ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:86/344)

Sernik królewski w bożonarodzeniowej odsłonie 110

ambition.pl. Składniki na kruche ciasto:  420 g szklanki mąki pszennej  50 g kakao 300 g masła 82% 140 g cukru 2 żółtka jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika  szczypta soli  Składniki na masę serową: 1 kg mielonego twarogu 200 g serka mascarpone  5 jajek (L)+ 2 białka(...)cukier całkowicie się rozpuścił. Do osobnej miski dajemy zmielony ser, serek mascarpone oraz przesianą skrobię, mąkę migdałową oraz anyż. Wszystko mieszamy a następnie łączymy partiami z masą jajeczną. Na koniec dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz startą skórkę z dwóch pomarańczy oraz ekstrakt lub likier.  3. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części. Ścieramy pierwszą część do formy prostokątnej

vaniliowoczekoladowa
Ciasto cappuccino 407

23x23 lub 21x27). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25-30 minut w temp. 170 stopni (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przeciąż wzdłuż na dwa blaty. Składniki na masę cappuccino: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietany kremówki 36% • 3 płaskie łyżeczki żelatyny • 60 g kawy cappuccino (w proszku) • ok. 3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)przerywając miksowania żelatynę. Na koniec masę dodajemy do serka mascarpone i miksujemy raz jeszcze. Składniki na masę śmietanową: • 250 g śmietany kremówki 36% • 1 łyżka cukru pudru • ok 2 łyżki cappuccino (w proszku) do posypania Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier puder. W blaszce której piekliśmy ciasto układamy pierwszy blat. Wykładamy masę cappuccino i przykrywamy drugim blatem

KUCHNIA POLSKA
Muffinki Malibu 127

razem mieszamy. Następnie dodajemy syrop kokosowy, olej, jogurt i mieszamy do momentu całkowitego połączenia składników. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do wysokości 2/3 i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni na 25minut. Teraz zabieramy się za masę. Najpierw ubijamy śmietankę, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe oraz rum. Wszystko razem miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy

Kuchenne Wariacje
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże cukrowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Olej, wodę, pół szklanki cukru oraz kakao umieścić w rondlu(...)mikserem. Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie miksera zmiksować na gładko ale nie na całkiem sztywno, dodać galaretkę agrestową i ubijamy do momentu aż zrobi się jednolity krem.  Poncz: Schłodzony napar z herbaty łączymy z nalewką. Mieszamy. Złożenie: Pierwszy dolny blat ciasta, nasączamy ponczem, smarujemy cienko konfiturą malinową, może być też

Wanilia i Kardamon
Rolada śmietankowa 143

dodajemy    6 łyżek gorącej wody .Miksujemy na krem .  Przesiewamy małymi porcjami mąkę ,delikatnie mieszamy łyżką . Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodaje do ciasta . Całości wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy całości za pomocą łyżki . Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na samym środku piekarnika ,zaraz po upieczeniu(...)serek mascarpone       2 tabliczki czekolady mlecznej  Wykonanie  Śmietanę ubijam na sztywną masę dodaje serek mascarpone i wszystko razem mieszam . Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i smaruję delikatnie ciasto a resztę dodaje do masy śmietanowej i wykładam na ciasto na które wcześniej wysmarowałam czekoladą i zwijam delikatnie ,zdobię np. czekoladą ,zdobienie według uznania ,wstawiam

Mój Smak
Mazurek z zieloną herbatą 167

mascarpone 1 galaretka agrestowa Ewentualnie szczypta zielonego barwnika w proszku Dodatkowo: Świeże truskawki, pestki granatu i białe pokruszone bezy do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy ze sobą, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy do zamrażalnika na ok 45 minut. Po tym czasie wałkujemy na prostokąt odrobinę większy od blaszki, tak by ciasto naszło(...)gotujemy. Do gorącej wkładamy białą czekoladę, łyżkę herbaty i przykrywamy. Po ok 3 minutach intensywnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i koloru. Studzimy, schłodzoną ubijamy z dodatkiem serka mascarpone, a następnie galaretkę. Wylewamy od razu na upieczony spód. Dekorujemy pestkami granatu i (lub) truskawkami. Przed podaniem mazurek posypujemy pokruszonymi bezikami (nie wcześniej, gdyż bezy rozpuszczą się pod wpływem masy

Kuchnia w czekoladzie
Pizza bezglutenowa z figami i szynką parmeńską 87

staram się eliminować ze swojej diety gluten. Zrobienie ciasta na pizzę tylko na mące bez glutenu nie jest wcale takie proste. Wiedzą o tym wszyscy ci, którzy chociaż raz próbowali takie ciasto przygotować. W cieście bezglutenowym ważny jest dobór odpowiednich mąk. Niestety ale nie każda mąka bezglutenowa sprawdzi się w cieście na pizzę. Przekonałam się o tym i ja. Najlepsze(...)szynki z figami. Dodatkowo nie użyłam sosu pomidorowego a sięgnęłam po serek mascarpone. Serek wyśmienicie łączył się zarówno z szynką parmeńską jak i z figami. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pizza bez glutenu Składniki na pizzę bezglutenową z figami i szynką. Ciasto bezglutenowe: 15 dkg mąki ryżowej pełnoziarnistej 1 dkg mąki migdałowej

MeCooks
Czekoladowy tort z masłem orzechowym 84

Czas czytania: 3 min Czekoladowy tort z masłem orzechowym to dość nietypowe połączenie smaków szczególnie dla europejskich podniebień, ale jest dobrze znane w USA. Jeśli lubicie smak ciasta czekoladowego, masła orzechowego, malin i bananów to tort będzie Wam smakował. Smak tortu jest zaskakujący i bardzo, bardzo dobry i z każdym kęsem coraz bardziej wciągający. Choć poniższy proces wykonania jest dość(...)cukru pudru 5 dużych jajek koniecznie w temperaturze pokojowej 30 g kakao bez żadnych dodatków Składniki na krem 180 g masła orzechowego gładkiego bez kawałków orzechów 500 g serka mascarpone 10 g gorzkiego kakao 4 łyżki cukru pudru lub tyle ile uznacie za stosowne Dodatkowo 1 duży banan dojrzały suszone banany drobno połamane-do dekoracji kilka ciastek do dekoracji boków

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowy karmel 144

Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 30-50 g kakao szczypta soli 32 g cukru wanilinowego (duże opakowanie) 100 g margaryny mlecznej 1 jajko 5 ml aromatu arakowego 3 łyżki zimnej wody Karmel: 300 g cukru 100 ml wody 125 g serka mascarpone 70 g masła łyżeczka soli Czekolada: tabliczka mlecznej czekolady Goplana 120 ml śmietany kremówki(...)się stanie, ściągamy na chwilę z palnika i dodajemy serek mascarpone (można użyć śmietany, ale ja miałam do zużycia mascarponiaka) i mieszamy do połączenia. Następnie znów gotujemy, tak z 2-3 minuty. Wyłączamy płomień i dodajemy masło i sól. Mieszamy do połączenia, aż tłuszcz się wchłonie. Zalewamy nim ciasto i chłodzimy (niestety!) z 5-6 h, aż stwardnieje, czyli najlepiej

Karczma Honorietty
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 140

dodałam sok z pomarańczy, który pasuje tutaj wyśmienicie) i pomysł na dekorację. Do spodu dodałam orzechy - dzięki temu jest cudownie chrupiący. Masę serową zrobiłam po swojemu - z dodatkiem mascarpone, na serku kremowym. Wyszła idealnie gładka, kremowa i rozpływająca się na języku, o dość intensywnym waniliowym smaku. Lukier przygotowałam na mascarpone, też z dodatkiem soku z pomarańczy. Całość wyszła zaskakująco pyszna(...)przestudzone masło. Wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać masę ciasteczkową, ugnieść na dnie dłonią lub spodem łyżki. Podpiec w 180 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, śmietanę, ekstrakt, cukier i jajka zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Połowę masy serwoej wylać na spód, następnie po okręgu ułożyć marchewkę (tak, żeby środek został

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Korzenne ciasto dyniowe z kremem michałkowym 168

kefiru 1 szklanka puree z dyni* 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (pominęłam) 160 g masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków (dałam 2/3) 3 jajka Przełożenie: 250 g serka mascarpone 10 czekoladek Michałki (klasyczne) 2/3 słoiczka dżemu pomarańczowego z kawałkami skórki Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml słodkiej śmietanki 18% pół łyżeczki oleju ew. łyżka cukru złote(...)chwilę w formie, następnie wystudzić na kratce. Michałki rozkruszyć w palcach, utrzeć na gładką masę z serkiem mascarpone. Na paterze położyć pierwszy z blatów czekoladowych. Posmarować dżemem z pomarańczy. Wyłożyć krem, równo go rozsmarowując. Na górę wyłożyć drugi blat czekoladowy, lekko dociskając. Ciasto schłodzić. Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodając stopniowo słodką śmietankę i ewentualnie cukier, by złamać

Czerwień i błękit
Sernik z mascarpone + film 429

Delikatny, puszysty, miękki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem serka mascarpone na wafelkowym spodzie posypany po wierzchu startą czekoladą to idealny pomysł na stół wielkanocny. Przepis i przygotowanie ciasta  jest wyjątkowo proste z pewnością uda się każdemu miłośnikowi słodkości.  składniki na tortownicę(...)łyżki margaryny lub masła 1 łyżka kakao                     masa serowa 500 g twarogu sernikowego (np. z wiaderka ) 500 g serka mascarpone 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 3 jajka przepis Na tarce o dużych oczkach ścieramy do miski wafelki czekoladowe. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy

Smakowite Dania
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 92

pieczenia i ocet. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 1 minutę. Dodajemy do masy ciasta, delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blaszkę (20x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 o C piekarnika i pieczemy ok 40 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 2 blaty. Mus czekoladowy : Śmietankę podgrzewamy, wrzucamy do niej(...)godziny, aby śmietana była mocno schłodzona. Gdy śmietanka będzie odpowiednio schłodzona dodajemy serek mascarpone i ubijamy na puszysty krem. Poncz : cukier zalewamy przegotowaną wodą, rozpuszczamy, studzimy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dolną część biszkoptu sączymy połową ponczu. Wykładamy mus czekoladowy, przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Na wierzch układamy uprzednio umyte i pozbawione pestek czereśnie. Polewamy tężejącą galaretką. Smacznego

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania