Czy jedliście kiedykolwiek budyń ugotowany na czymś innym niż mleko? Ja do niedawna nie jadłam. Jabłecznik, na który przepis znajdziecie poniżej, udowadnia, że budyń ugotowany na
ciastkowylabdzisiejszym poście przepis na niezwykle pyszne ciasto - chrupiąca beza z delikatną pianką w środku, a na wierzchu ubita śmietana z serkiem mascarpone, a do tego owoce! Zapraszam ! Moja rada dotycząca bezy: Bezę można upiec na 1-2 dni wcześniej. Natomiast śmietaną i owoce ubijamy przed podaniem, inaczej beza będzie cała mokra w środku i nie będzie chrupiąca. Składniki: BEZA
Gotuj z MąkąPrzepis na sernik jagodowy na zimno przyda się chyba każdemu podczas ogarniających nas upałów. Nie zapomnijcie przechowywać go w lodówce – zapobiegnie to utracie kształtu ciasta
ciastkowylabJestem przekonana, że nikogo nie trzeba namawiać do tego aby skusił się na kawałek aromatycznego ciasta z brzoskwiniami i bitą śmietaną, posypanego prażonymi migdałami i kokosem
ciastkowylabCiasto marchewkowe z ananasem łączy w sobie całą gamę smaków i tekstur. Znajduje się w nim dość spora ilość twardawych orzechów, miękkie kawałki słodkiego ananasa i
ciastkowylabjuż chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma
Bon appetit mon amieherbaty, czy szklanki mleka. (około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone 1 jajko Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Di gotujePo skosztowaniu tego ciasta doszłam do wniosku, że banany i bita śmietana to połączenie idealne! Słodycz dojrzałych bananów wspaniale współgra z lekko kwaskowymi wiśniami. Całość połączona
ciastkowylabDzisiaj Dzień Babci, jutro dzień dziadka, a do tego z mężem dzisiaj mamy imieniny, dlatego zapraszam was dzisiaj na pyszne ciasto marchewkowe. Nie jestem zadowolona ze
Polska Zupałyżki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik w żelu -opcjonalnie Masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 1/2 kg serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 80 dag świeżych truskawek wiórki kokosowe białe Poncz: 1,5 szklanki gotowanego osłodzonego kompotu z rabarbaru i truskawek Sposób wykonania: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na lśniącą pianę dodając pod koniec miksowania stopniowo cukier dalej ubijając(...)biszkopt do wyłożonej pergaminem-samo dno tortownicy o wym 26 cm pieczemy 35 minut w temp 170*c. Po wyjęciu i całkowitym wystudzeniu dzielimy wzdłuż na 3 blaty. Masa: Serek mascarpone i śmietana muszą być dobrze schłodzone, umieszczamy składniki w misie miksera wsypujemy puder i miksujemy do powstania gęstego kremu. Blat nasączamy zimnym ponczem z kompotu smarujemy częścią kremu
Wanilia i Kardamonznajdziesz. Ciasto smakuje wyjątkowo wykwintnie i jest bardzo proste do przygotowania, a pieczenie biszkoptowej rolady zajmuje tylko 10 minut. Przepis na roladę jest znakomity. Świetnie się zwija i nie pęka. Dla tego smaku warto odpalić piekarnik nawet w największy upał. Rolada była wyjątkowo smaczna, dlatego też piekłam ją dwa razy z rzędu. Pierwszy krem przygotowałam na bazie serka mascarpone(...)serka mascarpone 250 g białego serka 200 g truskawek 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny Doatkowo: 80 g ciemnej czekolady 4 łyżki mleka Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C. Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Jajka ze szczyptą soli i cukrem ubić na puszysty, biały kogel-mogel. Mieszankę mąki przesiać do ciasta w 3 porcjach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!galaretka malinowa lub truskawkowa 3 szt, woda wrząca 3,5 szklanki, krem z mascarpone: śmietanka 36% 500 ml, serek mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, beza: białka 3 szt, cukier 150 g, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki
kulinarne odsłony patisuchego patyczka.Po upieczeniu odkadamy do schodzenia. Składniki na masę:2 serki mascarpone-500 gr500 ml śmietany do ubijania2-3 łyzki cukru pudru250 gr jagódWykonanie:Ubijamy śmietanę , dodając na koniec cukier puder. Ubijamy mascarpone. Dodajemy do śmietany I ubijamy razem. Gotowe:) Ciasto kroimy na pół. Zwilżyłam ciasto-( ok 150 ml , 2-3 krople wanili, trochę souk z cytryny- zmieszałam
Smaki Edytymikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około 170 gr na 50 gr masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru(...)Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Masę serową przełożyć do formy z ciastem, wyrównać, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, ubić do konsystencji gęstego
moj przepis namikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około 170 gr na 50 gr masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru(...)Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Masę serową przełożyć do formy z ciastem, wyrównać, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, ubić do konsystencji gęstego
moj przepis na