ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:124/344)

,,Malinowa chmurka’’ 442

galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy, dodajemy maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy(...)dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce. Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie między innymi produkt LIMITO Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry

Podróż w kulinaria
Ciasto Malinowa Rozkosz 112

kolejny sobie dogodziłam :D Rewelacyjne ciasto z malinami, galaretką, śmietaną i mascarpone na cieście kruchym, całość okryte pyszną bezą <3 Prawdziwa rozkosz <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: 3 żółtka 1,5 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 50g masła 180g mąki Szymanowskiej POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI NA WARSTWĘ MALINOWĄ: 500g(...)szkl wody SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 300ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 1,5 łyżeczki żelatyny + 4-5 łyżek gorącej wody cukier puder do smaku około 2-4 łyżki SKŁADNIKI NA BEZĘ: 3 białka szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g cukru płatki migdałowe WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy na jednolitą masę, wykładamy tortownice ciastem i pieczemy

Dziś Ja gotuje
Czekoladowe ciasto Earl Grey 362

torebeczki herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 100ml wrzącej wody 3 łyżki jasnego brązowego cukru 250g serka mascarpone Wierzch i boki: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki miodu (użyłam naturalnego) Dodatkowo: Kolorowa posypka cukrowa     Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą, proszkiem, solą. 2. Herbatę zalać wrzącą wodą i odstawić na około(...)jeśli potrafimy) i odstawić na około 10 minut do przestygnięcia. 4. Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto (również te przygotowane w punktach od 1. do 3.) i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Wyrównać i wstawić do nagrzanego

Mała Cukierenka
Biszkopt z mascarpone i truskawkami 155

tortownicy średnicy 24 cm przelać ciasto. Biszkopt piec w 170 stopniach C przez około 25 minut - do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić na kilka minut do przestygnięcia i wyjąć z formy. Zupełnie ostygnięty biszkopt przekroić na dwie części. Przygotować poncz: w ciepłej wodzie rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny - wymieszać. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Zimną śmietankę ubić(...)sztywno. Ubitą śmietankę dodac do serka mascarpone, delikatnie połączyć składniki. Truskawki pokroić wedle uznania, ja swoje kroiłam "na cztery". Blat biszkoptowy ułożyć na tortownicy, nasączyć połową ponczu. Na biszkopt wyłożyć 1/2 część masy z mascarpone, na masę wyłożyć truskawki. Owoce przykryć resztą masy. Położyć biszkopt, lekko docisnąć, równając masę na brzegach ciasta. Biszkopt nasączyć resztą ponczu. Odstawić do lodówki

kolorowotorcikowo
Malinowa chmurka 1507

jest tak popularne-bo jest przepyszne,pięknie się prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek  i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto,formujemy w kulkę i schładzamy w lodówce przez

Swojskie jedzonko
Moje tiramisu 321

stopni do zarumienienia (sprawdzić patyczkiem) Przygotowanie : Biszkopt kroimy na dwie części Przygotowujemy syrop do nasączenia ciasta : 6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram  szklanka śmietany tortowej 36 % około 3 łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy

Proste Potrawy
Błyskawiczne cake pops na Święta 126

odsłonie zachwycą najmłodszych milusińskich ale i starsi nie przejdą obok nich obojętnie :) Tradycyjnie na cake pops piecze się ciasto, które potem łączy się ze śmietankowym serkiem, jednak ja postanowiłam pominąć pieczenie i wykorzystać w podstawie herbatniki. Dzięki połączeniu ich z mascarpone, te ciastka na patyku zyskują konsystencję aksamitnej bajaderki lub lekkiej trufli. Masę można doprawić ulubionymi przyprawami korzennymi (ja wykorzystałam

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jabłkowe Marzenie 81

Jabłkowe Marzenie Ciasto na upalne dni, bez masy, szybciutko się robi i szybko znika. Ciasto kakaowe z jabłkami, mascarpone, polane rozpuszczoną czekoladą. 16 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        4 ½ szklanki maki pszennej ·        2 łyżki proszku do pieczenia ·        1 szklanka cukru(...)mieszając łyżką wlewamy stopniowo mleko oraz olej 3.    Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i łączymy z ciastem 4.    Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm 5.    Na koniec robimy kleksy z serka mascaropne 6.    Ciasto pieczemy 40 minut w 180 ° C 7.    Po upieczeniu polewamy polewą ( czekoladę

Kulinarna Chwila
,,Jagodowa chmurka’’ 358

galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy, dodajemy maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 660 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii 3 kopiaste łyżeczki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę(...)serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru pudru, po czym gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 3 białek 300 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Barwnik różowy Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy

Podróż w kulinaria
Muffinki czekoladowo -piernikowe z kremem i konfiturą z jeżyn 116

cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Krem śmietanowy: 300 ml śmietany kremowej 30% 2 czubate łyżki serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Domowa konfitura jeżynowo-borówkowa Wykonanie: Olej, wodę, szklankę cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić.  Białka(...)masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. wylewać porcjami ciasto do papierowych papilotek na muffinki,-(z tej porcji wyjdzie około 30 sztuk średnich babeczek) piec 30 minut w temp 180*c. Wystudzić. Krem: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem, przełożyć do szprycy cukierniczej, wyciskać na babeczkach dowolny wzór, polać konfiturą

Wanilia i Kardamon
Ciasto cappuccino bez pieczenia 4111

kostek białej czekolady 5 kostek mlecznej czekolady   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Ciasto cappuccino bez pieczenia – Wykonanie: Śmietanę kremówkę (330ml) ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix’y, cukier puder i 5 łyżek cappuccino, wymieszać łyżką. Następnie dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach do momentu połączenia składników. Na dno blaszki (wym. 20cm x 20cm(...)białą) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kolejne 330ml śmietany kremówki ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru i 2 opakowaniami śmietan fix’u. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać wiórkami czekolady. Chłodzić w lodówce przez kilka godzin (najlepiej całą noc, by herbatniki odpowiednio zmiękły). Smacznego!   Polecam również wypróbować inne ciasta bez pieczenia : Kostka królowej bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Rolada z kremem porzeczkowym 139

łyżki cukru 2 łyżki wody 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % Przygotować roladę. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żołtka ubić z cukrem do białości. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Ładnie rozsmarować po całej blaszce. Wstawić do piekarnika(...)ogień i gotować aż porzeczki się nieco rozpadną i odparują sok, który puściły. Następnie całość zmiksować blenderem, nie musi być idealnie na gładki mus, mogą być małe kawałeczki. Wystudzić. Serek mascarpone ubić ze śmietanką na sztywny krem. Dodać wystudzone porzeczki. Zmiksować dokładnie. Biszkopt delikatnie rozwinąć i posmarować kremem. Ponownie zwinąć w roladę. Wstawić do lodóki do schłodzenia. Przed podaniem posypać

Monia miesza i gotuje
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 184

Efekt końcowy jest wart poświęconego czasu :) SKŁADNIKI: 1.SPÓD 150 g kruchych ciastek bezglutenowych - użyłam herbatni ków Biscotti Nutri free 100 g rozpuszczonego masła 2.MASA SEROWO-JOGURTOWA 250 g serka mascarpone 400 g jogurtu greckiego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią pół szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny w proszku 1/3 szklanki ciepłej wody  3.MASA TRUSKAWKOWA(...)AD.1. Ciastka dokładnie pokrusz (np. wałkiem do ciasta) i wsyp do miski. Dodaj rozpuszczone, ciepłe  masło i dokładnie wymieszaj. Przełóż do tortownicy i dokładnie wciśnij w dno (np. dnem szklanki). Wstaw do lodówki. AD.2 . Żelatynę dokładnie rozpuść w wodzie i lekko przestudź. Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na końcu powoli wlej żelatynę i dokładnie

Kuchnia bezglutenowa
RAINBOW CAKE 92

drugim, powoli aby ciasto się nie zważyło. Do zmiksowanej masy maślanej dodajemy na zmianę mleko i składniki suche, miksujemy do połączenia składników. Ciasto ważymy, dzielimy na 4 części. Każdą część ciasta umieszczamy w osobnej misce. Dodajmy barwniki: np. niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony- według upodobań. Mieszamy dokładnie z ciastem, do otrzymania jednolitej barwy. Ciasto przekładamy do tortownicy ( u mnie duży(...)cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem i resztą cukru. Teraz stopniowo dolwewamy sok z cytryny i mieszamy. Blaty ciasta przekładamy kremem z bitej śmietany. Boki

KuchcikoweLove
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 330

pieczenia 5ml olejku cytrynowego 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) Masa kremowa: 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 3 śmietan fixy 660ml śmietany kremówki 30% (lub 36%) Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (480g owoców po odsączeniu) 2 galaretki brzoskwiniowe lub morelowe   Ciasto brzoskwiniowe z kremem – Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę

Kulinarne Przeboje