ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:117/344)

Torcik biszkoptowy z jeżynami 141

jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo cukier. W momencie, gdy piana(...)pianą. Dosypać obie mąki, proszek do pieczenia, ocet i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec około 35-40 min do momentu „suchego patyczka”. Wyłożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przelać do miski i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia
Słodkie środy - Kakaowe muffiny z nutą piernika - choinki 147

wbijamy jajko - mieszamy  Do suchych składników przelewamy mokre i dokładnie mieszamy.  Powstałym ciastem uzupełniamy papilotki na muffiny do około 3/4 wysokości  Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.  Przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone oraz barwnik - mieszamy.  Na ostudzone muffiny wykładamy przy pomocy szprycy dekoracyjnej schłodzony krem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
makowa wuzetka 121

robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C .         Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania(...)śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem

w mojej kuchni
Jagodowe muffinki z kremem 222

muszę więc go dobrze wykorzystać:) Były już najlepsze na świecie jagodzianki oraz przepyszna Tarta z jagodami. Dziś przyszła kolej na puszyste, miękkie muffinki z jagodami i kremem jagodowym z mascarpone. Chłopcy od razu sięgnęli po dwie muffinki:) Co tu dużo mówić, musicie je koniecznie zrobić! Składniki:200g mąki pszennej,175g cukru pudru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 150ml gazowanej(...)puder. Delikatnie połączyć suche i mokre składniki. Dodać jagody, krótko wymieszać. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.Krem jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem

Z miłości do słodkości
Muffinki korzenne z powidłami 107

cieście - wypełnione są w środku powidłami a na wierzchu pokryte - kremową pierzynką. Składniki na 12 szt.: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy: 250 g serek mascarpone (schłodzony(...)muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem do mniej więcej do 2/3 wysokości otworu  (fot.2) .  Piec około 25-30 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować krem śmietanowy.  Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były schłodzone przed użyciem, przez minimum 24 godziny. Wszystkie

Świat Ciasta
KINDER COUNTRY 106

żelatyny (ja robiłam bez żelatyny i ciasto było rzadkie) Wykonanie:                 Na spód blachy wykładamy herbatniki. Rozpuszczamy na parze białe czekolady i w osobnym naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i dodajemy do niej serek mascarpone i ostudzoną, płynną białą czekoladę(...)Mleczne czekolady rozpuszczamy na parze. Pozostałą śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ostudzoną, płynną czekoladę. Masę wylewamy na górę naszego ciasta i sypiemy na wierzchu płatki śniadaniowe.                 Ciasto przed podaniem należy chłodzić kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Krem czekoladowy 305

Najpyszniejszy krem czekoladowy do tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia(...)krem czekoladowy. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21cm. Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka

Słodki Pomysł
Muffinki kokosowo miętowe 134

wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru miętowego - kilkanaście listków mięty - 1 opakowanie śmietan

Kuchenne Wariacje
MIGDAŁOWE NALEŚNIKI Z MASCARPONE I GRUSZKĄ 129

równie dobrze będą smakowały na śniadanie. A skąd pomysł na nadzienie? Po prostu, potrzeba matką wynalazków :) A prościej mówiąc: zostało mi trochę masy na bazie śmietany i mascarpone, którą zazwyczaj wykorzystuję do ciast, a że żal było wyrzucić, bo nic marnować się w kuchni nie może, pomyślałam więc, że jak dodam jakiś owoc to będzie idealny farsz do moich migdałowych(...)łyżeczki cukru brązowego 2 łyżki mielonych migdałów mąka ok 3/4 szklanki 125 g serka mascarpone 100 g śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 gruszka cukier cynamonowy A jak to zrobić: Z mąki, mleka, migdałów, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Jeśli chcemy, aby ciasto było bardziej puszyste, można dodać odrobinę

Kuchnia w opałach
Sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie 116

borówek. Przepyszne i delikatne ciasto. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Moje wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 75 g biszkoptów bezglutenowych - u mnie Savoiardi Nutri Free 50 g rozpuszczonego masła masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 2 op. cukru waniliowego 1 łyżeczka olejku waniliowego 100 g cukru +  2czubate łyżki 25 g żelatyny 80 g serka mascarpone 250 g śmietanki(...)szklanki wrzącej wody. Jogurt grecki zmiksuj z serkiem mascarpone, cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem waniliowym. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj 4 łyżki masy jogurtowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Dodaj ubitą śmietankę i wszystko delikatnie zmiksuj. Wsyp borówki do masy, delikatnie wymieszaj i wylej na masę biszkoptową. Ciasto wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch: Serek zmiksuj blenderem z borówkami

Kuchnia bezglutenowa
BABECZKI TIRAMISU 115

łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna kawa, kakao gorzkie WYKONANIE Ciasto: Mokre składniki mieszamy w 1 misce, do 2 miski przekładamy suche składniki. Następnie mokre składniki mieszamy z suchymi. Ciastem napełniamy(...)papilotki do wysokości 3/4 i pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu studzimy. Odcinamy czubek i nasączamy zaparzoną kawą. Krem: Ubijamy kremówkę, dodajemy serek i cukier, a na końcu likier. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim muffinki. Wierzch posypujemy kakao

słodki bratek
Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 88

Lekkie ciasto smaku słodko-kwaśnym z pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki(...)bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy, pieczemy przez ok.30 minut w temperaturze 180 stopni. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy żeby spęczniała. Dżem porzeczkowy przekładamy do rondla, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę, mieszamy do momentu aż żelatyna całkowicie się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia.Tężejącą masę wylewamy na biszkopcie. Wstawiamy do lodówki aby do stężenia. Serek mascarpone i jogurt

Bajeczna Kuchnia
Leśny mech 78

proste ciasto przypominające zielony mech. Mięsiste ciasto z dodatkiem szpinaku, przełożone kremem mascarpone udekorowane granatem. Zaskakuje nie za słodkim smakiem. Zrobione jest z kilku łatwo dostępnych i tanich składników. Leśny mech Ciasto 450 g mrożonego liściastego szpinaku 2/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki przennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 250 g serka mascarpone(...)temperaturze 180 stopni C przez ok. 40 – 45 minut do suchego patyczka. Przygotowujemy krem. Do misy miksera wkładamy ser mascarpone i śmietankę, dodajemy cukier puder, śmietanfiks i wanilię. Ubijamy przez kilka minut aż masa zwiększy objętość i będzie puszysta. Ostudzone ciasto przekrajamy na 2 części. Dolną przekładamy na paterę i wykładamy masę mascarpone. Z górnej części wybieramy zielony środek

PanGotuje
Kinder country 141

Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników maślanych 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szkl. płatków nestle kangus + garść na

MojaQchnia.pl
Sernik z amarettini i lemon curd 143

proszku 2 czubate łyżki  lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie lub na stolnicy zagnieść ciasto i wylepić dno tortownicy

Wanilia i Kardamon