ciasto z śliwkami - 5631 przepisów (strona:28/376)

Oszukany sernik ze śliwkami 231

Doskonałe połączenie delikatnej śmietankowej pianki, soczystych śliwek i chrupiącego kakaowego ciasta. Ciasto naprawdę warte wypróbowania. Polecam :) Ciasto kakaowe: 2,5 szkl maki pszennej 1 i 1/3 szkl cukru 2 op. budyniu czekoladowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g margaryny 5 żółtek 2 łyżki śmietany 18% Masa śmietankowa: 5 białek 1,5 szkl cukru 500 ml śmietany(...)suchymi składnikami. Masę wylać na schłodzony kakaowy spód. Śliwki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Usunąć pestki i ułożyć ciasno na cieście. Zmrożone ciasto zetrzeć na tarce bezpośrednio na śliwki. Ciasto piec ok 1 godzinę w 180 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasto z nadziewanymi śliwkami 108

Piekłam kilka rodzajów ciast ze śliwkami, ale to z przepisu mamy Sławka uważam za najlepsze. Jest wilgotne, rozpływa się w ustach, a orzechy w śliwkach to dodatkowa chrupiąca niespodzianka. Zamiast orzechów można użyć migdałów, które doskonale imitują pestki śliwek, co wprawia w konsternację niejedną degustującą ciasto osobę. Składniki: • 1 kg śliwek(...)wyłożoną papierem do pieczenia blachę. • Śliwki lekko naciąć z wąskiego końca, aby wyjąć pestkę, a w jej miejsce włożyć połówkę orzecha. • Śliwki ułożyć na cieście skórką w kierunku ciasta. • Piec 45 minut w 180 st.C. • Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem

To co kocham
Knedle ze śliwkami 162

Knedle ze śliwkami Dziś polecam jeden ze smaków dzieciństwa – delikatne i rozpływające się w ustach knedle. Są to okrągłe kluski z ziemniaczanego ciasta, ze śliwką węgierką w środku, zazwyczaj polane śmietaną i obsypane cynamonem. Poza sezonem można użyć śliwek mrożonych . Palce lizać!     Składniki: 0,5kg ziemniaków 1 jajko 120g mąki + mąka do podsypania 350g śliwek węgierek sól(...)śliwki nasypujemy pół łyżeczki cukru pudru *** *** Na oprószonym mąką blacie formujemy średniej wielkości kulki z ciasta *** *** Następnie ciasto rozpłaszczamy dłońmi na cienki placuszek i na środku układamy śliwkę *** *** Śliwkę obtaczamy ciastem i dokładnie zlepiamy brzegi. Knedle odkładamy na oprószoną mąką deseczkę *** *** W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i dodajemy dwie łyżki oleju. Kluski wrzucamy na wrzątek, gdy woda ponownie

Blog z Apetytem
Przepisy ze śliwkami 158

Sezon na śliwki trwa! Przygotowałam zestawienie przepisów z wykorzystaniem tego owoca - każdy znajdzie coś dla siebie! CIASTO ZE ŚLIWKĄ CIASTO NA MAŚLANCE ZE ŚLIWKAMI SERNIK ZE ŚLIWKĄ DESER ZE ŚLIWKAMI I GRUSZKAMI POD KRUSZONKĄ PIECZONA OWSIANKA ZE ŚLIWKAMI I JABŁKIEM CHIA ZE ŚLIWKĄ PIECZONY SCHAB ZE ŚLIWKĄ KNEDLE ZE ŚLIWKAMI KOMPOT WIELOOWOCOWY

Lena Gotuje
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 177

Następnie wsypać pozostałą mąkę.Wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 godziny, aby wyrosło. Po tym czasie ciasto jeszcze chwilę wyrabiać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Śliwki umyć pozbyć się pestek i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło(...)Wszystko ucierać palcami aż powstaną grudki. Posypać ciasto równomiernie i wstawić do piekarnika . Piec w piekarniku ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć i wystudzić, Artykuł Ciasto drożdżowe ze śliwkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 325

Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką to klasyka sezonowych wypieków. Struktura poniższego ciasta jest nieco inna niż w tradycyjnych wypiekach tego typu, gdyż zamiast zwykłej mąki pszennej, użyłam mąki krupczatki. Sprawia ona, że ciasto ma specyficzną, sypką strukturę, a przechowywane pod przykryciem, długo zachowuje świeżość. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x30cm . Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką Składniki(...)oraz proszek do pieczenia, wymieszać - masa będzie bardzo gęsta - na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać - ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - na wierzchu ciasta ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu, lekko wciskając je w ciasto (można je ułożyć całkiem płasko lub nieco ukośnie, wtedy zmieści się ich więcej) - wierzch obficie posypać kruszonką - ciasto wstawić

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto ze śliwkami 123

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Kruche ciasto ze śliwkami Składniki: Kruche ciasto (pochodzi z tego przepisu) 450 g mąki pszennej 250 g masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany(...)cynamonem. Kwadratową blaszkę o boku 23 cm (lub nieco większą, ciasto jest wysokie) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto z lodówki i wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć śliwki( skórką do dołu). Na owoce zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec około 45 minut w tem. 200 st. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem

Smaki Natalii
Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką 3095

Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką Jak już się pokażą śliwki, to na moim stole, obowiązkowo musi zagościć kruche ciasto ze śliwkami w roli głównej. A że śliwki leżały w lodówce już kilka dni i prosiły mnie zrób coś z nas zrób, więc i zrobiłam, pokusiłam się dodatkowo o budyniową piankę i od razu ciasto nabrało takiego świątecznego wyglądu(...)zmiksować. Śliwki umyć, przepołowić, wyjąć pestki.  Na podpieczony placek wyłożyć pianę budyniową, wyrównać, na wierzch poukładać połówki śliwek wypukłą częścią do dołu i lekko docisnąć. Na śliwki zetrzeć drugą część ciasta z zamrażalnika. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Smacznego

na moim stole...
Proste Ciasto Drożdżowe Bez Wyrabiania na Nockę ze Śliwkami i Kruszonką 237

subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne Proste Ciasto Drożdżowe Bez Wyrabiania ze Śliwkami i Kruszonką Składniki: Ciasto: 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 50g świeżych drożdży 3 jajka 125ml oleju 250ml ciepłego mleka (ale nie gorącego!) 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) szczypta soli(...)Kruszonka: 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru 50g masła 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego około 400g drobnych śliwek, umytych, wypestkowanych, przepołowionych Ciasto: 1. Jajka przełożyć do miseczki i rozmieszać je widelcem lub rózgą, patrz FILM . 2. Do dużej miski wyspać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, pokruszyć drożdże, wlać jajka, olej i ciepłe mleko. Miskę nakryć

Mała Cukierenka
ŁACIATEK ZE ŚLIWKAMI – pyszne ciasto ucierane! 112

Dobrze wiem, że uwielbiacie takie proste i szybkie ciasta ucierane. Dziś przygotowałam dla Was przepis na ciasto, które przygotowała dla mnie mama w dniu mojego przylotu z Hiszpanii. Niesamowicie puszyste i delikatne z soczystymi śliwkami. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi owocami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie(...)pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę! Idealne dla niezapowiedzianych gości! Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie śliwek ciasto możecie przygotować z innymi owocami – maliny, wiśnie czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją! SKŁADNIKI: ( 24X30 ) * mąka pszenna – 3 szkl * olej – 1 szkl * jajko – 4 szt * gazowana woda – 1 szkl * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier

Ostra na Słodko
Grysikowiec ze śliwkami 133

zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy na dwie równe części *** *** Jedną część ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Drugą część ciasta kroimy na plastry i układamy na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Moja blaszka ma wymiary 26×26 centymetry *** *** Ciasto rozgniatamy palcami, tak aby wykleić nim cały spód blaszki. Rozgniecione ciasto nakłuwamy widelcem *** *** Spód ciasta wkładamy(...)układamy na masie skórką do dołu *** *** Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut *** *** Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystudzenia *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Knedle ze śliwkami 84

wcześniej ugotowane ziemniaki. Dlatego też najlepiej zaplanować sobie przygotowanie knedli dzień wcześniej i ugotować ziemniaki, które będą o wiele lepsze dnia następnego. W dniu przygotowywania knedli wystarczy wypestkować śliwki, zagnieść ciasto i właściwie obiad gotowy. Chwilka gotowanie i po kilku minutach gotowania można już delektować się ich smakiem! Moje dzieci uwielbiają to danie i nie tylko one 😉 Smacznego! Print Knedle(...)średnicy 4-5 cm, pokroić na kawałki o grubości 3 cm. Z każdego kawałka uformować okrągły placuszek i delikatnie oprószyć mąką. Na każdy placek położyć połowę śliwkiCiasto zlepić, uformować w kulkę. Gotowe knedle układać na posypanym mąką blacie. Knedle wrzucać na wrzątek, gotować 4 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO Z BIAŁYMI ŚLIWKAMI 139

razem proponuję ciasto zupełnie inne niż pozostałe moje ciasta..tym razem Ciasto będzie ze Śliwkami ale jakimi? Białymi. Śliwki te będą pod kruszonką a więc do dzieła:)  a Może Wy również pieczecie ciasta z białymi śliwkami?Podzielcie się zdjęciami pod postem :)  SKŁADNIKI: 1 60 ml oleju słonecznikowego sok wyciśnięty pomarańczy 600 g jogurtu naturalnego jajko 100 g cukru(...)takich jak: olej słonecznikowy, cukier, jajko, sok z pomarańczy. Następnie dodaję jogurt naturalny. Dodaję mąkę i sodę. Mieszam. Blachę o wymiarach 22 x 33 cm wykładam papierem dopieczenia. przekładam ciasto. Śliwki myję i wyjmuję pestkę. Kroję na połówki. Układam dokładnie. Na wierzch posypuję cukrem. W osobnym naczyniu łączę składniki kruszonki i wyrabiam ręką. Kruszonkę kruszę na ciasto. Ciasto piekę

Gotowanie Patki
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 133

Sezon "śliwkowy" w pełni, dla mnie kojarzy się on jednak zawsze w końcówką lata.  Właśnie wczoraj był taki dzień. Deszczowy i bardziej już jesienny niż letni. Dlatego to ciasto, śliwki wciąż jednak letnie owoce, ale kruszonka na cieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu(...)pieczenia, cukrem i cukrem wanilinowym, dodać jajka i szybko zagnieść z margaryną. Gdyby ciasto było zbyt "sypkie" można dodać odrobinę śmietany.  Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. W między czasie myjemy śliwki i  dzielimy je na połówki, wyjmując pestki. Kruszonka: 200 g mąki 200 g cukru pół szklanki wiórków kokosowych pół kostki masła łyżeczka cynamonu szczypta

Słodka Kraina Wypieków
Kruche ciasto ze śliwkami i pianką 121

krótkim zapoznaniu się z instrukcją obsługi (tak, tak, czytam instrukcje;) uruchomiłam piekarnik. Też nowy. Czym mnie zaskoczy? Czy między nami zaskoczy? Na razie wyskoczyło z niego pyszne ciasto ze śliwkami i pianką. Przepis sprawdzony nie raz, a ponieważ wyszło takie jak trzeba nawet w nowym piekarniku, z którym póki co jestem "na pan", to chyba pora najwyższa, by podzielić się(...)przepisem. Spieszcie się upiec, póki śliwki jeszcze są;) Kruche ciasto ze śliwkami i pianką Składniki: ciasto: 1 i 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 120g masła 3 żółtka pianka: 3 białka 0,5 szklanki cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej ok 300g śliwek węgierek Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, posiekać

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania