ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:89/344)

Rurki z kremem 159

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 1 białko - brązowy cukier demerara Krem: - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 250 g serka mascarpone (też schłodzony) - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dzień wcześniej – wieczorem – zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany z mini rollsami 297

gotowany z mini rollsami. Składniki na ciasto półkruche: forma 24 x 24 cm - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - ok. 920 g twarogu tłustego (nie z wiaderka) - 500 g serka mascarpone - 200 g masła(...)Ciasto nakłuwamy widelcem. Tak samo postępujemy z drugą porcją ciasta. Obie formy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika zostawiamy w formie, do ostudzenia. Gdy blaty ciasta wystygną szykujemy masę serową. Twaróg miksujemy w blenderze z jajkami i żółtkami na gładką masę (najlepiej zrobić to porcjami), na samym końcu dodając serki mascarpone

mojewypiekiinietylko
Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim 140

się jednak, że przygotowanie ciasta z mąki razowej wcale nie jest tak trudne i wymagające, jak mogłoby się wydawać. Wystarczy wprowadzić drobne modyfikacje w proporcjach pozostałych składników, by uzyskać elastyczne, wygodne w obróbce, pyszne ciasto. Pełnoziarnista mąka lubi się napić, więc jeśli okaże się, że ilość wody podana w przepisie jest za mała, a ciasto zupełnie nie chce pracować(...)pokrój na cienkie plastry. Mascarpone dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Środek oprósz delikatnie skrobią, pozostawiając ok. 5 cm brzegu. Na środku ciasta rozsmaruj ser mascarpone, pozostawiając ok. 4-5 cm od brzegu. Na serze ułóż plastry cukinii na kształt spirali i posyp pokruszonym serkiem kozim. Zawiń boki ciasta

Na-talerzu.pl
KETO TIRAMISU (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 671

się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, przełożonych kremem z serka mascarpone. Będąc na LCHF wcale nie musimy rezygnować z tego smakołyku. Wystarczy przygotować odpowiedni keto biszkopt a do kremu nie dodać cukru a powstanie przepyszne keto tiramisu, które po schłodzeniu jest idealne w letnie dni Składniki na ciasto: 10 jaj 110 g mąki migdałowej 30 g mąki kokosowej(...)puszystej jasnej masy. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie wmieszać ręcznie łyżką. Po połączeniu masa powinna być gęsta i puszysta. Następnie do masy dodać ubite białka i wymieszać całość delikatnie łyżką. Krem nadal powinien być gęsty i puszysty.   Po wystudzeniu ciasta podzielić je na 2 lub 3 części w zależności od tego

Ola la LCHF
Torcik truskawkowy z ciasteczkami Oreo 125

Ciasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis

AleTorcik
Truskawkowa chmurka 4065

ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować ten przepis(...)malinami: 900 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 galaretki truskawkowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze pokojowej szczypta soli

Kulinarne Przeboje
Ciasta czekoladowe. Poznaj pomysły na nietradycyjne wypieki! 96

Tradycyjne ciasto czekoladowe? A może tym razem spróbować czegoś nowego? Oto pomysły na wyjątkowe ciasta czekoladowe, którymi oczarujesz najbliższych! Ciasta czekoladowe, takie jak np. murzynek, mogą składać się tradycyjnie z mąki, masła, jajek, kakao i cukru. Istnieją jednak bardziej nietypowe przepisy na ciasta czekoladowe. Brownie można przyrządzić np. z buraków lub fasoli, można też przygotować tropikalną lub czekoladowo-kokosową tartę(...)zorientować, że jest to ciasto z… ziemniaków! Warto dodać do niego trochę daktyli, syropu klonowego i kakao dobrej jakości. Efekt końcowy zaskoczy wszystkich! Tarta owocowa lub czekoladowo-kokosowa! Warto też spróbować znanych, wypróbowanych przepisów w nowych odsłonach. Dodanie kakao do ciasta na tartę sprawi, że otrzymamy przepyszny, czekoladowy spód. Można go pokryć np. serkiem mascarpone i obłożyć owocami takimi

jakszef.pl
rolada cytrynowa 147

połączeniu z mascarpone stworzył lekkie i orzeźwiające nadzienie. Taka rolada będzie idealna na lato.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2 galaretki cytrynowe 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki cukru pudru sok  i skórka z 1,5 cytryny 100 g cukru 1 jajko(...)ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać od masy jajecznej. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować na nim ciasto. Piec w  180*C około 20 minut aż ciasto będzie ścięte ale niezbyt wysuszone ( bo będzie się łamać). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, zdjąć papier, rozłożyć ciasto na wilgotnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Ferrero Rocher 185

przygotowane ciasto przelać do blaszki o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem. Piec w 160 st.C przez ok. 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Następnie przekroić wzdłuż na dwa równe blaty.   Krem Ferrero Rocher:  Posiekaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Do letniej dodać serek mascarpone, Nutellę oraz(...)puder oraz serek mascarpone. Połączyć na wolnych obrotach miksera. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Nasączyć obydwa biszkopty.   Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzać śmietankę z miodem. Gdy będzie gorąca, ale nie wrząca dodać do niej pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszać, aż się rozpuści. Pozostawić do zgęstnienia. Ja niestety zapomniałam o polewie. Zorientowałam się, dopiero gdy udekorowałam ciasto bitą śmietaną

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Kinder Country (bez pieczenia) 120

strony kulinarneprzeboje.pl Składniki: Herbatniki około 200g (1 duża paczka) 200g białej czekolady 200g mlecznej czekolady 400ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 duże szklanki płatków „Kangus” – pszenica w miodzie + 1 szklanka płatków „Kangus” na wierzch ciasta Przepis: Przygotować formę 24 na 24, Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić, 250 ml śmietanki ubić

tyfranbox
Mazurek z białą czekoladą i musem jagodowym 263

całe jajko - to będzie jego brzeg. Naszym "klejem" mocującym brzeg i spód ciasto będzie białko, które połączy składniki w jedną całość. Ciasto pieczemy w temp. 190 stopni przez 15 - 20 minut. Składniki: 250 g serka mascarpone 130 ml śmietanki kremówki 1 tabliczka białej czekolady około 400 ml borówek Kiedy spód będzie stygł, czas na przygotowanie masy i musu jagodowego(...)Około 3/4 jagód blendujemy, tak by otrzymać około 200 ml musu jagodowego. Serek mascarpone i śmietankę ubijamy do otrzymania puszystej, gładkiej i kremowej masy.  Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub dla leniuszków w mikrofalówce. Lekko przestudzoną czekoladę wlewamy do kremowej masy i całość miksujemy przez kilka minut.  Na przestudzony kruchy spód nakładamy mus jagodowy i dokładnie rozprowadzamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto kakaowe z miętową śmietanką 269

przyszłość wiem już jakich błędów unikać;) to też ważne;) Spróbujcie:) Ciasto: 2 jajka 500 ml maślanki (w temp. pokojowej) 120 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 200 ml oleju 300 g mąki pszennej 3-4 łyżki kakao 1 łyżka sody oczyszczonej Masa: 250 ml kremówki 250 g serka mascarpone 70 g cukru pudru 1-1,5 łyżeczki suszonej mięty(...)śmietanka zacznie gęstnieć, dodajemy do niej miętowy cukier puder oraz serek mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Jedną łyżkę bitej śmietany mieszamy z rozpuszczoną żelatyną, a następnie dodajemy ją do pozostałej śmietany, miksujemy. Wtedy też dodajemy zielony barwnik oraz krople miętowe (nie za dużo jednak). Masę rozprowadzamy na wystudzonym cieście. Odstawiamy do schłodzenia. Następnie dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą

Smaki Na Talerzu
Tort waniliowy z kokosem 150

Dawno nie było u nas nic na biszkopcie dlatego postanowiliśmy wspólnie upiec jakiś torcik. Kombinacji smakowych było mnóstwo ale tym razem padło na smaki waniliowe, mleka

Kuchenne Wariacje
pyszne tiramisu bez jajek... 151

Składniki: CIASTO: jajka 4 sztuki, mąka tortowa 115 gram, mąka kukurydziana 15 gram, masło 25 gram KREM TIRAMISU: serek mascarpone 50 dag, cukier puder 1/2 szklanki, śmietana kremówka 300 ml, kakao - do posypania PONCZ KAWOWY: kawa rozpuszczalna 4 łyżeczki, woda 100 ml, żołądkowa gorzka Figa 100 ml przepis na ciasto do tiramisu jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij

W Mojej Kuchni Lubię
Brownie z masą serową 165

delikatna puszysta pianka idealnie łączy się z mokrą czekoladową konsystencją. Polecam wszystkie serniko-brawnie, naprawdę warto:)  Składniki:ciasto: 200 g masła170 g cukru pudru szczypta soli3 jajka4 łyżki miodu2 tabliczki czekolady gorzkiejmasa:250 ml śmietana 30% serek ricotta lub mascarpone 2 op. cukru waniliowego Wykonanie:  Masło roztapiamy w garnku razem z cukrem pudrem oraz czekoladą. Należy uważać(...)delikatnie wmieszać je do ciasta. Gotowe przelać do formy 20 na 25 cm. piec 30 minut w 180 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek ricotta. Gotową masę kładziemy na ciasto. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie