ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:55/344)

Ciasto czekoladowo –truskawkowe 186

Biszkopt czekoladowy pieczony na samych białkach , równie mocno czekoladowy krem oraz warstwa z serka mascarpone i musu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki mąki krupczatki

Wanilia i Kardamon
Ferrero Rocher sernik na zimno 349

mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno czekoladę gorzką, jak i mleczną i tyle cukru, ile jest w czekoladach starczy, aby ciasto było naprawdę słodkie(...)zapomnicie jego smaku i zapewne często będziecie do niego wracać... Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła 2 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka kakao Masa: 250 g serka mascarpone 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 200 g orzechów laskowych Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Muffiny marchewkowe 127

Dziś przepis na wilgotne muffiny marchewkowe o korzennym smaku. Są miniaturką ciasta marchewkowego, którego przepis na blogu na pewno umieszczę. Całości dopełni słodka polewa z serka mascarpone z cukrem pudrem.Składniki:2 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki oleju3 średniej wielkości marchewki (2 szklanki)1,5 szklanki mąki pszennejpo pół łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenia, cynamon, imbiru i gałki muszkatołowejSposób przyrządzenia(...)proszek do pieczenia. Do tych składników dodajemy całą zawartość miski numer jeden i wszystko dokładnie mieszamy.  Ciasto przekładamy do foremek do muffinek. Z takiej ilości ciasta otrzymujemy około 16 sztuk.Muffinki pieczemy 25 minut w 180 stopniach.Polewa do muffinek3 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru2 łyżki masła

upichcic
Naleśniki z kremem Rafaello 286

szklanki mleka szczypta soli Składniki na krem Rafaello 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 100g wiórek kokosowych 250g serka mascarpone Dodatki dowolne owoce Przepis na naleśniki z kremem Rafaello W misce miksujemy składniki na ciasto naleśnikowe . Powinno mieć ono dość rzadką konsystencję. Jeśli będzie zbyt gęste dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie odrobinę mąki. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodzianki z mascarpone 197

Jagodzianki z mascarpone to cudowne drożdżówki. Uwielbiam tradycyjne jagodzianki, dlatego zdecydowałam się wypróbować wersję z mascarpone. Serek, który jest tak naprawdę bardzo tłustą śmietaną, świetnie się sprawdza w cieście drożdżowym. Jagodzianki są wilgotne i puszyste. Można zajadać je same, z lukrem, z kruszonką lub tak jak ja – z jednym i drugim. Przyznam, że nie lubię jagodzianek z cukierni

Poezja smaku
bajaderki 124

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ok. 20 szt. małych: 150 g suchego biszkoptu lub biszkopcików lub dowolnego ciasta bez kremu 100 g powideł 50 g serka mascarpone 50 g czekolady 15 g masła 2-3 łyżki rumu lub dowolnego alkoholu opcjonalnie: bakalie dodatkowo: kakao drobno posiekane orzechy wykonanie: Masło roztapiamy z czekoladą. Biszkopt kruszymy rękami lub blenderem. Dodajemy powidła, serek

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto cappuccino 230

nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie nadaje się dla osób na diecie:-). Pyszne... gorąco polecam Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa cappuccino: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki(...)przestudzić. Serek mascarpone zmiksować z cappuccino. Kremówkę ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone z cappuccino i dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem cappuccino. Na górę : śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanofixem. Następnie wykładamy ją na masę cappuccino. Wierzch ciasta posypujemy gorzką czekoladą

IMPRESJA SMAKU
Wyśmienite Ciasto Marchewkowe z Bakaliami 136

Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 60 minut. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ciasto przekroić w poziomie dwa razy ( patrz FILM ; można przekroić tylko raz, ciasto troszkę(...)się kruszy). Jeden krążek ciasta położyć na paterze. Krem: 7. Do miski wlać śmietankę, dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy, fix i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać mikserem. Dodać skórkę z pomarańczy i wymieszać szpatułką. 8. Około 1/3 kremu wyłożyć na pierwszy krążek ciasta i wyrównać. Przykryć drugim

Mała Cukierenka
Ciasto Lion bez pieczenia + film 873

Szybkie, pyszne i bardzo efektowne ciasto bez pieczenia Lion to smakołyk inspirowany popularynym batonikiem, idealny na deser dla wszystkich miłośników słodyczy. Rozpływający się w ustach kajmak z preparowanym ryżem oraz chrupiącymi orzeszkami a do tego krem ze śmietany i serka mascarpone tworzą idealną kompozycję smakową.     składniki na formę 22 na 28 cm 250 g herbatników 500 g masy(...)schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowany krem przekładamy na ciastka i dokładnie go rozsmarowujemy. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi orzechami. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.   Artykuł Ciasto Lion

Smakowite Dania
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 143

budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze lub ręcznie. Wsypałam mąkę do miski. Rozmieszałam ją z cukrem pudrem. Miękkie masło pokroiłam na kawałki(...)Można wsypać opakowanie śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA

potrawyregionalne
,,Tarta z białą czekoladą i malibu” 91

znajdzie się powód do świętowania, by skosztować tej przepysznej tarty. Składniki na kruche ciasto: 140 g masła o temperaturze pokojowej pół łyżeczki soli 35 ml mleka o temperaturze pokojowej 175 g mąki pszennej 5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem malibu: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 25 ml malibu 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru(...)Formę na tartę posmarować masłem i oprószyć mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, ponakłuwać widelcem. Nagrzać piekarnik do 200ºC, wstawić ciasto i piec przez 30 minut, formę należy wyjąć z piekarnika, oraz wystudzić. Serek mascarpone umieścić w naczyniu, dodać malibu, śmietanę i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać białą czekoladę, cukier puder i zmiksować do połączenia

Podróż w kulinaria
Tort uniwersalny z malinową nutą (biszkopt jasny i ciemny) 84

krem z kremówki oraz serka mascarpone wzbogacony o maliny nadaje mu charakteru.  Zresztą tak samo jak biszkopt kakaowy. Tort nie jest przesłodzony i fajnie komponuje się z rześkimi owocami. Tym razem nie robiłam go dla siebie, więc ciężko mi było sfotografować jego przekrój. Jednak poniżej udało mi się nieprofesjonalnie uchwycić telefonem ostatni kawałek ciasta...  Polecam!     Zerknijcie(...)piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić.   Przygotować krem do przełożenia.   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone i ostrożnie wmieszać maliny.   Krem podzielić na 3 równe części. Przygotować krem do obłożenia. Śmietankę (schłodzoną

Di gotuje
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 133

przez otwór miarki dodawać po jednym żółtku obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko delikatne mieszanie 0,5 powili po łyżce dodawać suche składniki Przygotowanie masy z serkiem mascarpone – Galaretkę zalać wrzącą wodą i wymieszać. Odstawić do stężenia, ale nie całkowicie. Cukier puder wymieszać z żółtkiem, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. powoli wlewać do masy lekko(...)gęstniejącą galaretkę, wymieszać 1 minuta, obroty 2 Biszkopt przekroić na pół. Dolną warstwę biszkoptu położyć w formie której był pieczony biszkopt. Wlać masę z serka mascarpone, wyrównać górę. Nałożyć drugą część biszkoptu. Wstawić ciasto do lodówki, aż stężeje. Przygotowanie masy z kremówki – galaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Odstawić aż zacznie gęstnieć. Jak galaretka jest już prawie gęsta

Kuchnia Pokoleń
Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis 113

podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiekana i jako słodka tarta podana.  Ser mascarpone z kilkoma składnikami zmiksowany i z physalis do ciasta dodany. Po upieczeniu i przestudzeniu, smak idealny, słodki, kremowy, genialny. Składniki , forma na tarte o średnicy 25 cm: ciasto: 100 g schłodzonego masła, 300 g mąki pszennej, 2 kopiaste łyżki mąki krupczatki(...)czekolady, 500 g serka mascarpone, pon adto: ok 50 g physalis, cukier puder trzcinowy. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. do schłodzenia. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy

Moniki Smakołyki
Wuzetka cynamonowa 83

ciasto w nowej wersji, dziś Wuzetka cynamonowa! Do przygotowania dzisiejszego ciasta potrzebny jest dobry kakaowy biszkopt i lekki krem śmietanowy z dużą ilością cynamonu. Ważnym dodatkiem jest dżem wiśniowy koniecznie z drylowanymi wisienkami. Do nasączenia biszkoptu wykorzystałam nalewkę wiśniową, która wspaniale podkręciła smak całego ciasta i świetnie łączy się ze smakiem cynamonu. Jest to wersja dla dorosłych! Jeśli ciasto chcielibyście(...)dodatkiem cukru pudru. Do dużej miski włożyć serek mascarpone, dodać cynamon zacząć delikatnie miksować jednocześnie dodając ubitą śmietanę (około 1/4), kiedy serek połączy się ze śmietaną można dodać pozostałą część śmietany delikatnie wymieszać na najniższych obrotach jednocześnie dodając płynną żelatynę. Miksujemy bardzo krótko, tylko do połączenia się składników. Wykończenie ciasta Na nasączony spód biszkoptu wyłożyć dżem, rozsmarować na całej powierzchni

SprawdzonaKuchnia.pl