ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:93/344)

Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 141

mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciepłej wody 1 łyżka soku z cytrynek 1 łyżka startej skórki z cytryny 700 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1  łyżk a soku z cytrynek Eterno   1 łyżka likieru cytrynowego 3 śmietany fix Do dekoracji : żółta posypka waflowa Sempre(...)ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor do suchego patyczka. Zimny biszkopt przeciąć na pół i nasączyć obydwa blaty ciasta wodą z sokiem z cytrynek. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone , likier cytrynowy i sok z cytrynek, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na 2 części, jedną połowę wyłożyć  na spodni blat biszkoptu

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 147

mąki  2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki kremówki (30-36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru 150 g jagód  Poncz: 250 ml napoju kakao Dekoracja: 200 g jagód Świeże listki mięty Jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem i jagodami? Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem

Kuchnia Łukasza
Tort miętowo-czekoladowy 211

wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą czekolady. Jeżeli(...)wodę. W tym momencie nasze ciasto wydaje się bardzo wodniste i właśnie tak ma być! (Dlatego po upieczeniu wciąż pozostaje wilgotne i ciągnące). Przelewamy ciasto do tortownic- po połowie do każdej. Wkładamy tortownice do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 do 45 minut, do tak zwanego suchego patyczka. (Zawsze przed wyjęciem sprawdzajcie patyczkiem dwa ciasta. Bardzo często się zdarza, że jedno

Domowe Torty
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 147

śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody galaretka: 2 słoiki 750 ml wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy(...)spód.  Krem: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. W wodzie namaczamy żelatynę, podgrzewamy do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę dodajemy do śmietany z mascarpone i szybo mieszamy. Masę przekładamy na stężoną warstwę owoców.  Na wierzchu masy układamy beziki.  Ciasto odstawiamy na minimum 2-3 godziny do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik z malinami. 141

serka mascarpone 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru szczypta soli Przygotuj także : około 60 dkg malin  2 galaretki malinowe Sposób wykonania :  C iasto kruche na spód - Do miski lub na stolnicę przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło pokrojone na małe kawałki, cukier oraz żółtka, wszystko razem posiekaj nożem, a następnie szybko zagnieć ciasto(...)minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj, wyłóż nim blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i podpiec około 10 minut w temperaturze 180 C.    M asa serowa - Miękkie masło utrzyj z cukrem na gładką masę i nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym żółtku. Następnie dalej ucierając, dodawaj po łyżce lub dwóch twarogu i serka  mascarpone. Białka ubij na sztywno

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto na zimno z mascarpone, mleczkiem kokosowym i czereśniami 166

ciepłe letnie dni lubię jeść ciasta na zimno albo desery z użyciem sezonowych owoców. Ostatnio udało mi się wymyślić ciacho o cudownym smaku. Spód stanowi warstwa podłużnych biszkoptów, później warstwa masy składającej się z serka mascarpone, śmietany kremówki, białej czekolady i mleczka kokosowego, w jej środku pyszne czerwone czereśnie, wierzch znowu podłużne biszkopty. Ciacho wbrew pozorom nie jest słodkie, także(...)kawałek :). Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Już wiem, że muszę je ponownie zrobić, tym razem może z innymi owocami. Polecam serdecznie! CIASTO NA ZIMNO Z MASCARPONE, MLECZKIEM KOKOSOWYMI CZEREŚNIAMI. Składniki: 200 g śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml( 3 łyżki cukru pudru 150 g białej czekolady 500 g czereśni około 350 g podłużnych biszkoptów

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto Biały Michałek 148

ciast została zneutralizowana. Jak sama nazwa wskazuje, inspiracją do jego powstania była biała wersja słynnych cukierków "Michałków". Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Michałkowa: 500 ml śmietanki 30 % 3 tabliczki białej czekolady 250 g serka mascarpone

My sweet a life
Ptysie 122

Farsz 200g serka mascarpone  100 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie -  Wodę z solą i margaryną zagotować. -  Do  gorącego płynu wsypać po woli przesianą mąkę, cały czas mieszać najlepiej drewnianą łyżką .            Mieszać do chwili aż ciasto  zacznie  błyszczeć(...)ostudzić - Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku i mieszać .(ciasto musi być na tyle ostudzone           aby  białko nie ścięło się .) -  Blachę   wyłożyć   pergaminem ,  łyżką    kłaść   porcje   ciasta   na   blachę ,  formować   kulki

Eli Gotowanie
Ciasto z dżemem wiśniowym 206

szklanki kakao BEZA: 5 białek 20 dag cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej MASA: 500 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru dowolny dżem wiśniowy z owocami cukier puder   CIASTO: W rondelku rozpuścić czekoladę. Białka ubić, następnie dodać cukier i gdy już masa białkowa będzie ubita, dodać żółtka. Mąkę i kakao wymieszać i przesiać przez(...)minut w 170 st. a po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 90 st i dalej piec przez 30 minut. MASA: Serek mascarpone wymieszać w misce ze śmietaną. Dodać cukier i całość dobrze zmiksować. Upieczone i ostudzone ciasto posmarować dżemem z owocami, wyłożyć masę, dobrze rozprowadzić, a następnie dać bezę. Całość posypać cukrem pudrem i zostawić w lodówce

Gotuję Testuję
ciasto a la mleczna kanapka z kremem śmietankowym 592

cukier oraz żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy olej i mleko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm – miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35-40 min.) Upieczony biszkopt(...)serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru lub więcej wg własnego smaku ziarenka z 1/4 laski wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią do smaku opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny trochę ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny wykonanie: Śmietankę miksujemy z serkiem mascarpone wanilią oraz cukrem pudrem na puszysty zwarty krem. Opcjonalnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę. wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta nasączamy ponczem i wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Tort kokosowo-limonkowy 149

170C wstawiamy tortownicę na 30-40 minut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na krem.  Krem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone -> 1 jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki -> Skórka z połowy limonki(...)truskawek  Krem [wykonanie]; Przygotowanie wkładki jest banalnie proste. Serek mascarpone rozbijamy mikserem. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy ze sobą. Gdy otrzymamy gładką , jednolitą masę wsypujemy wiórki kokosowe. Mieszamy ze sobą dokładnie. Następnie wysikamy sok z limonki [ można dodać więcej jeśli ktoś lubi smak bardziej kwaśny] oraz ścieramy skórkę z niej skórkę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykończenie

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 153

najpierw jeden a później drugi. Jednakże polecam zakup dwóch takich samych form 20 cm, gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru 4-5 łyżek mocnej przestudzonej kawy (4 łyżki kawy(...)rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy na sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią

Made By Mom And Son
Brzoskwiniowa chmurka. 170

szklanki wody Masa śmietanowa: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki ciepłej wody Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać i dodać margarynę, posiekać nożem, na koniec wbić żółtka i wszystko zagnieść. Tak przygotowanym ciastem wykleić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na co najmniej 30 minut do lodówki(...)kostkę brzoskwinie i wymieszać. Wstawić do lodówki i zostawić, aż zacznie tężeć. Na blaszce ułożyć ciasto kruche, następnie wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotować masę śmietanową. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i zostawić do przestudzenia. Śmietanę ubić, dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Łyżkę masy dodać do żelatyny i dobrze wymieszać. Następnie żelatynę dodawać

Agusiowe smakołyki
Ciasto z malinami 372

przygotowanej formy wysypać maliny i delikatnie zalać je zimną galaretką. Maliny odstawić, by galaretka dobrze zastygła (ja wstawiłam je do zamrażarki). Masa śmietanowa: 750 ml śmietany; 750 g serka mascarpone; 4 łyżki cukru kryształu; 1 op.cukru waniliowego; Do dobrze schłodzonej(...)śmietany dodać cukier kryształ i cukier waniliowy. Śmietanę ubijać do momentu aż będzie gęsta, ale nie sztywna. Następnie do śmietany dodać zimne serki mascarpone i ubijać do zwartej jednolitej masy (ale nie za długo). Dolny blat ciasta posmarować cieniutko kremem śmietanowym. Na krem wyłożyć zastygniętą galaretkę z malinami (formę odwracamy do góry dnem bezpośrednio na biszkopt z kremem, zdejmujemy delikatnie

In my kitchen
Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno 595

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, bananowe ciasto idealny deser na upalny dzień Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)language:EN-US;} Składniki: 700g jogurtu bananowego 250g serka mascarpone 3 galaretki o smaku owoców egzotycznych Delecta (ananas, mango, melon) + 2 sztuki na górę ciasta 7-8 bananów 360g herbatników czekoladowych 70g masła Przygotowanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze lub rozdrobnić   kulką do ciasta w misce dodać rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto, wylepić dno tortownicy wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia. Schłodzić

W garach u Gosi
Gryczane placuszki z serkiem mascarpone 180

owsianych olej do smażenia 300 g pieczarek 1 łyżeczka musztardy łyżka masła Wykonanie: Kaszę gotujemy na sypko. Ostudzoną kaszę miksujemy blenderem, dodajemy serek mascarpone, posiekany drobniutko czosnek, roztrzepane jajka oraz otręby owsiane dokładnie mieszamy składniki. Łyżką nabieramy ciasto które kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy po 5 minut z każdej strony. Wykładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu

kgwjanczewo