ciasto - 162258 przepisów (strona:3210/10818)

Sernik z jagodami 171

roku jagód jest bardzo mało (przynajmniej w moich okolicach), więc trzeba się spieszyć by zrobić zapasy a potem wykorzystać je do takiego sernika :) Składniki: ciasto - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 200 g masła - 1 szklanka cukru kryształu - 2 jajka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa - 1 kg sera białego - 5 jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru pudru(...)masła - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 budyń waniliowy - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - sok i skórka otarta z 1 cytryny oraz - 1 l jagód Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i siekamy. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy do mąki. Dokładnie zagniatamy wszystkie składniki, następnie wkładamy ciasto na minimum 30 minut do lodówki

Zainspirowana w kuchni
Pizza z brokułami i jajkiem na twardo 139

głównym składnikiem są ugotowane na twardo jajka oraz brokuły. Za sos do pizzy posłużyła zwykła śmietana 18%, która spisała się fenomenalnie. Gorąco polecam spróbować takiego zestawienia składników. Przepis na ciasto znajdziecie w poprzednim wpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty(...)Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej i lekko pocukrowanej wodzie aż będzie miękki. Pamiętajcie, aby go nie rozgotować. Kiełbasę i szynkę kroimy w kosteczkę. Ser żółty trzemy na tarce, na grubych oczkach. Ciasto

Programista w kuchni
Tarta ze szpinakiem, rukolą i serem pleśniowym 156

błękitny ale oczywiście można go zastąpić innym np. camembert. Gorąco polecam wypróbować ten przepis, ponieważ tarta smakuje rewelacyjnie. Przepis przywiozłem z Poznania i od tego momentu pokochałem tarty. Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki zimnego masła Łyżka oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody Szczypta cukru Szczypta soli Góra: 1 opakowanie świeżego szpinaku (~150 g) Garść rukoli(...)miski. Następnie dodajemy do niej 1/3 szklanki wody, łyżkę oliwy z oliwek, szczyptę soli i cukru. Masło wyciągamy z lodówki, drobno siekamy i dodajemy do reszty składników na ciasto. Wyrabiamy ciasto za pomocą ręki. Tak przygotowane ciasto wykładamy na formę do tarty, nakłuwamy widelcem na całej powierzchni i wkładamy do lodówki na około jedną godzinę. Szpinak oraz rukolę dokładnie myjemy

Programista w kuchni
Bułeczki owsiano-żytnie w Lipcowej Piekarni 194

350g maślanki - prawdziwa bez dodatków; o temperaturze 20C   20g miodu ciemnego rzepakowego - w oryginale był to słód jasny pszeniczny   3g drożdży instant FAZA 2 -  ciasto właściwe: ok 620g rozczynu o temperaturze pokojowej - cała faza poprzednia 150g mąki pszennej + 2 łyżki do podsypywania przy wyrabianiu - typ 500 8g soli - 1 łyżeczka 20g oleju rzepakowego DO OBTOCZENIA(...)garnuszka. Całość dokładnie wymieszać - nie odpalałam tu miksera, nie brudziłam rąk, użyłam łyżki stołowej . Rozczyn wyjdzie bardzo gęsty – taki ma być, to zbuduje aromat .  FAZA 2 -  ciasto właściwe Po 12-godzinnym czasie fermentacji zimnej, wyjąć miskę z rozczynem na 2 godziny przed pieczeniem, aby zawartość uzyskała temperaturę pokojową - ok. 18-24 o C . Do rozczynu dosypać mąkę oraz

Grunt to przepis!
Parówki w cieście 140

Łatwe Tanie Przepis na parówki w chrupiącym cieście. Idealne jako przekąska lub jako składnik dania głównego. Składniki na około 10 parówek: 10 parówek 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki przyprawy do mięs („Delikat”), pieprz Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie ciasta: Do miski wlać […] Artykuł Parówki w cieście pochodzi

PysiaGotuje.pl
Ciastka francuskie z "Marmoladem" 109

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wiecie jak to jest, nagle zjazd znajomych w jedną chwilę. Zapasu ciasta francuskiego nigdy za wiele, nie wspominając już o Marmoladzie. Wiecie, takiej krojonej, sprzedawanej na KG, tak fajnie gilgotała w podniebienie <3 Dzieciństwo, WRÓĆ! No i wróciło, pod marką JAMAR(...)pyszna , gilgutasieńki Marmelad <3 W połączeniu z ciastem francuskim i śnieżkiem w postaci cukru pudru <3 22 min i macie CIACHA <3   Składniki 2 płaty ciasta francuskiego 260 g marmolady wieloowocowej np. od Jamar cukier puder     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto wykrawamy, przy pomocy szklanki do drinków, tniemy

R'n'G Kitchen
Jagielnik kokosowy – ciasto z kaszy jaglanej 117

Jagielnik kokosowy – ciasto z kaszy jaglanej Do ostatniego przepisu na tofurnik , było bardzo dużo słów zachwytu, jak i próśb o coś słodkiego bez tofu. Postanowiłem zaspokoić Wasze pragnienia i zrobić ciasto z kaszy jaglanej , które nosi również fikuśną nazwę „jagielnik” . Jako że wspomniane wcześniej ciasto było mocno owocowe, tym razem poszedłem w zupełnie inną stronę(...)staraj się zwracać uwagę na skład. Bardzo wielu producentów dodaje dwutlenek siarki jako substancję konserwującą. Nie jest to jednak składnik pożądany w naszej diecie, dlatego radzę przyjrzeć się składowi. Ciasto z kaszy jaglanej, według tego przepisu nie ma imitować sernika. Na to jeszcze przyjdzie czas. Tym razem chciałem stworzyć pyszną, aksamitną i kokosową rozpustę. Jeśli jesteście fanami kokosa

Blendman
Bułeczki z masłem czosnkowo-pietruszkowym 143

razem z solą do miski. Robimy wgłębienie i w to miejsce wlewamy rozczyn oraz pozostałe letnie mleko. Mieszamy chwilę. Dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło i wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (około 90 minut). Do rozpuszczonego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobniutko posiekaną natkę(...)pietruszki. Mieszamy. Na stolnicę wysypujemy niewielka ilość mąki. Wykładamy połowę elastycznego ciasta. Wałkujemy na grubość około 0,5 cm, tworząc prostokąt. W razie potrzeby nierówne końce odcinamy i łączymy z pozostałym ciastem w misce. Prostokąt dzielimy na 6 części. Każdy kawałek rolujemy i dociskając dłonią, sklejamy oba końce. Przez środek „łódeczki” robimy nożem dość głębokie nacięcie (jednak

Smaki Na Talerzu
Z cyklu: Domowe pieczywo - Razowe bułeczki z ziołami prowansalskimi (Panini integrali con erbe di provenza) 157

ciep ł e miejsce do wyrośnięcia. W misce mieszamy oba rodzaje mąki z 1 łyżeczką soli, robimy w środku wgłębienie. Do m ąki  wlewamy rozczyn. Ciasto w yrabiamy ok. 10 minut, stopniowo dodając resztę letniego jogurtu. Wyrobione ciasto powinno być gładkie i elastyczne.   Ciasto przykrywamy  ściereczką i odstawiamy w ciep(...)rimasto. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare per circa 2 ore in un luogo tiepido. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je wyrabiamy i dzielimy na 15 porcji (na 1 porcj ę  przypada ok. 60 gram ciasta). Formujemy okrągłe bułeczki.  Bułeczki wykładamy

La grande e la piccola cuoca
chleb z dynią 122

Ponieważ jeszcze zamrożona dynia siedzi bezczelnie w naszym zamrażalniku, czas coś z nią zrobić. Coś co pozwoli nam w szybkim tempie jej się pozbyć. Prócz ciast najlepszym pomysłem dla mnie jest pieczywo. A gdy wypróbowałam ten przepis wiem, że trzeba będzie go powtórzyć :)   Przepis znaleziony na stronie delicioustitbits.blogspot.com . Ja niestety nie posiadam garnka żeliwnego, dlatego piekłam w okrągłym naczyniu(...)można skorzystać z tego przepisu :) 180 - 200 ml letniej wody 7 g suchych drożdży 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka cukru Przygotowanie: do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto - Thermomix 3 min/poz Interwał przekładamy ciasto do miski wysmarowanej oliwą i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1-1,5 h, ciasto podwoi swoją objętość po tym czasie przekładamy ciasto

Gotowanie z pasją
ciasto czekoladowe z truskawkami 131

dzisiaj przychodzę z propozycją zdecydowanie dla czekoladocholików :) Ciasto jest mega czekoladowe, w środku delikatnie mokre co jest zasługą truskawek. Bardzo Szybko zniknęło, ale powiem Wam, że zdecydowanie można się najeść jednym kawałkiem. Składniki: 220 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek ciemnego kakao 250 g cukru 80 g niesolonego masła, roztopionego i ostudzonego 4 duże(...)mieszamy dokładnie jaja roztrzepiemy w oddzielnej miseczce i dodajemy do ostudzonego masła, ekstraktu z wanilii  mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do dokładnego połączenia uwaga ciasto będzie gęste  ciasto przekładamy do formy i wyrównujemy na wierzch ciasta układamy truskawki - gdy są małe moją być w całości, ja miałam duże więc podzieliłam je na części pieczemy

Gotowanie z pasją
ciasto z truskawkami 130

jeszcze nie można chyba za bardzo delektować się ich smakiem, trochę truskawek mi zostało. Nie wiedziałam co z nimi zrobić, więc powstał pomysł na pierwsze w tym roku ciasto z truskawkami. Moje wyszło zbite, ale w smaku wyśmienite.  Przepis zaczerpnęłam z aplikacji Moich Wypieków  Składniki: 100 g masła 2/3 szklanki cukru 1 duże jajo 1/2 szklanki śmietany(...)przemian suche składniki i śmietanę - w trzech turach - mieszając szpatułką tylko do połączenia składników formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia  do formy włożyć dość gęste ciasto na górę ciasta poukładać truskawki  piec w temp 180 st przez ok  45-55 min - do suchego patyczka Idealne ciasto do niedzielnej kawki :) Smacznego

Gotowanie z pasją
Nietypowy pandzi tort (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 152

miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Skrobie i mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy

Candy Pandas
Tartaletki z budyniem i owocami 166

Składniki (na 12 sztuk) na ciasto: - pół kostki masła (ok. 100 g), - 1 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 160 g), - żółtko jaja (ok. 18 g), - ¼ szklanki cukru pudru (ok. 50 g), - łyżeczka jogurtu (ok. 10 g), na nadzienie: - opakowanie budyniu bez cukru (ok. 40 g), - 2 łyżki cukru (ok. 20 g), - 2 szklanki mleka (ok. 500 ml), - 1/2 szklanki(...)jagód (ok. 78 g). Sposób przygotowania 1. Masło z dodatkiem przesianej mąki siekamy nożem. 2. Do masła dodajemy żółtko, cukier, jogurt i zagniatamy do momentu połączenia się składników. 3. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na ok. 30 min. do lodówki. 4. Ciasto dzielimy na 12 części. 5. Foremki wykładamy ciastem. 6. Ciasto nakłuwamy widelcem. 7. Tartaletki pieczemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Letnie ciasto cytrynowo-kokosowe ze świeżymi owocami 128

Ciasto cytrynowe ze świeżymi, sezonowymi owocami to idealna przekąska do popołudniowej kawy na balkonie czy tarasie. Wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki i orzeźwiający. W sam raz na letni, zdrowy deser letnie ciasto cytrynowo-kokosowe 2017-07-21 14:52:06 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj mokre 120 ml soku z cytryny skórka starta z 3 cytryn 1 łyżka(...)Zmiksuj wszystkie składniki mokre, w oddzielnej misce połącz składniki suche. Następnie wszystko delikatnie wymieszaj łyżką aż do połączenia składników. Piecz ok. 40-50 minut w 180 stopniach C. Wyjmij ciasto z piekarnika i wystudź. W tym czasie przygotuj polewę - 2 łyżki soku z cytryny utrzyj z drobno zmielonym ksylitolem. Polej ciasto lukrem, udekoruj miętą i świeżymi owocami. Wskazówki Mus jabłkowy

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania