKANKI + FILMIK 34

kiedy chcemy je podać.         ROZCZYN :  50 g świeżych drożdży  1/2 szklanka ciepłej wody  2 łyżeczki cukru          CIASTO :  650 g mąki pszennej tortowej  1 jajko  1 płaska łyżeczka soli  1/2 szklanka ciepłej wody  1/2 szklanka mleka        DODATKOWO :  ketchup(...)Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odkładamy na 10 minut w ciepłe miejsce.  Do misy robota przekładamy mąkę, rozczyn z drożdży, jajko mleko i wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto. W razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy jeszcze mąkę.  Ciasto nakrywamy i pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło.  Po tym czasie rozwałkowujemy je na kształt blaszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb domowy na zakwasie suszonym 43

wymieszaj. Do mieszanki dodaj olej i wodę i zagniataj ręcznie lub hakiem w robocie kuchennym około 5 minut. Następnie dodaj ziarna i je wmieszaj. Do keksówki wyłożonej papierem przełóż ciasto i przykryj ściereczką. Odstaw ciasto na 90 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzej do 220 ℃  i piecz chleb 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 ℃ i piecz kolejne

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania