ciasto - 162322 przepisów (strona:3533/10822)

Czekoladowiec bananowy z kaszą i śliwkami 134

Szybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu. Przygotowanie: 30 minut  Pieczenie: 45-50 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta na bazie kaszy jaglanej. A w połączeniu z bananami (idealnie tutaj sprawdzą się mocno dojrzałe, wtedy nie trzeba będzie dużo dosładzać), czekolady i na koniec sezonowych owoców tworzą coś wspaniałego. Ciasto jest mokre, zbite(...)upieczona kasza, która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów.    Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16): 133 kcal B 3 g W 11 g T 8 g Składniki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z arbuzem bez pieczenia 170

Sernik bez pieczenia z musem arbuzowym. Bardzo szybki do zrobienia, łatwy i  smaczny. Idealny na upalne dni. Ciasto zrobiłam bez spodu, ale możecie również dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na moim blogu w zakładce CIASTA znajdziecie również inne przepisy na ciasta bez pieczenia, które polecam na upalne dni. Bez piekarnika możemy wyczarować słodkie i smaczne ciasta. Jeżeli przygotowaliście coś

O kuchni z uczuciem
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 118

składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać(...)czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie

Stare Gary
Sernik Kokosowy z Jeżynami 287

Sernik Kokosowy z Jeżynami – Kolejne pyszne ciasto z jeżynami. Ostatnio było „ Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką ”, które bardzo polecam wypróbować :). A dzisiaj zapraszam na pyszny sernik kokosowy z jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć malin(...)ostygnięcia. 5. Ostygnięty sernik wyjąć z blaszki i zdjąć folię aluminiową. Sernik wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegu blaszki) i ułożyć na paterze. Wierzch udekorować jeżynami i posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Murzynek 130

dzisiejszym wpisie przedstawię przepis na ciasto murzynek. Delikatne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto rozpływa się w ustach. Murzynka po upieczeniu bez przeszkód możemy przełożyć powidłami czy ulubionym dżemem, jednak i bez tego jest naprawdę pyszny. Mój murzynek zawsze podaję z przepyszną polewą czekoladową. Polecam każdemu łasuchowi! 🙂 Artykuł Murzynek pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Warkocze drożdżowe z jeżynowym budyniem 109

sztuce nie poprzestaniecie. Uwielbiam takie drożdżowe buły, a podane z budyniem owocowym są przepyszne.                             Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 200 g jogurtu greckiego 50 ml mleka 2 dkg świeżych drożdży 70 g cukru trzcinowego 50 g masła 2 żółtka 1 łyżeczka cukru z wanilią(...)miejsce na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól, jogurt oraz żółtka które wcześniej ubiłam mikserem z cukrem. Całość wyrabiam mikserem. Masło roztopione i wystudzone dodaję do ciasta na końcu i dalej wyrabiam mikserem. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 90 minut. Ciasto wykładam na stolnicę zagniatam je, podsypuje mąką i wałkuję na prostokąt o wymiarach

wesoła kuchnia
Torcik z malinami na zimno. 155

iść wtedy do sklepu czy na ryneczek, wystarczy iść do swojego ogródka, a wiadomo, że własne owoce czy warzywa są najlepsze, smakują wyjątkowo. Więc jeśli macie ochotę na takie ciasto to bardzo polecam, wbrew pozorom wykonuje się je bardzo szybko, wystarczy galaretki chłodzić w zimnej wodzie, a następnie włożyć do zamrażalnika...i nie zapomnieć :) Zróbcie koniecznie :) Zachęcam :) Składniki: Biszkopt(...)greckiego 1 galaretka o malinowym smaku 250 ml gorącej wody 1 szklanka świeżych malin Dodatkowo: 1 galaretka o malinowym smaku 500 ml gorącej wody 2 szklanki świeżych malin Wykonanie ciasta z malinami na zimno: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie

Izabelawkuchni
Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami 118

Kiedyś to ciasto przygotowałam ze względu na nieodpartą pokusę na miód, a przy okazji na coś lekkiego i z owocami. Sprawdziło się idealnie i zniknęło w oka mgnieniu. Niewątpliwą jego zaletą, oczywiście oprócz smaku - jest fakt, że można użyć dowolnych owoców. Jest naprawdę pyszne, szczególnie jak dłużej postoi. Spróbujecie? (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm) Ciasto(...)łyżce ciepłego mleka Krem: 200 ml śmietanki 30-36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki miodu Dodatkowo: owoce (u mnie tym razem winogrona, brzoskwinia, nektarynka i limonka)   Przygotować ciasto. Wszystkie składniki zagnieść, a następnie podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 15-20 minut). Przygotować krem

Di gotuje
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 179

pełen smaku? A w dzbanuszku na zdjęciach prezentuje się curd z czarnej porzeczki z ostatniego posta, który służył jako dodatek do rolady, jak i klej do owoców wieńczących wierzch ciasta. Rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką Potrzebujesz: 4 jajka ( białka i żółtka osobno) 100g cukru 100g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:  300ml śmietanki(...)cały czas miksując. 4. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia - zmiksuj na jednolitą masę. 5. Dużą blachę (np: z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj równo ciasto. 6. Piecz 12-15min. w 180*C. 7.  Po upieczeniu gorący biszkopt przełóż na ściereczkę papierem do góry- zdejmij papier i wraz ze ściereczką zroluj wzdłuż dłuższego boku

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gruszkowiec z budyniem - ciasto gruszkowe 259

oryginale to ciasto jest z jabłkami, ale gruszki też się świetnie sprawdzają! Najlepiej smakuje lekko schłodzone! Składniki: ok 1,5 kg gruszek, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 250g KASI 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki maki ziemniaczanej, opakowanie cukru wanilinowego, łyżka cynamonu, 3 budynie waniliowe, 1 litr mleka Przygotowanie: Budynie rozrabiamy w litrze mleka wg. dalszych(...)obieramy i kroimy w małą kostkę. Żółtka ucieramy z cukrem oraz margaryną. Dodajemy proszek do pieczenia, mąki i cukier wanilinowy. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo do ciasta. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy spód blachy. Posypujemy cynamonem. Wykładamy gruszki, które zalewamy gorącym budyniem. Wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym

Lena Gotuje
Placek ze śliwkami 145

już kolejne ciasto ze śliwkami na blogu. To mi bardzo przypadło do gustu, bo samo ciasto jest dość gęste i dzięki temu śliwki nie zatapiają się podczas pieczenia. Będzie idealne również do innych owoców. Składniki: 5 jajek 250 g masła / margaryny 1/2 kg mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki(...)przesiać z proszkiem do pieczenia. 3. Śliwki umyć, wypestkować. 4. Jajka z cukrami zmiksować na puch.  dodać margarynę, zmiksować. 5. Partiami dodawać mąkę, a na końcu śmietanę. 6. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć śliwki skórkami do dołu. Piec w 180st.C przez 40 minut - do suchego patyczka. Smacznego!!! Źródło: Domowe potrawy Zapraszam na inne

Kuchnia domowa Ani
Twrogowo – drożdżowe placuszki 116

całej rodzinki. Z tej porcji dostaniecie 14-15 placuszków. Niestety takie placuszki wymagają czasu. Jadę do Polski i chcę je zrobić na śniadanie dla rodzinki. Postaram się przygotować ciasto wieczorem, a rano smażyć. Napiszę Wam jak wyszło. Lubię takie placuszki na śniadanie. Przepis na thermomix na dole. Drożdże wkruszyć do dużego kubka, dodać cukier i łyżkę mąki i 1/2 szklanki(...)ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, sól, proszek budyniowy, jajko, zmielony twaróg, ekstrakt waniliowy, pozostałe ciepłe mleko. Dodać wyrośnięte drożdże i dokładnie wyrobić, ciasto na gładką masę. Można użyć robota kuchennego, który zrobi to na pewno lepiej Przykryć kuchenną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego dodać pokruszone drożdże, cukier, 1 łyżkę mąki

Kuchnia Pokoleń
Ucieraniec ze śliwkami 187

Asia no zrób te ciasto -Nie zrobię,nie chce mi się -No proszę, zrób plisss - Rany ty  żarłoku ,no dobra zrobię Taka to oto rozmowa dziś była no i zrobiłam te ciacho. Nie chciało mi się oj nie chciało. Lecz uległam ech jak zawsze. Dla rodziny wszystko zrobisz choćby pot la ci się po plecach. Nagrodą jest uśmiechnięta twarz(...)dodawałam po jednym jaju i dalej ucierałam. Przesiałam make z proszkiem do pieczenia i dodałam do składników nadal ucierając. Formę prostokątną wysmarowałam margaryna i wyłożyłam papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyłam na spód . Śliwki umyłam przekroiłam na połowę i wyjęłam pestki. Pookładałam śliwki. Ciastem które mi zostało przesmarowałam po śliwkach Wstawiłam do pieca i piekłam 50 minut

Różowa kuchnia
Ciasto jogurtowo-bananowe bez cukru 119

Jedno z najszybszych i najprostszych ciast, jakie znam. A przy tym przepyszne i zdrowe, bo bez dodatku cukru. Naturalnie słodkie dzięki dojrzałym bananom. Dodatek moreli nadaje mu z kolei fajną świeżość i ciekawy smak.  Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe banany(...)suszonej skórki pomarańczowej Odrobina sody oczyszczonej Banany zblendować z jajkami i jogurtem Dodać mąki, sodę, skórkę pomarańczową i wymieszać dokładnie Jedną morelę posiekać w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać Drugą morelę pokroić w plastry Ciasto przelać do formy, na wierzchu ułożyć plastry moreli Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Migdałowy jagielnik z karobem i owocami – wegański deser na zimno bez cukru 180

Jagielnik to taki deser, który w ostatnim czasie bardzo mi zasmakował (głównie jest to zasługa Olgi ;)), więc próbuję nowych smaków i postanowiłam tym razem zrobić to pyszne i zdrowe ciasto bez pieczenia z moim ulubionym karobem i zastąpiłam kokos mielonymi migdałami. W efekcie powstał wegański migdałowy jagielnik z karobem i owocami – u mnie z królującymi obecnie borówkami amerykańskimi Przy(...)wysokich temperaturach, jakie mamy obecnie, ciasta na zimno bez pieczenia to idealne rozwiązanie i o ile jagielnik nie jest deserem w wersji raw, to i tak przygotowanie jest dość proste, a gotowania wymaga jedynie kasza jaglana – później idzie już z górki Schłodzone w lodówce ciasto świetnie komponuje się z klasyczną lub mrożoną kawą, a dodatek karobu nadaje słodyczy

Fitkot

Proponowane wyszukiwania