ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:50/344)

Tort orzechowy 122

wcześniej przed dekorowaniem. Lepiej się kroi. Każde z ciast przekroiłam na 2 części i przełożyłam kremem. Mój krem Ten właśnie proponuję. Samo ciasto jest dość słodkie, więc cukru dodałam niewiele. • 300ml gęstej śmietany kremówki, • 250g serka mascarpone, • 50g cukru, • 150g zmiksowanych orzechów włoskich. Krem w/g autorki przepisu Tego kremu będzie za mało do tego tortu chyba, że ciasto upieczemy

Leśny Zakątek
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 106

cisto: - 250g mąki pszennej - 150g masła (zimnego) - 30g cukru pudru - 20ml zimnej wody - 20g mielonych orzechów - jajko Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 135ml śmietany 36% - 180g białej czekolady (2 tabliczki) - owoce na krem: truskawki, maliny Przygotowanie ciasta: 1. Przesiewamy mąkę i cukier puder, robimy kopczyk, kroimy zimne masło w kostkę i zagniatamy, następnie dodajemy jajko cały czas zagniatamy(...)lodówki na minimum godzinę. 2. Wyciągamy ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 3mm. Przekładamy do formy (wcześniej wysmarowana masłem i oprószona bułką tartą) dokładnie wykładamy formę ciastem i nakłuwamy ciasto widelcem. Następnie wkładamy z powrotem do lodówki na minimum 2 godziny. 3 . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Ciasto pieczemy z obciążeniem (np. na cisto położyć pergamin

Coś z niczego
Rolada tiramisu 205

składnikiciasto* 4 jajka* 100 g cukru* 1 cukier wanilinowy* 7 łyżek mąki pszennej* 7 łyżek mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa* 500 g serka mascarpone* 4 żółtka* 2 białka* 3 łyżeczki żelatyny* 100g cukru pudrudodatki* kakao* kilka pasków biszkoptu lub paczka podłużnych biszkoptów* likier amaretto* cukier puderSposób wykonaniaciastoOddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania(...)dość gęsta. Zestawić dodać, szybko połączyć z żelatyną i schłodzić wkładając do naczynia z zimną wodą ciągle ucierając. Dodać serek mascarpone i utrzeć na gładką masę.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą żółtkowo-serkową.Ciasto rozwinąć, nasączyć lekko amaretto i wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować.Na kremie ułożyć nasączone amaretti paski biszkopta lub ułożyć 2-3 paski biszkoptów

Mix smaku
Ciasto kokosowa princessa 506

waniliowego (1 opakowanie) 100 g białej czekolady 250 g masła lub margaryny maślanej 150 g wiórków kokosowych Masa śmietankowa: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone Dodatkowo: 300 g kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu wiśniowego 400 g masy kajmakowej 100 g orzechów nerkowca Krem kokosowo- budyniowy: Żółtka miksujemy na puszystą  masę z połową drobnego(...)kokosowego oraz dżem wiśniowy. Na końcu układamy ostatnią warstwę herbatników.   Ostatnią warstwę jest krem śmietankowy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy tylko do połączenia składników. Wierzch ciasta obsypujemy wiórkami kokosowymi i posiekanymi orzechami nerkowca. Ciasto chłodzimy w lodówce (najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
Ciasto dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone 169

dyniowe z miodem, orzechami i kremem mascarpone Delikatne, wilgotne i puszyste ciasto z dyni, które wprost rozpływa się w ustach. Cudownie miodowy smak przełamany lekkością kremu śmietankowego i dodatkiem orzeszków. Nikt z próbujących nie zorientował się nawet, że ciasto jest zrobione z dodatkiem dyni, jest ona praktycznie niewyczuwalna.     SKŁADNIKI: Składniki na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru(...)przez około 50 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy. Odcinamy wierzch z górką i odkładamy. Resztę ciasta kroimy w poprzek na trzy równe, cienkie blaty *** *** Odcięty wierzch ciasta kruszymy, posłuży nam do dekoracji *** *** Przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem, aż zesztywnieje. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Orzechy włoskie drobno kroimy

Blog z Apetytem
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 196

serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jabłecznik 156

cukru  1,5 kg jabłek pół litra śmietany kremówki 250g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru starta czekolada Jajka wbijamy do miski,  wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Składniki miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dosypujemy mąkę przesianą  z proszkiem do pieczenia. Dolewamy wodę i olej. Ciasto pieczemy w kwadratowej blaszce  ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni(...)kroimy na dwie części.  Na pierwszy placek nakładamy połowę masy jabłkowej, przykrywamy drugim plackiem  i nakładamy pozostałą część masy jabłkowej. Wierzch ciasta ozdabiamy bitą śmietaną ubitą  z cukrem pudrem i połączoną z serkiem mascarpone. Następnie posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Bułeczki drożdżowe z czarnymi malinami 139

dokładnie – nie jeżyn tylko malin ) więc aby się nie zmarnowały postanowiliśmy zrobić pyszne mięciutkie drożdżowe bułeczki Składniki na ciasto: - 300 g mąki pszennej - 60 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią - 125 g serka mascarpone - 25 g masła - 1 jajko - szczypta soli - zaczyn Składniki na zaczyn: - 15 g świeżych drożdży - 35 g mleka - 1/2 łyżeczki mąki(...)ciepłe miejsce (bez przeciągu) do wyrośnięcia na ok. 30 minut (zaczyn przykrywamy ściereczką). Następnym krokiem jest wyrobienie ciasta. Kiedy nasz zaczyn będzie gotowy (jego objętość zwiększy się minimum dwukrotnie od pierwotnej) na stolnicę przesiewamy mąkę, sól i cukry. Dodajemy miękkie masło, serek mascarpone i ugniatamy wszystko aby była to konsystencja takiej kruszonki (można to robić palcami lub widelcem). Na koniec

Kuchenne Wariacje
Tarta z owocami i białą czekoladą 123

białej czekolady - 320 g serka mascarpone - 100 g malin - 100 g borówek Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę. Formę przekładamy do lodówki i chłodzimy około 30 minut. Następnie ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Gdy ciasto stygnie przygotowujemy nadzienie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej(...)lekko przestygnie miksujemy ją z serkiem. Masę rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Wierzch dekorujemy malinami i borówkami

Zainspirowana w kuchni
Torcik Walentynkowy (Torta di San Valentino) 114

efektowne ciasto, które z pewnością osłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę  z dwóch  warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki

La grande e la piccola cuoca
Czosnkowe ravioli 204

potrzebowali : 1 jajko 20 dag mąki pszennej woda ( aby makaron miał lepszą konsystencję ) Do zrobienia nadzienia będziemy potrzebowali aż trzy produkty :  20 dag serka mascarpone  czosnek (Do smaku ja dodałem pół główki) Ciasto makaronowe wyrabiamy i cięko wałkujemy kroimy na kwadraciki. Bierzemy dwa kawałki ciasta na jeden kładziemy nadzienie i przykrywamy go drugim. Całosc wrzucamy na osoloną wrzącą

Full Smaku
Muffinki Wielkanocne 134

papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy zajączki i kurczaczki.  Składniki potrzebne

Aromatyczne Podróże
CZEKOLADOWE BROWNIE Z MASCARPONE I OWOCAMI 161

brownie: 180 g masła 3 gorzkie czekolady 50% 3 duże jaja 220g cukru 2 cukru waniliowego 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Ponadto: Maliny Czerwone porzeczki Wykonanie brownie. Masło należy roztopić, wyłączyć ogień, a następnie dodać pokruszoną czekoladę i odczekać ok 2 minuty. Dokładnie wymieszać(...)formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce. Smacznego

Słodki Zakątek