ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:74/344)

Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 180

Tort kokosowo- truskawkowy z przepisu Dorotki z MW z lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę(...)Delikatnie wmieszać do ciasta szpatułką, by piana nie osiadła. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia , nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika,(i tu zaczynamy nowy rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około

Malinowe Pocałunki
Ciasto dyniowe z solonym karmelem - bez glutenu 198

łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 600 g śmietany kremówki 36% 400 g serka mascarpone 4 łyżki syropu klonowego Solony karmel: 110 g białego cukru 45 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 60 g śmietany kremówki 36% 1/2 łyżeczki soli Ponadto: 35 g płatków migdałowych(...)cały czas mieszając. Zdjąć z palnika, dodać sól, wymieszać i wystudzić do temperatury pokojowej. Wykonanie kremu: Składniki powinny być schłodzone. Śmietankę i serek mascarpone przełożyć do miski i ubić na sztywno, pod koniec dodając syrop klonowy. Wykończenie ciasta: Ciasto przekroić na trzy równe blaty i przełożyć kremem. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dół ciasta obsypać uprażonymi na suchej

maniapieczenia
Ptysie łabędzie 144

ptysie: 100 g masła 125 ml wody 125 ml mleka szczypta soli 4 jajka 150 g mąki pszennej nadzienie: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru konfitura wieloowocowa cukier puder do posypania Ciasto ptysie: Do garnka z grubym dnem wlewam mleko, wodę, dodaję masło, szczyptę soli i zagotowuję. Jak masło się rozpuści wsypuję przesianą mąkę

wesoła kuchnia
Zielone ciasto cytrynowe z kiwi 118

piekarnika i studzimy. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wystudzone ciasto przekładamy na blat. Wierzch i boki smarujemy kremem. Na wierzchu układamy pokrojone na plasterki kiwi. Chłodzimy w lodówce. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje

Marder&Marder Manufacture
CIASTO Z MASĄ KRÓWKOWĄ, ŚMIETANĄ I ORZECHAMI 246

ciasta wykorzystałam produkty od  Helio  oraz  Skworcu . Składniki na biszkopt (na blachę prostokątną 24 na 26 cm): * 5 jajek * 1 szklanka mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżki wody * 1 łyżeczka proszku do pieczenia  (Skworcu) * 2 łyżeczki cukru waniliowego  (Skworcu) Dodatkowo: * 250 ml śmietany kremówki 36% * 200 g serka mascarpone * cukier(...)biszkopt rozsmarować równo masę krówkową. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder do smaku. Ubita śmietanę położyć na masie krówkowej. Na koniec na całość posypać drobniej posiekane orzechy włoskie. Ciasto schłodzić w lodówce

Zrób to smacznie
Ciasto bananowiec 349

cukru pudru Dodatkowo: -pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki -1 kg bananów -sok z 1/2 cytryny -3 łyżki gorzkiego kakao -500 ml śmietanki kremówki 30 % (b. zimnej) -250 g serka mascarpone -2-3 łyżki cukru pudru -60-80 g czekolady gorzkiej Przygotowanie --> Spód kawowy: --> Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę o wymiarach 20 x 30 cm smarujemy masłem(...)dodajemy po łyżce ostudzony budyń. --> Wykonanie: --> Banany obieramy, kroimy na połówki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta przecięciem do dołu. Przykrywamy kremem kawowym. Posypujemy przez sitko kakao. --> Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i serek mascarpone. Układamy na kremie i posypujemy startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny, najlepiej na całą noc. Przed

Marta Gotuje
Torcik porzeczkowy 192

Dodatkowo: -2 opakowania serka mascarpone (500 g) -czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie --> Biszkopt: --> Obie mąki przesiewamy, odkładamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (z szczyptą soli). Następnie dodajemy partiami cukier, cały czas ubijając. Gdy piana będzie sztywna i błyszcząca dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając. Dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy trzepaczką . --> Ciasto przelewamy(...)ilości wody (gorącej). Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do owoców, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną przekładamy do lodówki do całkowitego zgęstnienia. --> Krem: --> Do misy miksera przekładamy gęstą frużelinę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> Wykonanie: --> Każdy przekrojony biszkopt* przekładamy kremem porzeczkowym (trochę kremu odkładamy do dekoracji i obsmarowania boków torcików. --> Torcik składamy w "piramidę" boki delikatnie smarujemy kremem. Pozostałym kremem

Marta Gotuje
Fantazyjna rolada owocowa 181

pieczenia; kilka kropli barwnika spożywczego zielonego lub 1 łyżka herbaty matcha; Przy wykonaniu ciasta zielonego postępujemy identycznie jak przy cieście kakaowym. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone

In my kitchen
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 65

owoców (borówki, granat, truskawki) 2 galaretki przezroczyste Masa z mango: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 1 dojrzałe mango Masa z jagodowo- borówkowa: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych(...)instrukcj i na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę  i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mus z mango

Podróż w kulinaria
Noworoczny tort makowy 156

Nowego Roku. Przy okazji życzę Wam wszystkim udanego i smacznego roku 2019. TORT MAKOWY Składniki: (forma 24 cm)   ciasto: 850 g masy makowej z bakaliami  6 jajek 4 łyżki kaszy manny aromat migdałowy mus kawowy: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 2/3 szkl cukru pudru 5 łyżek zaparzonej mocnej kawy dodatkowo:  wiśnie w syropie wiśniówka(...)przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy 45-50 minut w 175 stopniach. Studzimy. mus kawowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. W oddzielnym naczyniu ubijamy serek dodając partiami ostudzoną kawę, następnie łączymy ubitą śmietanę i serek. Całość odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę. Wykonanie: Ostudzone ciasto makowe przecinamy na dwa blaty. Blaty będą dość wilgotne

Bon appetit mon amie
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 239

soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze

Moje Wyroby
Tort czekoladowy z truskawkami 130

stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia Podzielić ciasto na dwa blaty. Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kajmaku cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone, kajmak i chwilę ubijać do połączenia się

O kuchni z uczuciem
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 162

200g czekolady ( użyłam gorzkiej) 1 łyżka oleju roślinnego ozdobna posypka Wykonanie: herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki   wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie

Słodkie zapomnienie
Rolada podwójnie truskawkowa 190

minut w temp. 180st. Zaraz po upieczeniu roladę wyjąć truskawkami ku górze na mokrą, oprószoną cukrem ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką tak, aby warstwa ciasta z truskawkami była w środku. Ostudzić. Krem:   250g serka mascarpone,  400 ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  50g białej czekolady,  200g truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru

Z miłości do słodkości
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 170

minut do tzw. suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić.  Banany wraz z sokiem z cytryny ugnieść widelcem. Serek rozcierać mikserem

kawawszklance
Klasyczny sernik waniliowy 212

razu się przyznam, że za sernikami na twarogu nie przepadam (dlatego, że zawsze męczy mnie zgaga) i zdecydowanie wolę lżejsze wersje- na mascarpone czy serku kremowym, j eżeli jednak lubicie klasykę w ciastach, to ten sernik na pewno przypadnie Wam do gustu. Sernik: * twaróg- 1 kg * masło- 100 g * budyń waniliowy- 2 opakowania (bez cukru) * jajka- 5 szt. * cukier

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania