nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 ŚmietanFix +sok wiśniowy lub wiśniówka na poncz(...)sokiem z wiśni lub wiśniówką, dobrze robić to od strony, która była przecięta, wtedy poncz łatwiej wsiąknie w ciasto. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix i miksujemy, tak żeby wymieszał się dokładnie z całym kremem. Jako „utrwalacz
CiastkozercyMuszę przyznać ,że połączenie dość ciężkiego , zbitego ciasta czekoladowego jakim jest brownie z delikatną puszystą masą śmietanową to był dobry pomysł . a jeszcze lepszym było dodanie
Malinowa Kawiarenkakruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym :) Składniki na formę prostokątną 24 na 26 cm: * około 18- 20 podłużnych biszkoptów * 3 malinowe galaretki * około 600 g malin (użyłam mrożonych) * 3 i 1/2 szklanki wody * 500 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 4 łyżki cukru(...)maliny, wymieszać i wylać galaretkę na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Śmietanę wyłożyć równomiernie na galaretkę z malinami. Na wierzchu położyć przygotowaną wcześniej bezę. Ciasto trzymać w lodówce. Do ciasta wykorzystałam mrożone maliny, które wcześniej pomroziłam sobie w specjalnych torebkach do mrożenia z suwakiem
Zrób to smacznieszczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Foremki smarujemy tłuszczem i wyklejamy je ciastem. Oprócz tego robimy z ciasta wałki i zwijamy na kształt litery(...)trochę za grube, ale Wasze na pewno będą ładniejsze. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy, wyciągamy z foremek. KREM śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. Szprycujemy krem do babeczki, na środek układamy jajeczka, dekorujemy według uznania. Na koniec wtykamy uchwyty i gotowe :-) Fajne babeczki na Wielkanoc :-) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugorącej wody, dokładnie mieszamy i ostudzamy. Tężejącą galaretką zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Gotową masę przekładamy na ciasto. Torciki wkładamy do lodówki lub zamrażarki na całą noc. Smacznego
Podróż w kulinaria250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100g czekolady mlecznej lub deserowej (lub pół na pół) 3-4 łyżki mleka czekoladowa posypka do ciast *** Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie ciasto dzielimy(...)tężeć. Dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i miksujemy razem aby powstał jednolity krem. Gotowym kremem wypełniamy kapelusze grzybków *** *** Krem dociskamy spodem z dziurką. Całość wkładamy na około pół godziny do lodówki, aby krem stężał *** *** Po tym czasie w dziurkach umieszczamy nóżki i składamy grzybki w całość *** *** Gotowe grzybki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA
Blog z Apetytemlepszy! Nadzienie do dzisiejszych crepes to prosta mieszanka serka mascarpone, śmietany i miodu, pyszne i proste. Zapraszam! Print Crepes - naleśniki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Cieniutkie i delikatne naleśniki w stylu francuskich naleśników Crepes, podane z serkiem mascarpone i miodem. Pyszne! Course Desery Cuisine French Keyword mascarpone, wegetariańskie Prep Time 8 minutes Cook Time(...)uniwersalna 1 szczypta soli 2 łyżki oleju roślinnego Dodatkowo 250 g serka mascarpone 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki miodu 1 mały dżem malinowy opcjonalnie Instructions Przygotowanie serka Do miski włożyć serek mascarpone dodać śmietanę i miód, wymieszać do połączenia, odstawić do chwili podania naleśników Przygotowanie ciasta na naleśniki Do miski wbić jajka, dodać mleko i wymieszać przy pomocy trzepaczki
SprawdzonaKuchnia.plszybkie! Należy jednak pamiętać, by miksować/blendować składniki tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika, co mogłoby spowodować, że ciasto w piekarniku bardzo urośnie, a następnie opadnie... Na początek krótko bledujemy twaróg sernikowy, serek mascarpone i mleko skondensowane. Następnie dodajemy jajka, budyń, olejek waniliowy i cukier puder. Całość blendujemy. Przelewamy masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Dzień Nauczyciela i były urodziny mojego syna, czternaste. Jak ten czas leci. Życzeniem mojego dziecka był tort czekoladowo - czekoladowy, więc spełniłam je. To efekt. W smaku pyszny, dzięki dodaniu serka mascarpone do masy nie wyszedł mega słodki i mdły, tylko smaki się zrównoważyły. Wszystkim bardzo smakował. Przepis na biszkopt pochodzi z Moje Wypieki. Składniki:Biszkopt: 6 jajek(...)Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. Krem: 350 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 36% 500 g serka mascarpone Wykonanie: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Wrzucamy kosteczki mlecznej czekolady i mieszamy szpatułką do momentu rozpuszczenia się czekolady. Po ostudzeniu
Blondynka Gotujeekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Przed przygotowaniem ciasta zapoznaj się z moimi miarkami. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Białka oddzielić(...)Dokładnie wymieszać. Wyjdzie bardzo gęste ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do czekoladowego ciasta i dokładnie wmieszać w ciasto. Masę przelać do foremki. Piec ok 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 170C (bez termoobiegu) - do tzw."suchego patyczka". Ciasto przestudzić. Ściąć górkę i przekroić na dwa blaty. W trakcie pieczenia ciasta przygotować masę karmelową: W garnku
CookYourselfprzygotowałam będąc w odwiedzinach u mojej siostry w Bostonie, dlatego na filmie będzie inna „sceneria” :). Do ciasta użyłam również serka cream cheese, który w USA jest bardzo popularny, jest to dość specyficzny, gęsty serek. Można próbować zastąpić go serkiem mascarpone, ale wtedy do śmietany radzę dodać fix. Bardzo polecam… (troszkę zmodyfikowany przepis z gazety „bake from
Mała Cukierenka250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g lub pasta waniliowa 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Polewa karmelowa: 200g miękkich, karmelowych cukierków Werther’s Original 3 i 1/2 łyżki śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu borówki do ozdoby Ciasto: 1. Do rondelka(...)Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem (fixem; z fixem krem będzie bardziej zbity) i wanilią. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem. Krem przełożyć do foliowego woreczka z szeroką, okrągłą końcówką ( patrz FILM ). 8. Jeden krążek ciasta nasączamy połową kawy i smarujemy konfiturą porzeczkową. Na wierzch wykładamy połowę kremu, przy brzegu wyciskamy duże krople, łezki ( patrz film
Mała Cukierenkawierzchu ułożyć ćwiartki śliwek Piec w temperaturze 190-200 o C przez około 30-40 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Wszystkie składniki (koniecznie schłodzone!) umieścić w misie miksera
Czerwień i błękitmlekiem. Dodać do jajek. Na koniec wsypać przesianą mąkę zmieszaną ze solą, proszkiem i sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę 34x27cm. Piec ok. 45min w temp. 165st. Ostudzić i przepołowić. Masa: 250g serka mascarpone, 600ml śmietanki 30%, 60g mlecznej czekolady, 60g gorzkiej czekolady, 3 łyżki cukru pudru, 600g świeżych malin. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec(...)ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone, chwilę ucierać, do połączenia się składników. Dodać 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady- startych na drobnych oczkach. Dokładnie wymieszać. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć 1/3 kremu, rozłożyć 3/4 malin, posmarować znowu 1/3 kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu, ułożyć resztę malin i posypać pozostałą czekoladą
Z miłości do słodkościSkładniki: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli – 2 łyżki cukru nadzienie: – 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego – 4 banany – 250g serka mascarpone – 200g śmietanki 36 % – 1,5 łyżki cukru pudru – gorzka czekolada lub kakao do posypania – garść orzechów włoskich Przygotowanie: Przygotowujemy masę kajmakową. Puszkę z mlekiem skondensowanym wkładamy do wody(...)ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Wyciągamy z piekarnika. Na tak podpieczone ciasto wykładamy pokrojone orzechy i wylewamy ostudzony kajmak. Następnie układamy pokrojone w plasterki 3 banany. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy serek mascarpone. Wykładamy śmietanę na banany. Dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem oraz posypujemy czekoladą. Artykuł Banoffee pochodzi
I LOVE LIFE