ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:101/344)

Kremówka budyniowo-śmietankowa 167

razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 3 łyżeczki żelatyny; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; Ponadto: około 250 ml mocnego naparu z kawy(...)nitki z żelatyny lub grudki. Następnie dodawać stopniowo po 250g serka mascarpone (również schłodzonego) i delikatnie mieszać ze śmietaną (najlepiej zrobić to tzw."rózgą".  Schłodzony napar z kawy wymieszać z amaretto, moczyć w nim biszkopty i układać na kremie budyniowym. Następnie wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Przed podaniem ciasto należy schłodzić

In my kitchen
Ciasto z malinami 189

Ciasto na specjalną okazję np dzień matki lub po prostu do kawy Składniki 2 galaretki malinowe  1 szklanka malin  500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru 1 opakowanie serka mascarpone  na spód  220 g heratników petit beurre czekoladowe  3 łyżki nutella  200 g masła  50 g mielonych orzechów laskowych Sposób przygotowania przepisu(...)średnicy 24 cm wstawić blachę do lodówki 3.  Śmietanę ubić z łyżką cukru, dodać serek mascarpone  i połowę tężejącej galaretki.  Wyłożyć śmietanę na wcześniej przygotowaną blachę  a na górę rozdzielić kleksami odłożoną polewę,chwilę schłodzić . Potem na ciasto wyłożyć maliny ,zalać resztą galaretki i schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Biszkoptowy przysmak z mascarpone i słonecznikiem 186

puch, dodałam przesiane mąki i delikatnie mieszałam. Formę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia( tylko dno) i przelałam ciasto biszkoptowe. Piekłam 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam w poprzek biszkopt. Zmiksowałam śmietanę na sztywno,dodałam serek mascarpone i nadal delikatnie miksowałam do połączenia składników. Na końcu dodałam śnieżkę do smaku .Połowę masy wyłożyłam na biszkopt,przykryłam drugim

Różowa kuchnia
Świąteczne babeczki 204

akcent mikołajkowi również się pojawi Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: Ciasto: 1 ½ szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka Masa: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30-36 % 4 łyżki cukru pudru 1 usztywniacz do śmietany(...)minut w 180 stopniach. Przed udekorowaniem babeczki należy wystudzić. Masa śmietanowa: Śmietanę lekko ubić i dodać wymieszany cukier puder ze śmietan-fixem. Ubić na sztywno i dodać serek mascarpone. Wszystko zmiksować. Jedną wysmarować masą babeczkę, do której będą przyczepione nogi św. Mikołaja (u mnie jest to jedna babeczka, u Was może być ich kilka

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Mars + film 74

Ciasto jest dość słodkie, aczkolwiek bardzo smaczne, idealne na rodzinne przyjęcia lub jako deser do popołudniowej kawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu.     składniki na tortownicę 26 cm 3 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 510 g masy kajmakowej 350 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone(...)miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Batony kroimy na mniejsze kawałki. Do masy wrzucamy pokrojone batony i wszystko razem mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy na masę kajmakową i starannie ją rozsmarowujemy, wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki

Smakowite Dania
Tort Tiramisu 165

pszennej 33 g mąki ziemniaczanej 130 g drobnego cukru do nasączenia  160 ml ostudzonej mocnej kawy  80 ml likieru może być kawowy albo amaretto na masę: 750g serka mascarpone 100g drobnego cukru 150 ml śmietanki kremówki 100g czekolady gorzkiej startej na dużych oczkach. Przygotowanie: Biszkopt- oddzielamy białka od żółtka. Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo(...)średnicy 22 cm, wyłożyć papierem do pieczenia tylko dno formy. Boków niczym nie smarować . Wyłożyć ciasto . Pieczemy w temperaturze 160 -175 stopni, przez 45 min .  Kawę z likierem wymieszać . Masa-  kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier.  Dodać serek mascarpone na małych obrotach zmiksować. Wykonanie : Pierwszy blat biszkopta kładziemy na tortownicy, nasączamy 1/3 likieru

Wypieki Uli
TORT CAPPUCCINO Z BEZĄ I LIKIEREM Z KUKUŁEK 109

sztywną pianę. Dodać cukier i wanilię, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do dwóch tortownic (25cm) wyłożonych papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Serek mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz Do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać. tort Każdy blat biszkoptowy mocno

Raj dla Podniebienia
Cytrusowe ciasto świąteczne 162

lekkiej goryczy)50 g gorzkiej czekolady200 g serka mascarpone100 g płatków migdałowych50 g cukru trzcinowegoPrzygotowanie:Pomarańcze sparzmy i ścieramy skórkę. Cytrusy obieramy i kroimy w krążki o grubości 0,5 cm. Serem mascarpone ucieramy ze skórką pomarańczową i cukrem. Na koniec dodajemy 50 g płatków migdałowych.Ciasto rozkładamy, boki ciasta zawijamy. Na środek ciasta rozkładamy masę serową

Niezły Młynek
Zapowiadany tort 194

swojej śmietanie, to może się przydać) 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w bardzo małej ilości wody (u mnie było to mniej niż 1/4 szklanki) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: wiśnie w żelu (do przełożenia tortu i do dekoracji) 100 ml wiśniówki rozcieńczonej z 0,5 szklanki soku wiśniowego lub ewentualnie wody wiórki czekoladowe, posypka(...)Gotowe i całkowicie ostygnięte ciasto kroimy na trzy równej grubości krążki. Krem śmietankowy, którego używam do wielu tortów i ciast jest bardzo prosty. Śmietanę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier, fix'y i cukier waniliowy, a następnie rozdrobniony serek mascarpone. Gdy krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę i schładzam w lodówce. Czekoladowe ganache także nie jest trudne

Ratunku obiad
Tort malinowy 212

potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada(...)odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Ok. 300 g malin miksujemy na mus, dodajemy skórkę i sok z połówki limonki. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na krem razem z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Kiedy krem ma już dosyć sztywną konsystencję (jak na zdjęciu) przekładamy ok. 1/4 do szprycy lub worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wkładamy do lodówki – będzie

Ciastkozercy
Biszkoptowa fantazja z brzoskwiniami. 154

czekoladą i krem wyszedł pyszny. Mam nadzieję, że chociaż trochę zachęciłam Was do tego ciasta :) Składniki na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 g. serka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 100 g. białej czekolady 1 łyżka mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń(...)Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając łyżkę mleka. Śmietanę ubić na sztywno, dodawać stopniowo przestudzoną czekoladę, cały czas ubijając (masa zrobi się trochę rzadka). Na koniec dodawać partiami serek, cały czas ubijając. Po dodaniu serka masa zrobi się gęsta i kremowa. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jedną część wyłożyć masę . Przykryć drugą częścią ciasta. Wstawić do lodówki

Agusiowe smakołyki
Tarta z Borówkami 112

lubię takie słodkości a wy? PRZEPIS NA TARTE O ŚREDNICY : 28cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 200g mąki 100g masła 82% 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g śmietany 30% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. gorącego mleka 4 łyżeczki żelatyny DODATKOWO: około 300-400g borówek amerykańskich WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Suflet z wędzonym łososiem 110

Dzisiaj suflety z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone. Uważam, że to bardzo fajna propozycja Świąteczna, chociaż, takie suflety możecie sobie przygotować kiedy chcecie, nawet na romantyczną

Niezły Młynek
Truskawkowa tarta z masą z mascarpone 181

szczypta soli 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 330ml śmietany 30% 500g serka mascarpone truskawki   Przygotowanie: Przesiana mąkę, cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki(...)układamy we wczesniej przygotowanej okrągłej formie. Przykrywamy folią i wysypujemy groch lub fasolę, wstawiając ciasto do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 minut. Ciasto studzimy. Śmietanę wylewamy do miski i miksujemy do jej ubicia. Delikatnie łyżką przekładamy serek i na małych obrotach chwilę łączymy go ze śmietaną. Masę wykładamy na tarte i dekorujemy przeciętymi na pół truskawkami. Chłodzimy

ChilliJemy