ciasto - 160969 przepisów (strona:1233/10732)

Fit sernik z borówkami i kruszonką 125

Sezon borówkowy u mnie w pełni. Bardzo lubię piec ciasta z tymi owocami, bo zawsze wychodzą pyszne i do tego pięknie się prezentują na talerzu. Tym razem proponuje więc rewelacyjny kremowy sernik z borówkami i kruszonką. Całość idealnie się ze sobą komponuje i naprawdę smakuje przepysznie. Takie ciasto ze świeżymi owocami to po prostu obowiązkowy deser w lecie :) Bardzo polecam(...)Składniki  (forma 25 x 21 cm): Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej pełonoziarnistej 1 szklanka mąki orkiszowej szczypta soli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek ksylitolu 180 g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 250 g chudego twarogu 250 g serka mascarpone 120 g serka waniliowego 1 jajko 3 łyżki budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksyitolu

Healthy food explorer
Pierogi z jagodami 84

zjeść je tam. Więc kiedy już wróciłam na niziny to podjęłam wyzwanie zrobienia je samodzielnie. Kiedy tato nazbierał jagód to nie było już odwrotu. Słowo się rzekło, trzeba zagniatać ciasto i brać się za lepienie.  Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 450 1 jajko 50 g masła 250 ml ciepłej wody Nadzienie: 500 g jagód 5 łyżeczek cukru(...)jogurt naturalny 1 łyżeczka soli garnek wody Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko oraz wlewamy masło i mieszamy całość. Następnie zagniatamy ciasto dolewając powoli wodę. Nie może być to wrzątek, ale powinna być to mocno ciepła woda. Ciasto zagniatamy około 10 minut do momentu aż będzie gładkie. Formujemy kulkę, wrzucamy do woreczka

Emskie Smaki
Pizza cygańska z mozzarellą 168

Lato, słońce, pogoda idealna, ciasto, sos cygański, warzywa, zioła pizza genialna. Wygląd, pomysł i smak pizzy był zainspirowany, sosem Kieleckim cygańskim, który w małym słoiczku został schowany. Ciasto na pizzę sosem cygańskim posmarowane, na nim mix pomidorów i papryk, czerwona cebula zostały dodane. Małe kuleczki mozzarelli całość urozmaiciły i po upieczeniu świeże zioła zaprosiły. Składniki: ciasto: ok. 400 g mąki(...)słodkiej małej papryki 3 szt. 1 mała cebula czerwona, zioła: zielona pietruszka, świeża mięta, świeża bazylia, przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka wędzona w proszku. Przygotowanie:    Ciasto: Rada: ciasto można przygotować w robocie, ale jeśli go nie posiadacie, można przygotować np. w dużej misce. Wodę mieszamy z   drożdżami, cukrem i   100 g mąki. Przykrywamy ściereczką

Moniki Smakołyki
Wytrawny wieniec drożdżowy z kurczakiem i pieczarkami / Chicken and Mushroom Pizza Wheel 69

Wytrawny wieniec drożdżowy z kurczakiem i pieczarkami (pizza zawijana)  Wieniec drożdżowy z kurczakiem i pieczarkami to świetny pomysł, jeśli szukacie przepisu na przekąski na imprezę . Kurczak w cieście drożdżowym to alternatywna pizza zawijana , idealna do dzielenia. Wszyscy znamy wieńce na słodko (na przykład wieniec drożdżowy z serem, makiem, cynamonem czy nutellą), ale wytrawne ciasto drożdżowe z nadzieniem jest zdecydowanie(...)warte wypróbowania. Zobaczcie, jak łatwo przygotować zawijaną pizzę na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Kurczak z pieczarkami w cieście drożdżowym smakuje podobnie jak pizza - mój wieniec drożdżowy możecie traktować jak puszystą, zawijaną pizzę na grubym cieście , bo do wieńca pasują w zasadzie wszystkie dodatki, które ułożylibyście na niej. Jeśli nie lubicie szpinaku, możecie go pominąć

Lekcje w kuchni
Ciasto z kremem orzechowym bez pieczenia 422

Pyszne ciasto z kremem orzechowym bez pieczenia to bardzo łatwy do zrobienia deser. Ciasto na pewno posmakuje osobom lubiącym masło orzechowe.  Latem u mnie piekarnik najczęściej odpoczywa, a na deser do kawy robię coś bez pieczenia. W moich zapasach zawsze można znaleźć herbatniki i masło orzechowe, nie miałam więc dużego problemu z deserem. Zrobiłam krem budyniowy o smaku orzechowym(...)którym przełożyłam kakaowe herbatniki i powstało szybkie i pyszne ciasto. Może deser nie wygląda jakoś wytwornie, ale zapewniam, że wyśmienicie smakuje i jest bardzo łatwy do przygotowania. Dodatkowo można go polać cienką warstwą roztopionej czekolady z kilkoma łyżkami śmietanki 30%, ale według mnie sam krem z herbatnikami również świetnie smakuje. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Forma

Kuchcik gotuje
Tradycyjne ravioli… Nie, znowu po mojemu! 80

bardzo smaczne. Jestem zachwycona maszynką do makaronu jak również domowym makaronem. Włoski makaron to makaron z mąki durum i takiej właśnie mąki użyłam do ravioli, a wcześniej do lasagne . Ciasto na makaron jest dosyć twarde. Mówiąc szczerze to byłam przerażona jak będzie smakować makaron z tak twardego ciasta. Ku mojemu zdziwieniu ciasto świetnie się zagniata. Zagniatałam je trochę ręcznie(...)trochę w robocie. Ostatecznie utworzyła się kula z ciasta, którą owinęłam folią i odłożyłam na 20 minut. Po tym czasie ciasto nieco zmiękło i wspaniale się rozwałkowało bez podsypywania mąką. Cudownie! Zdecydowałam się zrobić okrągłe ravioli z nadzieniem z kurczaka, zielonego groszku i kopru, czyli jak zwykle to co miałam pod ręką. Ravioli świetnie smakuje z maślaną emulsją, zwłaszcza

codojedzenia
Sernik czekoladowy mus z borówkami amerykańskimi 108

rozkosz w pieczonym czekoladowym serniku z borówkami amerykańskimi i polewą z kakao. Dla miłośników czekolady i osób chcących rozkoszować się w mocno czekoladowym deserze. Zastrzyk endorfin w jednym kawałku ciasta. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sernik czekoladowy mus z bor\u00f3wkami ameryka\u0144skimi","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy-500x500.jpg","https(...)kakao","ser bia\u0142y","\u015bmietana","twar\u00f3g"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-04T18:53:20+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT50M","totalTime":"PT1H20M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"330 cal"},"recipeIngredient":["200 g kruchych ciastek kakaowych","20 g mas\u0142a","800 g sera twarogowego zmielonego co najmniej dwukrotnie

ProstePesto.pl
Drożdżówki z budyniem agrestem i kruszonką 71

Bułki drożdżowe z budyniem i owocami Domowe drożdżowe bułeczki nadziane budyniem i agrestem z dużą ilością kruszonki. Drożdżówki są mięciutkie, puszyste i bardzo smaczne.   Ciasto drożdżowe możemy przygotować według podanego przepisu lub po wyrobieniu poczekać, aż wyrośnie i wstawić na noc do lodówki. Wystarczy wówczas na drugi dzień wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na porcje, uformować kulki i odstawić(...)kruszonkę możemy przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Świeży agrest możemy zastąpić mrożonym lub innymi owocami. Składniki ZACZYN 200 ml mleka 25 g świeżych drożdży 60 g cukru CIASTO zaczyn 80 g masła 2 jaja 500 g mąki typ 500 szczypta soli AGREST 300 g agrestu 10 g cukru BUDYŃ opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

Tajemnice Smaku
Pierożki drożdżowe z pasztetową i pieczarkami 129

polecam Wam dzisiejszy przepis na pierożki drożdżowe z pasztetową i pieczarkami. Takie pierogi można przygotować zarówno na przyjecie, jak i obiad. My je uwielbiamy. Ich przygotowanie jest naprawdę proste. Ciasto nie wymaga długiego wyrastania. A farsz… Ten przygotujecie dosłownie w kilka minut. Najważniejsze, by do farszu wybrać dobrej jakości pasztetową. Ja polecam Wam pasztetową ze sklepu Martika(...)dostawy znajdziecie tutaj: https://martika.pl/dostawa/ A teraz czas na pyszny przepis na drożdżowe pierożki z pasztetową i pieczarkami. Drożdżowe pierogi z pasztetową i pieczarkami – przepis Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej + do podsypania 30 g świeżych drożdży mała szczypta soli 40 g masła lub margaryny niepełna szklanka mleka szczypta cukru 1 jajko klasy M + 1 jajko

Słodkie okruszki
Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym 609

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne ciasto śmietankowe z musem porzeczkowym. Jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ciasto nie jest mdłe i słodkie, ponieważ słodycz kremu przełamana jest kwaśnym musem. Smakuje wyśmienicie! Przepis na dużą blaszkę Biszkopt: Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną piane. Następnie stopniowo dodajemy(...)dociskamy. Smarujemy ponownie dżemem, a następnie pozostałą masą. Wierzch dekorujemy według własnych upodobań. Najlepiej smakuje z malinami lub kakaem Uwaga: biszkopt może ciemnieć od dżemu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Pizza z patelni 83

odwiedź sklep z patelniami i gotuj ze mną Patelnia tytanowa Woll Diamond poleca się do codziennych prac w kuchni Prosty przepis na pyszną, domową pizzę z patelni na cienkim cieście, którą przygotowałam wspólnie z córeczką. Smakowała niesamowicie! SKŁADNIKI NA CIASTO: 200 g mąki pszennej 80 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy ½ płaskiej łyżeczki soli dodatkowo mąka do posypywania SKŁADNIKI(...)posiekany drobniutko czosnek oraz pomidorki posiekane na cztery. Lekko przypraw. Gdy pomidorki zmiękną wyłącz palnik i odstaw sos na bok. Kulki mozzarelli posiekaj na cztery lub na dwa. Przygotuj ciasto: W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, przełóż je na stolnicę lub blat kuchenny, wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj na kształt koła o średnicy patelni. U mnie patelnia tytanowa Woll Diamond

Zasmakuj Kuchni
Tort JAGODOWY i Drip Cake 130

żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Do mąki dodać proszek do pieczenia i krótko wymieszać. Następnie przesiać na jajeczną masę i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto. 4. Ciasto przełożyć do dwóch tortownic o średnicy 20cm, obie wyłożone papierem do pieczenia, tylko dno. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej pozostałe ciasto, wyrównać. Jeśli nie mamy(...)dwóch tortownicy o średnicy 20cm można użyć jednej o średnicy 21cm. 5. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25-30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięte biszkopty wyjąć z blaszek, zdjąć papier do pieczenia i z wierzchu odciąć przypieczoną skórkę, patrz FILM . Większy biszkopt przekroić w poziomie

Mała Cukierenka
Tarta z letnimi owocami 106

powstała tarta z owocami. Na kruchym spodzie, przełamana kwaśnym smakiem dżemu porzeczkowego, do tego krem mascarpone z rumem, na wierzchu mix letnich owoców. Chyba tak smakuje lato.  Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej typ 450 150 g masła 82% 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Wrzucamy wszystkie składniki do miski i zagniatamy(...)szybko. Rozkładamy ciasto na blaszce do tarty wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i odstawiam ciasto na godzinę do lodówki, żeby się schłodziło. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni w opcji góra-dół. Pieczemy ciasto 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Dekoracja: 4 łyżki dżemu porzeczkowego bez pestek 200 ml śmietany 30% (słodkiej) 250 g serka mascarpone 1 śmietanfix

Emskie Smaki
Idealne ciasto na puszystą pizze 64

Poniżej znajdziecie przepis na idealne ciasto na puszystą pizze. Ciasto na pizzę, wg poniższego przepisu robię w domu już od lat i chyba nam się nigdy nie znudzi. Spróbujcie! Gwarantuję Wam, że Wam zasmakuje, jeśli szukacie przepisu na puszystą pizzę! Składniki: * ciasto na pizze idealne (na 2 pizze): – 2 szklanki mąki pszennej (najlepsza jest typ 00) – 1 op drożdży instant(...)łyżeczką mąki, w 5 łyżkach letniego mleka. Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy oliwę, wodę, resztę mleka i wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto na pizze wykładamy do nasmarowanej oliwą miski. Odstawiamy na 1h do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i chwilę wyrabiamy, jeśli istnieje konieczność, delikatnie podsypujemy

CookYourself
Tarta rustykalna z kurkami i karmelizowaną cebulką 83

serkiem i karmelizowaną cebulką jest wręcz idealne . Drukuj Tarta rustykalna z kurkami i karmelizowaną cebulką Przygotowanie: 1 h. 30 min. Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 260 kcal Składniki ciasto kruche 200 g mąki pszennej (użyłam typ 405) 120 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka zimnej wody farsz 200 g kurek 150 g serka śmietankowego lub ricotty 1 cebula czerwona(...)pęczek świeżej pietruszki 1 łyżka cukru trzcinowego dodatkowo 1 łyżeczka sezamu łuskanego 1 żółtko jajka 1 łyżka mleka Instrukcja Wszystkie składniki na kruche ciasto wymieszaj ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Zlep ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Kurki umyj i włóż na patelnię z łyżką masła. Dodaj pieprz i sól. Smaż

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania