końcu taki czas, kiedy trzeba coś zjeść. Zjeść naprawdę. Otwieracie lodówkę i jeżeli nie macie tam kolejnego wina oraz… serka mascarpone, to jesteście szczęśliwi. Bo jest szansa, że faktycznie zjecie. Dzisiaj szybki numerek. Przepis na wędzoną makrelę w cieście francuskim. Może akurat macie w lodówkach. Składniki: 4 kawałki wędzonej makreli rolka ciasta francuskiego (no przecież nie będziemy robić sami
GRUBY WAŁEKwarstwa serowa ze śmietanki i mascarpone na spodzie z puszystych biszkoptów, tworzy ciasto na letnie biesiadowanie pod chmurką do tego filiżanka aromatycznej herbaty i nic więcej do szczęścia nie potrzeba! Składniki: Spód: 100 g okrągłych biszkoptów Masa serowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/2 cytryny 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Galaretka herbaciana: 2 czubate(...)galaretkę wylewamy do formy keksowej o wym 11 /26 cm wyłożoną folią spożywczą, zostawiamy do całkowitego stężenia. Masa: Dobrze schłodzoną śmietankę wlewamy do miski dodajemy cukier puder, ser mascarpone startą skórkę z cytryny i wyciśnięty z niej sok, miksujemy do połączenia-aż masa będzie gęstniała, w trakcie wlewamy rozpuszczoną w małej ilości wody płynną żelatynę, mieszamy mikserem do połączenia
Wanilia i Kardamonpuszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce do dekoracji (u mnie maliny) 1 białko gruby cukier (u mnie brązowy) Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 śmietan Fix (opcjonalnie – warto dodać jeśli planujemy dłużej(...)przestrzeń, folia ma mniej więcej trzymać kształt stożka, kiedy nałożymy na niego ciasto. Gotowe ciasto francuskie wyciągamy z foli, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać zagniecenia. Ciasto tniemy na paski o szerokości ok. 1 cm. Paski nawijamy na przygotowane wcześniej foremki. Zwijając rurkę warto uważać, żeby ciasto lekko na siebie nachodziło i nie tworzyło szpar. W małej miseczce mieszamy białko
Ciastkozercywłoskim mascarpone i oprószona ciemnym kakao. Brzmi kusząco? :) Składniki: 3-4 łyżki mąki pszennej ( lub więcej, tak, aby ciasto nie było za rzadkie) 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka serka mascarpone Rozgrzewany patelnię*. Kawę rozpuszczamy w wodzie. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje
Chocolate Muffin Blogłyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy na 3/4 l mąka, tyle aby dopełnić szklankę KREM: 400 g śmietanka 36 % 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 200 g orzechów ziemnych niesolonych DODATKOWO: ok 100 g orzechów ziemnych niesolonych 3 - 4 łyżki dżemu wiśniowego do posmarowania biszkopta kieliszek orzechówki lub innego alkoholu do nasączenia BISZKOPT(...)maszynce do mielenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Dodajemy porcjami serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Na końcu wsypujemy partiami orzechy i mieszamy. Jedną część biszkoptu smarujmy wiśniowym dżemem i wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Resztą kremu smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość posypujemy pokruszonymi orzechami. Chłodzimy minimum 2 - 3 godziny, a najlepiej całą noc. Smacznego
Kuchnia od dwojgaPo krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje
Pink Envelopepszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Krem : * 330 ml śmietanki 30% * opakowanie serka mascarpone * łyżka cukru pudru * truskawki * kilka kostek czekolady gorzkiej * beza z 3 białek - przepis pojawi się na blogu wkrótce Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć
Magiczne Życie Martyprzez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę(...)dołu) i dobrze odcisnąć z soku (sok zachować). Ponadto: 100 gr gorzkiej czekolady, startej na grubej tarce do obsypania boków tortu oraz do zrobienia dekoracji. Wykonanie Jeden z blatów ciasta ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 przygotowanej mieszanki soku i wódki. Na blat wyłożyć bardzo ściśle odsączone śliwki, wyrównać, wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego. Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 mieszanki soku
moj przepis naprzez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę(...)dołu) i dobrze odcisnąć z soku (sok zachować). Ponadto: 100 gr gorzkiej czekolady, startej na grubej tarce do obsypania boków tortu oraz do zrobienia dekoracji. Wykonanie Jeden z blatów ciasta ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 przygotowanej mieszanki soku i wódki. Na blat wyłożyć bardzo ściśle odsączone śliwki, wyrównać, wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego. Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 mieszanki soku
moj przepis naCiasta bez pieczenia są wyjątkowo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Co więcej, przepisów na ciasta bez piekarnika jest mnóstwo. Poznaj wyjątkowe pomysły na pyszny deser dla zapracowanych! Ciasto bez pieczenia ma wiele zalet. Przede wszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak(...)pracochłonnych ciast z piekarnika! Wreszcie, ciasta bez pieczenia są idealnym pomysłem dla osób, które „nie mają ręki do ciast” lub dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w przygotowywaniu deserów. Ale nie tylko. To też świetny pomysł dla wszystkich tych, którzy nie posiadają piekarnika! Ciasta bez pieczenia można przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnenadzieniem. 25o gram mascarpone lub ricotta 400 gram śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku
Moje WyrobyIdealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem
AniaGotuje.pldzisiejszym poście przepis na niezwykle pyszne ciasto - chrupiąca beza z delikatną pianką w środku, a na wierzchu ubita śmietana z serkiem mascarpone, a do tego owoce! Zapraszam ! Moja rada dotycząca bezy: Bezę można upiec na 1-2 dni wcześniej. Natomiast śmietaną i owoce ubijamy przed podaniem, inaczej beza będzie cała mokra w środku i nie będzie chrupiąca. Składniki: BEZA
Gotuj z Mąkąjuż chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma
Bon appetit mon amieherbaty, czy szklanki mleka. (około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone 1 jajko Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Di gotuje