ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:85/344)

Czekoladowa tarta z kremem limonkowym i borówkami 211

Pyszna tarta z borówkami z kremem limonkowym. Słodko i pysznie pożegnaliśmy wakacje ... SKŁADNIKI  Ciasto                      

Moje Kuchenne Rewelacje
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 151

długiego pieczenia się bezy. Jeżeli podoba Wam się przepis, spróbujcie! SKŁADNIKI ciasto orzechowe 6 jajek 1 szkl cukru pudru 100 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki tortowej 50 g czekolady mlecznej (ja użyłam mlecznej z nadzieniem truskawkowym Wedla) krem 350 g serka mascarpone 100 g czekolady mlecznej (stopionej) 50 g czekolady gorzkiej (stopionej(...)można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy

Raj dla Podniebienia
Tarta czekoladowa z wiśniami 180

okazji dnia Matki. Wyrazisty smak który z pewnością pokochacie. Zdecydowanie warto wypróbować. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko 1 łyżka śmietany Szczypta soli Nadzienie: ½ litra kremowej śmietany 30% 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 słoik  wiśni w syropie ½ szklanki rumu(...)czasie kilkakrotnie przemieszać.  Ponownie osączyć –(rum zachować, można go zużyć do ponczu do innego ciasta). Śmietanę kremówkę podgrzać, aby była dobrze ciepła-nie gotować!, dodać połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty i wymieszać łyżką, zostawić do wystudzenia.  Nastepnie dodać serek mascarpone. Całość zmiksować blenderem na gladki mus. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut, gdy masa zacznie

Wanilia i Kardamon
Urodzinowe babeczki czekoladowe 369

jest pewne, to to, że należy dostać dobre ciasto. To zadanie w tym roku przypadło mi.Czasem na dobre przepisy trafia się po prostu przez przypadek. Albo dlatego, że robi się przegląd lodówki i jest w niej coś co powinno być zużyte. Ja w mojej znalazłam dwa kubeczki śmietany kremówki i serek mascarpone. Najprostszym połączeniem byłoby zrobienie śmietankowego kremu, jednak(...)upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły.Do serka mascarpone dodajemy kilka łyżek Nutelli (ja dałam 3 duże, można dać mniej lub więcej, bo krem i tak będzie miał właściwą

Ciastkozercy
Sernik z niespodzianką 152

momencie krojenia - gwarantuję - wszyscy wstrzymają oddech. Galaretka bowiem jest tak sprytnie ułożona, że w pierwszej chwili będą się zastanawiać, jakim cudem udało się ją Wam tam wcisnąć.U mnie ciasto zniknęło na raz, nawet jedna z wybrednych koleżanek C. zjadła całą porcję. Efekt jest taki, że nie mam zdjęcia środka - w czasie obiadu głupio mi było wyskakiwać z aparatem(...)wymieszać, dosłodzić.Formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą tak, żeby końce wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę przelać do formy, ostrożnie wstawić do lodówki, schłodzić przez noc.Masa serowa:Mascarpone, serek i jogurt zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Przestudzić.Do ostudzonej żelatyny dodać kilka łyżek kremu, wymieszać. Przelać całość do masy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Herbatnikowiec z jabłkami 868

niespodziewana wizyta gości, a w lodówce znajdziecie mascarpone, możecie ich oczarować tym prostym, ale smacznym deserem. To takie połączenie szarlotki i ciasta z kremem. HERBATNIKOWIEC Z JABŁKAMI Składniki: (8 porcji) 4 opakowania herbatników typu Petit 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 2 duże kwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru cynamon płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie

Bon appetit mon amie
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 187

litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek mascarpone wyłożyć do miski. Dodawać po 2 łyżki(...)zimną I warstwę. Posypać płatkami migdałowymi. III warstwa Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody. Płatki migdałowe posypać borówką. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki. Forma do ciasta 23,5cm x 23,5cm Smacznego

Przepisy Babci
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 231

zmianami (tym razem niemałymi). Składniki na spód – proporcje na tortownicę 26cm (ciasto półkruche): - 250 g mąki krupczatki - 62g cukru pudru - 125g masła - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 łyżka lodowatej wody - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy serowej: - 900g tłustego twarogu - 250g serka mascarpone - 200g gęstej śmietany 30% (u mnie Crème fraîche) - 5 jaj - 1 i ¼ szklanki(...)Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Wyrobione przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień ciasto wyjmujemy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy ciasto, wyrównujemy jego powierzchnię (np. spodem szklanki), następnuie gęsto nakłuwamy je widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 175

budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku (do rozpuszczenia galaretki) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę(...)wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak

mojewypiekiinietylko
KRUCHE BABECZKI 144

zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
Domowy kopiec kreta 119

Piec około 50 minut (do suchego patyczka), 180 stopni. Tortownica o średnicy 23 cm Krem:  Kremówkę ubić, dodać serek mascarpone i miksować do połączenia się składników. Jeśli chcesz usztywnić krem to możesz dodać agar agar lub żelatynę. Z ciasta odkroić górę (zostawiając ok 1 cm spodu i 1 cm rantu dookoła) i pokruszyć (będzie potrzebna na posypanie). Banany obrać

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sernik królewski w bożonarodzeniowej odsłonie 115

ambition.pl. Składniki na kruche ciasto:  420 g szklanki mąki pszennej  50 g kakao 300 g masła 82% 140 g cukru 2 żółtka jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika  szczypta soli  Składniki na masę serową: 1 kg mielonego twarogu 200 g serka mascarpone  5 jajek (L)+ 2 białka(...)cukier całkowicie się rozpuścił. Do osobnej miski dajemy zmielony ser, serek mascarpone oraz przesianą skrobię, mąkę migdałową oraz anyż. Wszystko mieszamy a następnie łączymy partiami z masą jajeczną. Na koniec dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz startą skórkę z dwóch pomarańczy oraz ekstrakt lub likier.  3. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części. Ścieramy pierwszą część do formy prostokątnej

vaniliowoczekoladowa
Ciasto cappuccino 411

23x23 lub 21x27). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25-30 minut w temp. 170 stopni (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przeciąż wzdłuż na dwa blaty. Składniki na masę cappuccino: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietany kremówki 36% • 3 płaskie łyżeczki żelatyny • 60 g kawy cappuccino (w proszku) • ok. 3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)przerywając miksowania żelatynę. Na koniec masę dodajemy do serka mascarpone i miksujemy raz jeszcze. Składniki na masę śmietanową: • 250 g śmietany kremówki 36% • 1 łyżka cukru pudru • ok 2 łyżki cappuccino (w proszku) do posypania Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier puder. W blaszce której piekliśmy ciasto układamy pierwszy blat. Wykładamy masę cappuccino i przykrywamy drugim blatem

KUCHNIA POLSKA
Muffinki Malibu 130

razem mieszamy. Następnie dodajemy syrop kokosowy, olej, jogurt i mieszamy do momentu całkowitego połączenia składników. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do wysokości 2/3 i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni na 25minut. Teraz zabieramy się za masę. Najpierw ubijamy śmietankę, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe oraz rum. Wszystko razem miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy

Kuchenne Wariacje
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 177

agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże cukrowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Olej, wodę, pół szklanki cukru oraz kakao umieścić w rondlu(...)mikserem. Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie miksera zmiksować na gładko ale nie na całkiem sztywno, dodać galaretkę agrestową i ubijamy do momentu aż zrobi się jednolity krem.  Poncz: Schłodzony napar z herbaty łączymy z nalewką. Mieszamy. Złożenie: Pierwszy dolny blat ciasta, nasączamy ponczem, smarujemy cienko konfiturą malinową, może być też

Wanilia i Kardamon