ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:97/344)

Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 145

przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem waniliowym (papierem do pieczenia do góry), zerwać papier a gorącą roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone; 50 ml śmietany 18%; 2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki(...)Wykonanie: Masło rozpuścić razem z czekoladą na małym ogniu, cały czas przy tym mieszając. Ostudzoną roladę rozwinąć, odłożyć ściereczkę. Roladę natychmiast posmarować kremem, ułożyć maliny i zwinąć w rulon. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki. Po schłodzeniu polać przygotowaną polewą (polałam polewą przed schłodzeniem

In my kitchen
Świąteczne ciasto makowe z wiśniami 404

makowe przełożone lekko kwaskową, świeżo zrobioną frużeliną z wiśni i pysznym kremem śmietankowym na bazie mascarpone. Całość dopełniona polewą z gorzkiej czekolady. Niebo w ustach! Jest zdecydowanie ciasto z efektem wow. Idealne na święta i różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Polecam!     Składniki: Ciasto: 200g mielonego maku 150g drobnego cukru 4 jajka szczypta soli 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka(...)śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie ciągle miksując dodajemy partiami serek mascarpone. Mieszamy do połączenia się składników. Nie za długo aby krem się nie zważył. Gotowy krem dzielimy na dwie nierówne części: 2:3 i 1:3. Większą część wykładamy na wiśnie *** *** Całość przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko

Blog z Apetytem
Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 149

osłupienie – ciastem trzeba rzucić. Całą tortownicę upuszczamy z impetem na podłogę. Odstawiamy do ostygnięcia na kratkę, do góry nogami. Po wystygnięciu odcinamy ostrym nożem od boków tortownicy. Ciasto da się przekroić nitką bawełnianą lub ostrym i długim nożem. Syrop do nawilżenia biszkoptu: ½ szklanki ciepłej wody ¾ szklanki dobrej jakości syropy wiśniowego Łączymy razem i studzimy. Konfitura wiśniowa: opakowanie mrożonych wiśni(...)ziarenka z dwóch lasek wanilii 5 łyżek serka mascarpone Śmietanę ubijamy, jak zacznie sztywnieć, dodajemy cukier i wanilię. Po ubiciu delikatnie wkręcamy serek mascarpone, małymi partiami. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Składamy ciasto Z biszkoptu delikatnie odcinamy górę. Biszkopt nasączamy syropem, smarujemy konfiturą i na to dajemy bitą śmietanę z mascarpone. Konfitura z masą zrobią

ladykitchen
Ciasto bez pieczenia Filadelfia 134

blogu kulinarnym to jeden z większych hitów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Filadelfia – Składniki Składniki na spód opakowanie sucharków bez cukru 350 gram kremu czekoladowego np. kremu Nutella Składniki na masę serową 500 ml śmietanki kremówki 36% 400 gram twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 100 gram cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 75 mililitrów wrzątku Składniki(...)łyżce twaróg sernikowy i serek mascarpone. Miksować do połączenia składników. Do żelatyny dodaj łyżkę masy serowej i dodaj do miski, wymieszaj delikatnie tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na wcześniej przygotowany spód, wyrównać i włożyć na kilka minut do lodówki. Na stężałą masę wyłóż wiśnie i zalej galaretką i ponownie wstaw ciasto Filadelfia do lodówki na kilka godzin

To Musisz Wiedzieć
Tort urodzinowy 615

Tort urodzinowy z owocami i kremową masą z bitej śmietany i serka mascarpone. Klasyczny, tort z dwóch warstw biszkoptu i dużej ilości sezonowych owoców (borówek amerykańskich i poziomek) jest prosty do przygotowania. Idealny na urodziny zarówno dla dzieci i dorosłych! Mój tata w lipcu skończył 79 lat. Ta szczególna rocznica nie mogła się obyć bez pysznego urodzinowego tortu, takiego tradycyjnego(...)łączymy mieszając ostrożnie. Ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch. Ustawiamy formę w nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami silikonowej szpatułki mieszamy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Upieczony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowe makaroniki z Nutellą 193

wtedy będą jeszcze lepsze. Składniki: 50 g białek 45 g cukru 60 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) 5 g kakao Składniki na krem: 2 łyżki serka mascarpone 2 – 3 łyżki Nutelli Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)minut. W tym czasie makaroniki powinny zastygnąć na tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie prostego kremu. Mieszamy dokładnie serek mascarpone z Nutellą. Gotowy krem powinien być na tyle delikatny, żeby dało się go bez trudu wycisnąć przez worek. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut

Ciastkozercy
Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 101

kruszonką; olej P - proszek do pieczenia; płatki kukurydziane i owsiane R - rodzynki S - soda (przyjaciółka proszku do pieczenia); serek mascarpone lub ricotta (ostatnio gości u mnie coraz częściej) T - tarta bułka - nie tylko do wysypania formy, ale także jako dodatek do ciast U - uuuuuuzupełnić może pomożecie? W - woda zazwyczaj po prostu przegotowana, ale czasem także gazowana Z - ziarenka wszelkiego rodzaju

Mania Wypiekania
CIASTO ZE SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI I SUSZONYMI MORELAMI 143

płaska łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 75 g masła /miękkiego skórka otarta z 1 cytryny (tylko żółta, zewnętrzna część) szczypta soli KREM 250 g serka mascarpone 75 g masła ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 -3 łyżki cukru pudru DODATKOWO : pestki granatu * Słodkie ziemniaki (bataty) myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Układamy na blaszce, przykrywamy folią spożywczą(...)zależności od wielkości blaszki). Wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do przestygnięcia. KREM : W misie miksera umieszczamy miękkie masło, serek mascarpone, ekstrakt z wanilii oraz cukier puder. Ubijamy, aż masa lekko się napuszy i nie będzie w niej grudek. Kremem smarujemy wierzch ostudzonego ciasta, posypujemy pestkami granatu  Przechowujemy w lodówce

cool and minty
Sernik pieczony z mascarpone i masłem orzechowym 192

Nazwa ciasta jest nieco myląca...już tłumaczę dlaczego :) w przepisie na sernik używamy jedynie serka mascarpone, śmietany 18%, śmietany kremówki i masła orzechowego :) Polecam bardzo ten przepis. Nam smakował wyśmienicie ...niezwykle delikatny, pyszny orzechowy smak, polany polewą kajmakową i czekoladową.....pychota <3 Piekłam po raz pierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica(...)składniki już się dobrze połączą, dodajemy mascarpone , 1 jajko rozbijamy ( z białka ubijemy pianę). Resztę jajek i żółtko dodajemy do mascarpone, na koniec dodajemy ubitą pianę, dobrze mieszamy i wykładamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 175 C w kąpieli wodnej ( do dużej blachy piekarniczej, nalałam wodę, foremkę z ciastem włożyłam do wody ( należy zwrócić uwagę

Różne smaki w kuchni
Sernik pieczony z mascarpone i masłem orzechowym 463

Nazwa ciasta jest nieco myląca...już tłumaczę dlaczego :) w przepisie na sernik używamy jedynie serka mascarpone, śmietany 18%, śmietany kremówki i masła orzechowego :) Polecam bardzo ten przepis. Nam smakował wyśmienicie ...niezwykle delikatny, pyszny orzechowy smak, polany polewą kajmakową i czekoladową.....pychota <3 Piekłam po raz pierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica(...)składniki już się dobrze połączą, dodajemy mascarpone , 1 jajko rozbijamy ( z białka ubijemy pianę). Resztę jajek i żółtko dodajemy do mascarpone, na koniec dodajemy ubitą pianę, dobrze mieszamy i wykładamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 175 C w kąpieli wodnej ( do dużej blachy piekarniczej, nalałam wodę, foremkę z ciastem włożyłam do wody ( należy zwrócić uwagę

Słodkości i nie tylko
Oszukany sernik z jogurtów greckich 343

Sernik z jogurtów greckich – oczywiście „oszukany”, bo żadnego sera (nie licząc serka mascarpone, któremu bliżej do śmietany niż sera) w nim nie znajdziemy

Poezja smaku
Śmietankowiec z porzeczkami 333

smak ciasta jest niepowtarzalny. Słodycz miesza się ze smakiem kwaśnej porzeczki. SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka 120 g cukru trzcinowego (jeżeli nie macie akurat, to może być biały) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 2-3 łyżki kakao 2 łyżki wody  Na bitą śmietanę 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru(...)patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Bita śmietana: W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i zmiksować krótko. Gotową śmietanę wstawić do lodówki

Passions hobbies life
Domowy kopiec kreta 181

świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 2 dojrzałe banany 1-2 łyżek cukru(...)dać mniej, gdyby banany okazały się bardzo słodkie). Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tyle, żeby była cała zakryta) i odstawiamy do napęcznienia. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu

Ciastkozercy
Eklery z kremem orzechowym 213

Eklerki…, ptysie… każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki:Ciasto parzone:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2

Oryginalny smak