ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:51/344)

Proste cakepops – ciasto na patyczkach 131

rękami dalej ma większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej(...)znaleźć można zastąpić je patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady

Ciastkozercy
Cake pops 168

rękami dalej ma większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej(...)znaleźć można zastąpić je patyczkami do szaszłyków lub papierowymi słomkami. Składniki na 32 popsy: 6 babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady

Ciastkozercy
Ciasto „Arbuz” 225

bardzo smakować. A Wy robiliście je już? Ciasto: 250-270 g świeżego szpinaku (baby) 2 duże jajka 1/2 szkl. drobnego cukru do wypieków 1/2 szkl. oleju 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 2 galaretki czerwone/r(...)około 30-35 minut (do suchego patyczka). Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku, ekstrakt waniliowy oraz serek mascarpone. Miksujemy krótko, do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Przygotowany krem rozprowadzamy na przestudzonym cieście szpinakowym. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, na kremie śmietanowym rozkładamy borówki amerykańskie. Całość

Smaki Na Talerzu
Naleśniki z bananami i kajmakiem – Banoffee 98

mascarpone, bananami, bitą śmietaną i borówkami? Ilekroć zrobię te słodkie naleśniki, sprawiają one radość mojemu dziecku. Uwielbia je Jeśli i Wy jesteście fanami naleśników na słodko, myślę, że te również skradną Wasze serca. 3 i 1/2 szkl. mleka 3,2% MU! 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 duże jajko szczypta soli 2 łyżki oleju Krem: 250 g serka mascarpone(...)kajmaku z puszki Dodatkowo banany borówki amerykańskie 300 ml śmietanki 36% MU! Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy/miksujemy, aż do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawiamy na około 30 minut, po czym smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni. Serek mascarpone umieszczamy w misce. Dodajemy kajmak. Miksujemy na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno

Smaki Na Talerzu
Tarta z truskawkami 254

cukru pudru 1 jajko krem mascarpone 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru 1 szklanka śmietanki kremowej 30 % Dodatkowo 0,5 kg truskawek Sposób przygotowania Mąkę przemieszać z cukrem pudrem, dodać masło i jajko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Formę na ciasto wysmarować margaryną, posypać mąką i wyłożyć na nią ciasto. Spód tary dokładnie podziurkować widelcem, dać do lodówki(...)Nagrzać piekarnik do 180 stopni piec ciasto ok 20 min. aż się zarumieni. Dać do ostudzenia, w miedzy czasie przygotować krem. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną. Serek mascarpone wymieszać z cukrem i dodać do ubitej śmietany. Masę wyłożyć na spód   ostudzonej tarty. Umyte i pokrojone truskawki ułożyć na tarcie. Smacznego

pink envelope
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 197

KREM -400 ml śmietany 30% -3 łyżki cukru pudru -250 g serka mascarpone -1 śmietan-fix (opcjonalnie) BUDYŃ MARCHEWKOWY -700 ml soku marchewkowego typu kubuś -u mnie marchewkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy  -0,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40 g -100 g margaryny lub masła Najpierw przygotowujemy ciasto. Mąkę mieszamy wraz z cynamonem i sodą. W misce jajka wraz(...)wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.  Pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni-do suchego patyczka.  Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 178

chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 op. śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki(...)masę. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz śmietan-fix i ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnie zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dodajemy stopniowo serek mascarpone. Cytrynę dokładnie wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Połowę startej skórki z cytryny dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Masę wykładamy równomiernie na spodzie tarty, dekorujemy herbatnikami w czekoladzie

Kuchnia MagdaLeny
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 190

chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 op. śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki(...)masę. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz śmietan-fix i ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnie zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dodajemy stopniowo serek mascarpone. Cytrynę dokładnie wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Połowę startej skórki z cytryny dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Masę wykładamy równomiernie na spodzie tarty, dekorujemy herbatnikami w czekoladzie

Kuchnia MagdaLeny
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 194

wody, 1 łyżka cukru brązowego, szczypta soli, 2 jajka, 250 g serka mascarpone, ok. 4 łyżki cukru brązowego, 1 budyń z cukrem waniliowy smak Winiary, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, ponadto: cukier brązowy, cukier puder. Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z pokrojoną margaryną, dodajemy sól, jajko i bardzo szybko zagniatamy na ciasto. W razie potrzeby dodajemy łyżke zimnej wody lub mąki(...)najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem. Tarte najlepiej schłodzić, w lodówce

Moniki Smakołyki
Rolada ze wzorkiem 347

odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli nie zrobimy tego od razu po wyciągnięciu z pieca ciasto ostygnie i będzie zbyt mało elastyczne, żeby dało się je zawinąć.Odsączamy mandarynki z puszki. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Płynną, ale niezbyt ciepłą, żelatynę wlewamy do masy i szybko miksujemy. Krem wstawiamy

Ciastkozercy
Sernik jagodowy z serkiem mascarpone 149

Sernik jagodowy z serkiem mascarpone - pyszna alternatywa dla serników na zimno Sernik jagodowy z serkiem mascarpone i twarożkiem typu Philadelphia robiłam już kilkakrotnie i za każdym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto balowe 2246

opakowanie śmietan fixu lub 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g białej czekolady Wykonanie: Ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać zmieszane i przesiane wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180°C ok. 30 minut.  Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Z podanych składników przygotować budyń(...)rozsmarować krem budyniowy. Na budyń wyłożyć herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę krakersów. Posypać startą białą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach

Pysznie & Pięknie
Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru 175

dodatkiem migdałów i wiórek kokosowych czyli moja wersja torcika Rafaello.  Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze sprawdzi się także krem z jogurtu greckiego. Do osłodzenia można użyć dowolnego słodzika(...)średnicy 16 cm  - 40 g mąki kukurydzianej  - 4 jajka  - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - szczypta sody oczyszczonej  Masa  - 250 g serka ricotta lub mascarpone  - 2 łyżki jogurtu greckiego   - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła  - 1 łyżka wiórek kokosowych  - 1 łyżka płatków migdałowych Dodatkowo  - 2 łyżki płatków migdałowych

Health-Fit-Life
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 8227

nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny (4 g). Sposób postępowania(...)wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny

Słodki Blog
NALEŚNIKI W SYROPIE POMARAŃCZOWYM 145

pomarańczy  starta skórka z 1 pomarańczy (ja nie dodałam) 2 łyżki masła 1 łyżka likieru pomarańczowego Do podania: serek mascarpone bita śmietana serek waniliowy syrop klonowy Składniki na ciasto (bez wody) wymieszałam i odstawiłam na 15-30 minut. Po tym czasie ciasto zgęstniało i dodałam wodę. Gdy wyjdzie za gęste to będzie je się ciężko rozprowadzać

potrawyregionalne