ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:106/344)

Mus kawowy (Mousse al caffè) 113

przekraczają 30 stopni a ostatni ą  rzeczą  o jakiej marzymy jest włączenie piekarnika i upieczenie ciasta.  Mus przygotowałam bez użycia jajek a baz ą  jest śmietanka  kremówka i serek mascarpone. Polecam serdecznie ;) SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 4 łyżki espresso 2-3 łyżki cukru

La grande e la piccola cuoca
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 112

twaróg przełóż do misy miksera. Wsyp cukier, dodaj sok i skórkę cytrynową, miksuj na średnich obrotach maszyny. Następnie wbij po jajku, dodaj serek mascarpone. Na samym końcu dodaj do miksowanej masy stopiona i przestudzoną białą czekoladę. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie

Raj dla Podniebienia
Rolada kakaowa 100

Pyszne ciasto, trudno jest mu się oprzeć. Delikatne, puszyste i pięknie wygląda. Krem z serka mascarpone, delikatnie posmarowana dżemem z jagód. Składniki 6 jaj 3 łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki krupczatki 1 pełna łyżka kakao+1 łyżeczka do kremu na wierzch 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem serek mascarpone 500 g 200 ml kremówki … Czytaj dalej Rolada kakaowa

gotuj ze mną
MUFFINKI KAKAOWE Z KREMEM 114

łyżeczka wanilii Do jednej miski dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek, upiec w temperaturze 200 st. 25 min. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao Wszystkie składniki oprócz soku i kakao wymieszać

harrisa
Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone 246

skórka starta z 1/2 limonki szczypta imbiru w proszku sól do smaku Kaszę gryczaną ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odsączyć, ostudzić. Dodać serek mascarpone i sok i skórkę a połowy limonki, sól i imbir. Całość wymieszać. Ciasto na pierogi: 150 g. mąki pszennej małe jajko 1/2 łyżeczki miękkiego masła około 1/2 szklanki gorącej wody  szczypta soli Mąkę przesiać

apetytnapieczenie
TORT MAKOWO - POMARAŃCZOWY 203

Mak i pomarańcza - duet idealny.TORT MAKOWO-POMARAŃCZOWY/przepis własny; oprócz biszkoptu/biszkopt makowy (ŹRÓDŁO):  5 jajek1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki drobnego cukru2/3 szklanki

W kuchni Karmel-itki
Babeczki na Halloween 179

zmiksować do połączenia się składników.  Ciasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości.  Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  250g serka mascarpone,  1/2 szklanki śmietany 18%,  100g białej czekolady,  3 łyżki cukru pudru,  szczypta pomarańczowego barwnika,  kapelusze z masy

Z miłości do słodkości
Tort bezowy Dacquoise z daktylami i orzechami włoskimi 101

brązowego cukru 1 łyżeczka octu winnego ½ łyżeczki soli Krem: 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 250 g serka mascarpone 100 g masy krówkowej 100 g orzechów włoskich posiekanych 10 sztuk daktyli pokrojonych Instructions Przygotowanie i pieczenie bezy: Nasze ciasto rozpoczynamy od upieczenia bezy. Na papierze do pieczenia rysujemy dwa identyczne koła o średnicy 25 cm. Układamy papier(...)wyciągamy i studzimy w temperaturze pokojowej. Wykonanie kremu: Serek mascarpone mieszamy z masą krówkową (masę wykonuję sama — przepisem podzielę się jutro) — krem musi być jednolitej konsystencji. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę, na koniec dodając łyżeczkę cukru pudru. Za pomocą łyżki lub szpatułki mieszamy oba składniki ze sobą pamiętając, że łączymy śmietanę z serkiem, nie na odwrót. Na koniec dodajemy posiekane orzechy

Zufi.pl
Rurki z bitą śmietaną 244

będzie: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru   Masło, mąkę, śmietanę i szczyptę soli miksujemy na jednolitą masę. Na desce podsypanej mąką zagniatamy nasze ciasto chwilę. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę. Ciasto się chłodzi, a my na leżaczek. Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkujemy je na cienkie placki(...)zawijamy wokół nich paski ciasta. Zaczynamy od węższej strony.       Tak przygotowane rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rurek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 200 C, aż się zarumienią na złoto. Zostawiamy na kratce do wystygnięcia. W tym czasie robimy krem. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, dodajemy cukier puder

Niunioki
TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM 144

tarty: ze szpinakiem z truskawkami z masą migdałową ze śliwkami z owocami lata z jabłkami francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami   Ile ludzi tyle wariacji i pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2-4 łyżki wody szczypta soli Nadzienie: marchewki brokuły kukurydza wędzony boczek  jeden

potrawyregionalne
Sernik z owocami z galaretką-polecam na upały, ciasto jest bez pieczenia 212

przepisu na opakowaniu i odstawić. 1/3 szklanki gorącej wody rozpuścić zelatynę. Jogurt wymieszać z nasionami chia i zmiksować z serkiem mascarpone, potem dodać cukier puder i żelatynę i miksujemy dalej na jednolitą masę i wylewamy na wyłożone herbatniki na blaszce ,ciasto na chwilę dajemy do lodówki .   Jeśli już mamy gotową galaretkę ,to maliny wykładamy na masę serową i zalewamy

Moje Wyroby
Pączuszki serowe z bananowym nadzieniem (bez drożdży, ekspresowe) 1880

okrągłe, pomimo, że na olej trafiają z łyżki (okrągłej) i w formie kleksa (zaskoczyło mnie to, a jednocześnie zachwyciło!). Ciasto robi się w czasie rozgrzewania tłuszczu-dla niezapowiedzianych gości idealne! Składniki: Pączuszki: 250g serka mascarpone 3 jajka 2 i 1/3 szkl. mąki pszennej luksusowej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (u mnie greckiego) 3 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Do miski wkładamy mascarpone, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego, jajka i oba cukry. Całość miksujemy na gładką masę, wtedy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej je przesiać) i alkohol (by przy smażeniu nie chłonęły dużo tłuszczu). Ponownie miksujemy do dokładnego połączenia - ciasto powinno być gładkie i gęste. W garnku rozgrzewamy olej

Kolorowy Przepisownik
Czekoladowo-orkiszowa tarta z figami 168

cukru brązowego trzcinowego 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 330 ml śmietanki 30% 30 dag serka philadelphia ewentualnie mascarpone lub ricotty   30 dag gorzkiej czekolady 60% zawartości kakao 1/2 szklanki cukru pudru 4-5 figi garść ciemnego winogrona sól hawajska-zielona do posypania Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem, wylepiamy spód i boki natłuszczonej formy do tarty, przykrywamy(...)około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier z grochem usunąć i podpiec spód na złocisto. Masa: Śmietankę wlewamy do rondla, podgrzewamy ale nie gotujemy, dodajemy serek oraz cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Gdyby nadal były grudki należy całość zmiksować blenderem na puszysto. Do ciepłej masy dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, mieszać do uzyskania jednolitej masy

Wanilia i Kardamon
Ciasto Jamajka 5833

piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Nasączenie sok z cytryny cukier zaparzona herbata Krem 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać

O kuchni z uczuciem
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 108

Malinowo - Śmietankowa Rozkosz Nie myślałam, że ciasto robione w biegu,  może tak zachwycić gości, że pochłoną, co do ostatniego kawałka  i będą ubolewać nad brakiem dokładki. Połączenie malin i masy ze śmietany i mascarpone,  okazało się istną rozkoszą dla podniebienia. Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki tortowej(...)serka mascarpone 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku malinowego Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto

My sweet a life
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 191

współgrają, koniecznie upieczcie te tartaletki w swoim domu! Polecam! Składniki: (na ok. 9 sztuk) Ciasto kruche: 125 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 żółtko 220 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżka mocnej zimnej kawy, np. espresso Krem: 500 g serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru 2 jajka (wcześniej sparzone wrzątkiem) 1- 2 łyżki likieru Amaretto

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania