ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:77/344)

Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką 80

smaki galaretek. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu, takie lekkie oraz orzeźwiające. Krem rozpływa się w ustach i idealnie łączy z resztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód: 200-210g paluszków francuskich (ciastka Brześć ) Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki(...)owoce (u mnie borówki i śliwki) Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z opisem zmieszczonym na opakowaniu i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone oraz opcjonalnie z aromatem/esencją waniliową.  Całość.   Formę wyłożyć papierem

Di gotuje
Kwiatowe ptysie na deszczowe poranki 144

serka mascarpone 1 łyżka waniliowego cukru pudru ok 10 łyżek konfitury z płatków fiołka (przepis tutaj ) kilka płatków róży Przygotowujemy ciasto na ptysie- wodę gotujemy w garnku z grubym dnem, wrzucamy masło i mąkę i energicznie mieszamy, żeby się nie przypaliły. Kiedy ciasto odchodzi od ścianek garnka i ma konsystencję ziemniaczanego puree zdejmujemy z ognia i studzimy. Kiedy ciasto jest(...)Czas i temperatura pieczenia zależą od piekarnika. Trzeba uważać, żeby ciasto nie spiekło się za bardzo z wierzchu i żeby w środku nie został mokry zakalec- musi mieć czas przeschnąć. Ptysie muszą mieć też przestrzeń żeby rosnąć- bo rosną konkretnie. Najważniejsze jest dobre towarzystwo! W kremie najważniejszy jest serek mascarpone- musi być naprawdę dobrej jakości. Już podczas robienia tiramisu przekonaliśmy

les mirabelles
Tarta z zielonymi warzywami 129

porę roku. Tarta jest bardzo prosta w przygotowaniu, wygląda przepięknie, a smakuje wyśmienicie. Polecam!  Tarta z zielonymi warzywami Składniki :  opakowanie gotowego ciasta francuskiego (rozwałkowane) 100g creme fraiche (można zastąpić gęstą, kwaśną śmietaną) 100g serka mascarpone 20-30g parmezanu (grana padano) 1 ząbek czosnku pęczek dymki mały pęczek zielonych szparagów (250-300g) 2 garście zielonego groszku (świeżego

Codzienne Gotowanie
Bezglutenowa malinowa chmurka 727

przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować.  SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru  nasionka z 1 laski wanilii Warstwa bezowa(...)kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Tort bezowy kokosowo-kawowy 315

mocno kawowym kremem. Doskonały przez cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem(...)schłodzonej śmietany 36% 250 g schłodzonego serka mascapone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Do dekoracji : 100 g gorzkiej czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek.   Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja

maniapieczenia
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 159

sernik zainspirowałam się z gazety "Pyszne ciasta na koniec lata", sporo pozmieniałam składników, ale ciasto i tak wyszło pyszne. Polecam Wam wypróbować ten przepis!   SERNICZEK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I KONFITURĄ JAGODOWĄ.           Składniki: 500 g twarożku śmietankowego 250 g serka mascarpone 200 g cukru 75 g gęstej śmietany 3 jajka 3 łyżki soku z cytryny(...)Borówki amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tort orzechowo-karmelowy 168

łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich  4 łyżki cukru brązowego 1 szklanka białego cukru 100g roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta: 100 ml wódki lub koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 100 ml przegotowanej wody(...)cukru, do sztywnej śmietany dodajemy serki mascarpone i łączymy wszystko w gładki krem. Rozdzielamy krem na dwie równe części do jednej dodajemy zblendowane orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu w drugiej misce dodajemy dwie łyżki cukru co już stworzy drugi krem. Do nasączenia ciasta zrobimy coś prostego, wszystkie składniki

Kuba Gotuje
Tort orzechowo-karmelowy 124

łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich  4 łyżki cukru brązowego 1 szklanka białego cukru 100g roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta: 100 ml wódki lub koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 100 ml przegotowanej wody(...)cukru, do sztywnej śmietany dodajemy serki mascarpone i łączymy wszystko w gładki krem. Rozdzielamy krem na dwie równe części do jednej dodajemy zblendowane orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu w drugiej misce dodajemy dwie łyżki cukru co już stworzy drugi krem. Do nasączenia ciasta zrobimy coś prostego, wszystkie składniki

Kuba Gotuje
Tort tiramisu 143

masy idą same żółtka dlatego zwykle na drugi dzień robię coś bezowego . Składniki : Ciasto - 120 g mąki pszennej tortowej - 90 g mąki ziemniaczanej - 145 g drobnego cukru - 6 dużych jajek - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia ( 10 g) Masa - 500 g serka mascarpone - 600 ml śmietanki kremówki 30 % - 6 żółtek - 200 g drobnego cukru Dodatki - 50 g gorzkiej czekolady(...)wyciągam. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Po wyjęciu opuszczamy ciasto w blaszce z wysokości ok 30 cm na blat czy podłogę w celu usunięcia nadmiaru powietrza . Jak biszkopt ostygnie kroimy go na 3 równe blaty. Masa Żółtka ubijamy z cukrem na parze aż powstanie biała masa ,do miski wykładamy serek mascarpone i dodajemy ubitą masę jajeczną ,delikatnie mieszając łączymy

Wypieki Rene
Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone 101

podsypywania 1 łyżka masła szczypta soli 2 żółtka gorąca woda Farsz: 500 g borówek amerykańskich 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) skórka starta z jednej limonki 1 łyżka drobno posiekanych listków mięty cukier puder do smaku - według Waszego uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zalewamy zawartość(...)Odstawiamy na chwilę do wystygnięcia. 2. Przekładamy ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Robimy wgłębienie, do którego wbijamy żółtka jaj. Zagniatamy rękami ciasto dodając tyle mąki, aby się nie kleiło do rąk i stolnicy. 3. Odstawiamy ciasto na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie znów podsypujemy stolnicę mąką. Wykrawamy z kuli ciasta mniejszy kawałek, rozwałkowujemy na cienki placek (około

W kuchni Katie
Pierogi z borówkami i serkiem mascarpone 235

podsypywania 1 łyżka masła szczypta soli 2 żółtka gorąca woda Farsz: 500 g borówek amerykańskich 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) skórka starta z jednej limonki 1 łyżka drobno posiekanych listków mięty cukier puder do smaku - według Waszego uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zalewamy zawartość(...)Odstawiamy na chwilę do wystygnięcia. 2. Przekładamy ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Robimy wgłębienie, do którego wbijamy żółtka jaj. Zagniatamy rękami ciasto dodając tyle mąki, aby się nie kleiło do rąk i stolnicy. 3. Odstawiamy ciasto na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie znów podsypujemy stolnicę mąką. Wykrawamy z kuli ciasta mniejszy kawałek, rozwałkowujemy na cienki placek (około

W kuchni Katie
Marchewkowe babeczki z kremem 154

łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przypraw korzennych 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka startej marchwi Krem: 400g serka Mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Dodać suche składniki(...)dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i marchew i ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka

kuchnia doski
Ciasto marchewkowe 115

startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Spód posmarować wcześniej przygotowanym kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu. krem: Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder.  Gotowym kremem przełożyć ciasto

Pysznie & Pięknie
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 340

Ciasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też użyć twarogu i również będzie przepyszne. Ach ta czekooolada... a raczej trzy! Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że taki serniczek nie raz pojawi się w Waszym domu! (Keksówka o wymiarach około(...)500g serka mascarpone (można też użyć twarogu) 300g śmietany 30-36% 3 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną

Di gotuje
Rolada biszkoptowa z mascarpone i owocami 284

piekarnikową): 5 jajek 150g mąki 100g cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli Nadzienie: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 250g świeżych malin (można też użyć truskawek, jagód, wiśni) 200g dżemu malinowego – używamy takiego smaku jak użyliśmy owoców Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta oraz do rolowania   Nastawiamy piekarnik na 180*. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia(...)dłuższym boku. Zabezpieczamy roladę aby się nie rozwinęła i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, delikatnie odwijamy je ze ścierki. Od środka smarujemy roladę równomiernie dżemem malinowym.   Robimy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Nie przestając ubijać, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia na jednolity, gęsty krem. Krem rozkładamy równomiernie na posmarowaną dżemem roladę

Smaczna Strona