Jakiś czas temu, kiedy pierwszy raz przygotowałam jajka po szkocku , pisałam, że żałuję iż zrobiłam je tak późno. Mega mi to danie smakowało, nawet pomimo tego, że dopiero po fakcie dowiedziałam się, że jajko powinno być z płynnym żółtkiem, a nie ugotowane na twardo Bazując trochę na tej idei, przygotowałam kolejne danie z mięsem mielonym i jajkiem, dodatkowo zawijając je w ciasto francuskie i zapiekając. Wyszło superowo, Fajne i na ciepło i na zimno. 1 op. ciasta francuskiego xl około 400-500 g łopatki wiep...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...