ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:122/344)

Torcik naleśnikowy 99

serka mascarpone z dodatkiem świeżych owoców posmakują nie tylko dzieciom. Znudziły się Wam już tradycyjne naleśniki i sposób ich podania? Mam fajną propozycję na ich urozmaicenie i podanie. Naleśniki mają strukturę lekko biszkoptową i część z nich jest z dodatkiem kakao i herbaty Matcha. Po usmażeniu są puchate i delikatne, świetnie pasuje do nich niezbyt słodki krem z mascarpone. Naleśniki(...)jajka (L) 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli 1/2 łyżeczki herbaty Matcha lub barwnika spożywczego 1/2 łyżeczki kakao naturalnego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji (u mnie śliwki) groszek ptysiowy

Kuchcik gotuje
Eklery z kremem i malinami 135

mascarpone 100 g malin (świeżych lub mrożonych) 100 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Do rondelka wrzucamy wodę, masło oraz szczyptę soli. Wszystko razem gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy. Ciasto powinno odchodzić od garnka. Odkładamy do ostygnięcia. Gdy ciasto już ostygnie ucieramy je z jajkami. Tak przygotowane ciasto przekładamy(...)blachę wyciskamy eklerki o długości ok 6 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Po upieczeniu eklerki należy przekroić wzdłuż. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami. Składamy eklerki. Gotowego eklerka przed podaniem możemy opruszyć delikatnie cukrem pudrem.   Artykuł Eklery

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MALINOWA CHMURKA BEZ PIECZENIA 1032

Ekspresowa wersja znanego wszystkim ciasta. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM: SPÓD: ok. 10 dag herbatników WARSTWA MALINOWA: 2 galaretki malinowe ok. 20-30 dag mrożonych malin KREM: 660 ml śmietany 30 % 50 g serka mascarpone * 150 g serka kanapkowego* (lub 200 g samego mascarpone*) 2-3 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny WIERZCH: płatki migdałowe pokruszone(...)pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy

Pani na deser
Pianka porzeczkowo czekoladowa 269

niego oderwać. Letnie ciasto do kawy z którym każdy sobie poradzi. Słodycz pianki przełamuje kwasowość porzeczek.  biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukier biały Polski Cukier 4 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki 30 % 400 g serka mascarpone 200 g czekolady(...)papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się rozpuści. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Serek mascarpone rozcieram mikserem, dodaję masę czekoladową i mieszam aż się

wesoła kuchnia
Tiramisu 127

proszek do pieczenia i mikserem na małych obrotach wszystko wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przelać ciasto do tortownicy. Biszkopt piec w 175 stopniach do uzyskania złotego koloru.  Składniki na Tiramisu:  500 g serka mascarpone, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 4 jajka,   kieliszek likieru Amaretto,  szklanka mocnej kawy  espresso, 1/2 szklanki cukru, gorzkie(...)między czasie zdążyła nam się przestudzić.  Następnie dokładnie myjemy jajka , można je również sparzyć. Żółtka miksujemy razem z cukrem pudrem na jednolitą masę, dodajemy ser mascarpone i delikatnie mieszamy.  Przestudzoną kawę przelać do szerokiej miseczki i dodać do niej kieliszek likieru Amaretto.  Białka wraz ze zwykłym cukrem ubijamy na sztywną pianę, najlepiej na małych obrotach. Ubitą pianę

Aromatyczne Podróże
Cinnabon - cynamonowe drożdżówki 182

Pyszne bułeczki drożdżowe z cynamonem i brązowym cukrem. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno. Zapraszam do pieczenia! Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej 7 g drożdży instant (1 op.) 1/4 szklanki cukru szczypta soli 1 jajko w temp. pokojowej 1/2 szklanki ciepłego (NIE gorącego!) mleka 50 g roztopionego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego odrobina oleju do wysmarowania(...)szklanki brązowego cukru 1 czubata łyżka cynamonu 20 g miękkiego masła Składniki na polewę: 40 g serka mascarpone 10 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, roztopione masło, mleko i ekstrakt waniliowy. Zagniatamy na jednolite ciasto przez

My Culinary Art
Ciasto Malinowe z bezą 152

mąki pszennej 100 g masła Krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe Dodatkowo: 500 g malin 3 malinowe galaretki Przepis:   Składniki na ciasto zagnieć i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć

Gotowanie-uk
Tort czekoladowo-malinowy 123

mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego (najlepiej bezpestkowy) 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody 150-350g malin do dekoracji (ilość zależna od tego czy chcemy zrobić tylko okrąg czy wypełnić całą górę tortu malinami) Wykonanie ciasta: Roztrzep jajka, dolej mleko i olej. Dodaj cukier(...)niej odrobinę sosu malinowego). Całość odstaw do schłodzenia, a gdy wystygnie włóż do lodówki na kilka godzin (nawet 4-6). Po wyjęciu frużeliny z lodówki wymieszaj ją z serkiem mascarpone za pomocą miksera. Wykonanie polewy malinowej:  Dżem malinowy podgrzej w garnuszku. Doprowadź do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i porządnie wymieszaj, by nie było grudek. Przestudź, a następnie

Mania Wypiekania
Ciasto torcik mango 80

ciasto : 200 ml pulpy z mango* świeżo starty imbir (10 – 12 g), 150 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 100 g masła, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej typu 450, do nasączenia : 70 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu (można pominąć), 5 ml soku z cytryny, krem : 250 g serka mascarpone(...)garnka z wodą i podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Wlać rozpuszczoną żelatynę do pulpy mango, dokładnie wymieszać.  Przecedzić przez sito – musimy pozbyć się papryczki. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Serek mascarpone lekko ubić i dokładnie wymieszać z mango. Śmietanę ubić. Delikatnie wymieszać ubitą śmietanę z mango z serkiem. Do nasączenia: herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny. Biszkopt przekroić

królestwo garów
Kawowy torcik bez pieczenia z alkoholem 159

dodatkiem alkoholu, szybki i łatwy do zrobienia. Składniki: 500 g serka mascarpone 750 ml kremówki 36 % 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki czubate cukru pudru ok. 150 - 200 g podłużnych biszkoptów francuskich  250 ml mocnej kawy 50 ml wódki / amaretto - w zależności jak bardzo chcemy mieć wyrazisty smak ciasta.  160 g maślanych herbatników ok. 40 - 50 g masła

W Moim Magicznym Domu
Leśny mech bez cukru i bez glutenu 192

kremówki     250 g serka mascarpone     sok z połówki cytryny (do smaku)      2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garści malin Jajka ubijam z ksylitolem na puszystą masę, wlewam olej i dalej ubijam. Dodaję mąkę z proszkiem i   odsączony, zblendowany szpinak. Miksuję aż wszystko się połączy. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej olejem(...)wysypanej bułką tartą. Piekę w 180 st. C aż do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki. Gdy ciasto stygnie przygotowuję krem: śmietanę ubijam, następnie dodaję ksylitol i serek. Wlewam sok z cytryny i dokładnie mieszam. W tortownicy układam placek ciasta, smaruję 2/3 kremu i przyciskam

Bon Appetit Małgorzaty
Krem z serka mascarpone 275

Krem z serka mascarponeKrem z serka mascarpone najczęściej robi się z dodatkiem bitej śmietany, ten wariant bywa jednak ryzykowny - bita śmietana nie najlepiej znosi czas oczekiwania na podanie, więc przygotowane ciasta bezwzględnie trzeba przechować w lodówce do ostatniej chwili. Równie smaczny i do tego "bezpieczny" jest krem z mascarpone z dodatkiem masła, świetnie komponuje się z aromatem pomarańczowym

Ciastkozercy
Tort "Od Serca" 170

łyżki cukru pudru ok. 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką(...)konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem:Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast

Blondynka Gotuje
Truskawkowa rozkosz 413

całe truskawki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka dobrze stężała. Krem śmietanowy: 0,5 l śmietanki 30%; 3 czubate łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; 1 czubata łyżka żelatyny; Żelatynę zalać 4 łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Schłodzoną śmietanę ubić(...)cukrem kryształem i cukrem waniliowym na sztywno, dodać serek mascarpone i wymieszać, by składniki dobrze się połączyły (nie za długo). Napęczniałą żelatynę podgrzać w kuchence mikrofalowej (lub nad ogniem), by się rozpuściła. Letnią żelatynę dodać do przygotowanego kremu śmietanowego i szybko wymieszać. Krem wyłożyć na galaretkę z truskawkami i ponownie ciasto odstawić do lodówki. Mus truskawkowy: 800 g truskawek umytych

In my kitchen