ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:77/344)

Tort tiramisu 151

masy idą same żółtka dlatego zwykle na drugi dzień robię coś bezowego . Składniki : Ciasto - 120 g mąki pszennej tortowej - 90 g mąki ziemniaczanej - 145 g drobnego cukru - 6 dużych jajek - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia ( 10 g) Masa - 500 g serka mascarpone - 600 ml śmietanki kremówki 30 % - 6 żółtek - 200 g drobnego cukru Dodatki - 50 g gorzkiej czekolady(...)wyciągam. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Po wyjęciu opuszczamy ciasto w blaszce z wysokości ok 30 cm na blat czy podłogę w celu usunięcia nadmiaru powietrza . Jak biszkopt ostygnie kroimy go na 3 równe blaty. Masa Żółtka ubijamy z cukrem na parze aż powstanie biała masa ,do miski wykładamy serek mascarpone i dodajemy ubitą masę jajeczną ,delikatnie mieszając łączymy

Wypieki Rene
Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone 110

podsypywania 1 łyżka masła szczypta soli 2 żółtka gorąca woda Farsz: 500 g borówek amerykańskich 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) skórka starta z jednej limonki 1 łyżka drobno posiekanych listków mięty cukier puder do smaku - według Waszego uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zalewamy zawartość(...)Odstawiamy na chwilę do wystygnięcia. 2. Przekładamy ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Robimy wgłębienie, do którego wbijamy żółtka jaj. Zagniatamy rękami ciasto dodając tyle mąki, aby się nie kleiło do rąk i stolnicy. 3. Odstawiamy ciasto na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie znów podsypujemy stolnicę mąką. Wykrawamy z kuli ciasta mniejszy kawałek, rozwałkowujemy na cienki placek (około

W kuchni Katie
Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone 247

podsypywania 1 łyżka masła szczypta soli 2 żółtka gorąca woda Farsz: 500 g borówek amerykańskich 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) skórka starta z jednej limonki 1 łyżka drobno posiekanych listków mięty cukier puder do smaku - według Waszego uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zalewamy zawartość(...)Odstawiamy na chwilę do wystygnięcia. 2. Przekładamy ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Robimy wgłębienie, do którego wbijamy żółtka jaj. Zagniatamy rękami ciasto dodając tyle mąki, aby się nie kleiło do rąk i stolnicy. 3. Odstawiamy ciasto na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie znów podsypujemy stolnicę mąką. Wykrawamy z kuli ciasta mniejszy kawałek, rozwałkowujemy na cienki placek (około

W kuchni Katie
Marchewkowe babeczki z kremem 162

łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przypraw korzennych 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka startej marchwi Krem: 400g serka Mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Dodać suche składniki(...)dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i marchew i ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka

kuchnia doski
Ciasto marchewkowe 123

startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Spód posmarować wcześniej przygotowanym kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu. krem: Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder.  Gotowym kremem przełożyć ciasto

Pysznie & Pięknie
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 353

Ciasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też użyć twarogu i również będzie przepyszne. Ach ta czekooolada... a raczej trzy! Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że taki serniczek nie raz pojawi się w Waszym domu! (Keksówka o wymiarach około(...)500g serka mascarpone (można też użyć twarogu) 300g śmietany 30-36% 3 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną

Di gotuje
Rolada biszkoptowa z mascarpone i owocami 302

piekarnikową): 5 jajek 150g mąki 100g cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli Nadzienie: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 250g świeżych malin (można też użyć truskawek, jagód, wiśni) 200g dżemu malinowego – używamy takiego smaku jak użyliśmy owoców Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta oraz do rolowania   Nastawiamy piekarnik na 180*. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia(...)dłuższym boku. Zabezpieczamy roladę aby się nie rozwinęła i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, delikatnie odwijamy je ze ścierki. Od środka smarujemy roladę równomiernie dżemem malinowym.   Robimy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Nie przestając ubijać, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia na jednolity, gęsty krem. Krem rozkładamy równomiernie na posmarowaną dżemem roladę

Smaczna Strona
Kopiec kreta 161

minut Składniki: 450g herbatników kakaowych z kremem (My kupujemy ciasteczka w biedronce. Są to wówczas 2 paczki i 2,3 sztuki) 330ml śmietany kremówki 70g masła 170g serka mascarpone 5 bananów 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Małą formę do tortów wykładamy papierem do pieczenia. Około 300g ciasteczek rozgniatamy wraz(...)masłem. Powstaje nam lepka, plastyczna masa. Wówczas rozprowadzamy ją w tortownicy mocno dociskając i pozostawiając nieco wyższe brzegi. Ciasto umieszczamy w zamrażalniku. W czasie kiedy spód się chłodzi przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę miksujemy na bitą pianę. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz pokrojoną czekoladę. Chwilkę ubijamy. Wyciągamy ciasteczkowy spód. Nakładamy odrobinę kremu, a na to układamy banany. Skrapiamy je odrobiną

Kolizje Smaków
Tarta z truskawkami 303

mascarpone, 3 jajka, 5 łyżek cukru, 300 g truskawek.Przygotowanie:  Z  margaryny, jajka(1), cukru i mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione. Następnie wkładamy je do zamrażarki na 30 min. Ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwając ją widelcem. Formę musimy wcześniej wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ciasto(...)stopniach. W tym czasie przygotowujemy krem. Żółtka  ubijamy z cukrem  do białości, osobno ubijamy białka na sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z żółtkami, następnie dodajemy ubite białka mieszając delikatnie łyżką. Na ostudzone ciasto wykładamy krem, na który układamy plasterki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce ok 1 godziny

Aga w kuchni
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 151

łyżki kakao Składniki na krem: * 2 śmietany kremówki 36% duże * serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na pianę, żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać razem obie masy. Dodać pozostałe sypkie składniki przesiane przez sitko, wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać do okrągłej blaszki ( ja smaruję tylko spód blachy masłem i obsypuje bułką(...)biszkopt wystudzić na kratce, rozkroić na dwie części wzdłuż. Wykonanie kremu: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder do smaku i wszystko wymieszać dokładnie. Na jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta. Ciasto obsmarować resztą kremu i udekorować według uznania

Zrób to smacznie
TORT RED VELVET 152

Składniki ciasta 1 kostka (250 g) miękkiego masła 1,5 szklanki cukru 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 łyżki kakao 1 szklanka maślanki  czerwony barwnik spożywczy Składniki kremu 500 g serka mascarpone 500 g śmietany 30% lub 36% (kremówka(...)puder, miksując po każdego dodanej porcji, aby cukier się rozpuścił. Po zużyciu całego cukru dodaję porcjami także serek mascarpone i łączę w gładki, jednolity krem. Schładzam go w lodówce przez około 1-2 godziny. Kiedy krem nieco stężeje w lodówce, przekładam nim ciasto. Dekoruję boki oraz wierzch, na którym układam gotowe, pokruszone lub w całości bezy, najlepiej w różnych kolorach

W kuchni Karmel-itki
Piernikowe tiramisu 169

pierników, bo nie byłam tam dobrych kilka lat. Mam nadzieję, że się uda {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/tiramisu.jpg","recipeIngredient":["500 g serka mascarpone\r","3 opakowania toru\u0144skich piernik\u00f3w Katarzynki\r","1\/2 kubka mocnej kawy\r","4 \u0142y\u017cki prawdziwego amaretto\r","6 \u0142y\u017cek cukru pudru\r","4 \u017c(...)warstw\u0119 namoczonych w kawie ciastek.\r","Na ciastka wyk\u0142adamy krem.\r","Deser trzymamy w lod\u00f3wce.\r","Przed podaniem posypujemy ciasto kakao i start\u0105 czekolad\u0105."]} Drukuj Piernikowe tiramisu Składniki 500 g serka mascarpone 3 opakowania toruńskich pierników Katarzynki 1/2 kubka mocnej kawy 4 łyżki prawdziwego amaretto 6 łyżek cukru pudru 4 żółtka 200 ml śmietany kremówki

Mieszam w Garnku
Ciasto owocowa fantazja 157

puszki, 2 galaretki u mnie przeźroczyste ale możemy użyć dowolnego smaku 330 ml śmietany kremówki 30%, możemy użyć 400 ml w zależności jaką mamy wielkość śmietany 250 gram serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, gdy piana(...)owocach i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje, do miski przekładamy serek mascarpone i dobrze schłodzoną śmietankę. Dodajemy cukier puder i całość ubijamy. Ubitą masę śmietanową rozprowadzamy po biszkopcie, wierzch ciasta oprószamy gorzkim kakao i wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 108

cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa 3 łyżki jagód, kilka kostek gorzkiej czekolady WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną(...)stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. (Można dodatkowo nasączyć). Krem: Śmietanę ubijamy na sztywo, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy 2 pokruszone Princessy oraz jagody. Blaty ciasta przekładamy kremem, dekorujemy gorzką czekoladą i kawałkami Princessy

słodki bratek
Tarta z jagodami 183

posiekane masło. Wlać mleko, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie wylepić dno przygotowanej formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem i piec ok. 10min w temp. 180st, zdjąć papier i piec jeszcze ok. 10-15minut. Ostudzić.Nadzienie:250g serka mascarpone, 330ml śmietanki 30%, 100g białej czekolady, 3 łyżki likieru(...)Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce serka mascarpone. Dodać przestudzoną czekoladę i likier jajeczny. Delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na cieście. Posypać jagodami. Na wierzchu rozkruszyć bezy

Z miłości do słodkości